Home > νέα > Τοποθετούνται βυθιζόμενοι κάδοι στο παρκάκι των Πέντε Δρόμων Κυριακίδης: «Οι κάδοι θα είναι βυθιζόμενοι και από πάνω θα φαίνεται μόνο ένα πλακόστρωτο…»

Τοποθετούνται βυθιζόμενοι κάδοι στο παρκάκι των Πέντε Δρόμων Κυριακίδης: «Οι κάδοι θα είναι βυθιζόμενοι και από πάνω θα φαίνεται μόνο ένα πλακόστρωτο…»

Δηλώσεις αντιδημάρχου Καθαριότητας Δράμας στον «Πρωινό Τύπο»

Τοποθετούνται βυθιζόμενοι

κάδοι στο παρκάκι των Πέντε Δρόμων

Κυριακίδης: «Οι κάδοι θα είναι βυθιζόμενοι και από πάνω θα φαίνεται μόνο ένα πλακόστρωτο…»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΝΕΟ σύστημα βυθιζόμενων κάδων, τοποθετείται αυτές τις μέρες στην περιοχή των Πέντε Δρόμων. Το παράξενο είναι ότι, το σύστημα των βυθιζόμενων κάδων, τοποθετείται ακριβώς επάνω στο πάρκο του κυκλικού κόμβου των Πέντε Δρόμων και αυτό έχει προκαλέσει τα σχόλια των συμπολιτών μας. Μάλιστα, η τοποθέτηση γίνεται σε ένα αρκετά δύσκολο σημείο, με τους πολίτες να πρέπει να περνούν ένα δρόμο που έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει, είναι αυτό που επισημαίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή», ότι οι κάδοι αυτοί μεταξύ άλλων, είχε προβλεφθεί να τοποθετηθούν στην περιοχή της ανάπλασης επί της οδού 19ης Μαΐου στην περιοχή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έργο που εκτελείται αυτή την εποχή.

Όπως επισημαίνει η παράταξη, «Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι η χωροθέτηση άλλαξε και κάδοι που αγοράστηκαν για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής ανάπλασης, πρόκειται να τοποθετηθούν μέχρι και στην περιοχή των Πέντρο Δρόμων και μάλιστα σε σημείο που η πρόσβασή τους είναι επικίνδυνη».

KYRIAKIDIS

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστο Κυριακίδη ο οποίος όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο τοποθετούνται στο συγκεκριμένο σημείο οι βυθιζόμενοι κάδοι, σημείωσε: «Είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να γίνει. Είναι μια μεγάλη επιφάνεια, χρειάζεται πλάτος και βάθος. Στα πεζοδρόμια είναι δύσκολο να γίνει, γιατί δεν αρκεί ο χώρος. Ούτως ή άλλως, αν είναι για το θέμα προσβασιμότητας, ο κόσμος περνάει ακόμα και σήμερα για να πετάξει τα σκουπίδια του».

Στην ερώτηση ότι δεν είναι μόνο θέμα προσβασιμότητας αλλά κυρίως ότι γίνεται επάνω στο πάρκο, ο κ. Κυριακίδης εξήγησε ότι, «αισθητικά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι όμορφο. Η επιφάνεια που θα καλύπτει ο τελικός κάδος, θα είναι δύο επί τέσσερα μέτρα. Το επάνω μέρος των κάδων θα είναι ένα πολύ όμορφο πλακόστρωτο και όταν είναι κλειστά δεν θα φαίνεται τίποτα. Το σύστημα που θα τοποθετηθεί, δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που έχουμε στην πλατεία. Αισθητικά θα είναι μια όμορφη κατασκευή και όταν το σύστημα κλείνει, θα μπαίνει εντελώς μέσα στη γη και δεν θα φαίνεται τίποτα. Μ’ αυτό τον τρόπο, προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους κάδους που βρίσκονται στο άλλο άκρο του δρόμου και δεν θα φαίνεται τίποτα».

Όπως εξηγεί ο κ. Κυριακίδης, «ο εργολάβος έχει ξεκινήσει από εκείνο το σημείο και στη συνέχεια θα προχωρήσει και στα υπόλοιπα», ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ανακοίνωσης της «Πόλης+Ζωής», για ποιο λόγο δεν μπαίνουν οι βυθιζόμενοι κάδοι στην ανάπλαση τόνισε: «Στον αρχικό σχεδιασμό, δεν υπήρχε ούτε ένα σύστημα επί της 19ης Μαΐου. Όταν είδαμε το σχέδιο είπαμε να προχωρήσουμε στους βυθιζόμενους, κι ως αντιδήμαρχος, θα ήθελα πραγματικά, να μπουν όλοι οι βυθιζόμενοι κάδοι εκεί. Όμως όταν πήγαμε επί τόπου, ψάξαμε να δούμε σημεία στα οποία θα μπορούσαν να μπουν. Υπάρχουν όμως τεράστια προβλήματα εκεί με τα δίκτυα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΔ, είναι ο πλακοσκεπής αγωγός, τα σχέδια που έχουν ήδη εγκριθεί για παρκάκια κ.ά., και με τα χίλια ζόρια βρήκαμε μόνο 3 σημεία όπου μπορούν να τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι συν ένα στην πλατεία Αθανασιάδη, σύνολο τέσσερα συστήματα.  Οι κάδοι αυτοί χρειάζονται βάθος 2,5 μέτρα».

Όπως εξηγεί ο κ. Κυριακίδης, «το σκεπτικό ήταν να τους βάλουμε στο κέντρο της πόλης. Ψάξαμε επίσης στην οδό Παπανδρέου, όπου για τους ίδιους λόγους δεν μπορούν να μπουν βυθιζόμενοι κάδοι. Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν στην οδό Ηπείρου με τις καφετέριες, αλλά ούτε και εκεί μπορούν και μεταξύ άλλων βρήκαμε τέσσερα σημεία, εκ των οποίων το ένα στους Πέντε Δρόμους».

Ερωτώμενος γιατί δεν τοποθετήθηκαν στο σημείο που βρίσκονται το πλήθος κάδων στο τέρμα της οδού Παλαιολόγου, ο κ. Κυριακίδης σημειώνει «το μόνο που μας φοβίζει, είναι ότι έχουμε καταθέσει μια πρόταση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» για τη δημιουργία 18 κυκλικών κόμβων. Ένα τέτοιο σημείο θα είναι και σ’ αυτή την περιοχή, στο τέρμα της Παλαιολόγου. Αισθητικά πάντως, η τελική του μορφή θα είναι κάτι όμορφο».