Home > Νέα > Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και διανομή δεμάτων από την Ένωση Κυριών Δράμας

Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και διανομή δεμάτων από την Ένωση Κυριών Δράμας

Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

και διανομή δεμάτων από την Ένωση Κυριών Δράμας

 

Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας παρέθεσε χθες Τσικνοπέμντη, η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Από νωρίς το πρωί σύσσωμη η εθελοντική ομάδα του φορέα έπιασε δουλειά, ψήνοντας και ετοιμάζοντας το γιορτινό τραπέζι. Στις 12 ακριβώς ήρθαν οι 75 ωφελούμενοι του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» και μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, και την εθελοντική ομάδα πέρασαν ένα όμορφο μεσημέρι. Αμέσως μετά οι ωφελούμενοι τραγούδησαν και χόρεψαν υπό τους ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Σκοπός  τέτοιων γευμάτων  αποτελεί η κινητοποίηση και η κοινωνικοποίηση των ατόμων αυτών με απώτερο σκοπό τη σύναψη σχέσεων μεταξύ τους.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του Προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία», οι ωφελούμενοι παρέλαβαν δέμα με τρόφιμα μακράς διάρκειας . Πριν τη διανομή πραγματοποιήθηκε ομιλία από την πρώην νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας και εθελόντρια της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.ΑΦ , Βαφειάδου Στέλλα, με θέμα την ασφαλή μέτρηση και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα λάθη που κάνουμε στη μέτρηση της πίεσης με αποτέλεσμα την αλλοίωση των τιμών. Ακόμη, έδωσε χρήσιμες  οδηγίες για τη σωστή μέτρηση της πίεσης στο σπίτι , καθώς και συμβουλές σωστού τρόπου ζωής, άσκησης και διατροφής ώστε η πίεσή μας να βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Το πρόγραμμα αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών, ενώ παράλληλα στόχοι του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.