Home > νέα > Επιτέλους προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας

Επιτέλους προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας

Επιτέλους προσλήψεις

στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας

 

 

ΔΥΣΚΟΛΟ το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας και χρειάζεται άτομα προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει σε όλα τα επίπεδα. Ήδη, φαίνεται πώς κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο πλαίσιο αυτό, και ήδη το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προχωρήσει στην ενίσχυση κάποιων τμημάτων.

Έτσι λοιπόν, όπως μας ενημερώνει η προϊσταμένη Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦ.Α. Δράμας κα. Μαρία Κοντογιαννοπούλου, ήδη από την περασμένη Δευτέρα ήρθαν στην υπηρεσία δύο μόνιμοι υπάλληλοι και αναμένεται ακόμα ένα τρίτο άτομο.

Πρόκειται για την κα. Σοφία Γεωργιάδου, Δραμινή στην καταγωγή, η οποία είναι Βυζαντινολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις των ΗΠΑ και εξειδικευμένη στη Βυζαντινή Αρχιτεκτονική. Η κα. Γεωργιάδου έχει κάνει μεταπτυχιακό με τον επίσης γνωστό Δραμινό αρχαιολόγο και καθηγητή του ΑΠΘ κ. Βελένη.

Τη δεύτερη μόνιμη θέση καταλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Καραβελίδης, Συντηρητής Αρχαιοτήτων προερχόμενος από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αν. Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Ξάνθη. Όπως λέει η κα. Κοντογιαννοπούλου, η ΕΦΑ Δράμας δεν είχε συντηρητή και το αντίστοιχο τμήμα μέχρι σήμερα ήταν ανενεργό.

Επίσης, αναμένεται ένα ακόμα άτομο τις επόμενες ημέρες.

Σημαντικό είναι επίσης εδώ να αναφερθεί, ότι μεγάλη ανάγκη έχει ο ΕΦΑ Δράμας και από μια μόνιμη θέση λογιστή, καθώς υπάρχουν πολλά προγράμματα που διαχειρίζονται μέσω ΕΣΠΑ.