Home > Εκδηλώσεις > Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου Το πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Δράμα

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου Το πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Δράμα

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Το πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Δράμα

 

Μέσα από μια «δραστήρια» συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους, ο Δήμος Δράμας με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετέχοντας στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, παροτρύνει τους πολίτες σ’ έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, με κεντρικό σύνθημα για το 2017 «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα».

Για να βοηθήσει την πόλη μας να γίνει περισσότερο καθαρή, ασφαλέστερη, λιγότερο συνωστισμένη, βελτιώνοντας την υγεία μας, ο Δήμος Δράμας, καλεί όλους τους Δραμινούς να συμμετέχουν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

  • Στις 9.00 – 21.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δράση «Οδικό Ταξίδι στο Παρελθόν», στον Δημοτικό Κήπο, απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Πρόκειται, για έκθεση ποδηλάτων, μηχανών, και αυτοκινήτων του παρελθόντος, η οποία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία ιδιωτών και σχετικών επιχειρήσεων, για γνωριμία και αναπόληση του τρόπου μετακίνησης στο παρελθόν.

  • Στις 11.00 – 13.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δράση «Μπορείς να με πιάσεις;», στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας.

Τη δράση, διοργανώνει ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη», και καλεί μικρούς και μεγάλους να παίξουν μαζί κυνηγητό!

  • Στις 18.00 – 20.00 μ.μ., πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Ασφαλές, Προσβάσιμο, Βιώσιμο Περιβάλλον και Υγεία», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.

Στην ημερίδα, εισηγήσεις πρόκειται να γίνουν από: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιατρικό Σύλλογο, Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, Σύλλογο Διαβητικών Ν. Δράμας, Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Δράμας, Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας και Αντιπροσώπου της Εταιρείας Langmatz.

  • Στις 19.00 – 21.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση με συγκροτήματα της Modern Music Academy, στο Άγαλμα της Ελευθερίας στον Δημοτικό Κήπο, με ρυθμούς, ποπ, ροκ, και τζαζ.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

  • Στις 9.00 – 21.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δράση θα πραγματοποιηθεί η δράση «Οδικό Ταξίδι στο Παρελθόν», στον Δημοτικό Κήπο, απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Πρόκειται, για έκθεση ποδηλάτων, μηχανών, και αυτοκινήτων του παρελθόντος, η οποία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία ιδιωτών και σχετικών επιχειρήσεων, για γνωριμία και αναπόληση του τρόπου μετακίνησης στο παρελθόν.

  • Στις 10.00 – 13.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δράση «Ποδηλασία – Οινογνωσία. Το τερπόν μετά του ωφελίμου», στην πλατεία Ελευθερίας.

Πρόκειται για ποδηλατόβολτα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία Πεζών – Ποδηλάτων Δράμας» και τον «Ποδηλατικό Όμιλο Δαίδαλος Δράμας», με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και διαδρομή: Εθνικής Αμύνης, 1ης Ιουλίου, Χρυσοβέργη, Επαρχιακή Οδό Δράμας, Νικήσιανής, και Μικροχωρίου. Στη συνέχεια, θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στο οινοποιείο «Τέχνη Οίνου – Τέχνη Αλυπίας», το οποίο βρίσκεται στο Μικροχώρι Δράμας, και στη συνέχεια επιστροφή.

Η εκδήλωση, θα υποστηριχθεί υγειονομικά από την Ελληνική Εθελοντική Ομάδα (ΕΔΕΟ).

  • Στις 11.00 – 13.00 μ.μ., θα γίνει ενημέρωση οδηγών από τη Σχολή Οδηγών «LDRAMA», στον Δημοτικό Κήπο, απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Στη συγκεκριμένη δράση, πρόκειται να ενημερωθούν πολίτες – οδηγοί, από τη Σχολή Οδηγών «LDRAMA» για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης της ηχορύπανσης και σε θέματα οικολογικής οδήγησης. Υπεύθυνοι: Δόβρος Γεώργιος, Καψιμάνης Γεώργιος, Παναγιωτίδης Πέτρος, Παπαδόπουλος Αναστάσιος, Σπανδωνίδης Αναστάσιος.

  • Στις 18.00 – 20.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δράση: «Φτιάξτο μόνος σου, μπορείς!», στο Δημοτικό Κήπο απέναντι από την Λέσχη Αξιωματικών.

Στη συγκεκριμένη δράση, πρόκειται να γίνει επίδειξη από επιχειρηματία – ειδικό στην συντήρηση και επισκευή ποδηλάτων (The Bikes Store – Βερβέρογλου Ζ. Βασιλική).

  • Στις 18.00 – 20.10 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Οδική Ασφάλεια και Νέες Δυνατότητες Μετακίνησης», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.

Στη ημερίδα, θα γίνουν εισηγήσεις από: Αποφοίτους του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Δράμας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), Πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Οχημάτων, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ, και ιδιώτη Μηχανολόγο Μηχανικό.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

  • Στις 9.00 – 12 μ., θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατόβολτα του Δημοτικού Σχολείου Καλού Αγρού.

Η δράση, θα έχει αφετηρία το Δημοτικό Σχολείο, και θα ακολουθηθεί μικρή διαδρομή εντός του Καλού Αγρού. Στη συνέχεια, θα γίνει μετάβαση στον Νικοτσάρα, με μικρή στάση για ξεκούραση και επιστροφή πάλι στο Δημοτικό Σχολείο. Στη δράση, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και παιδιά προσχολικής ηλικίας.