Home > νέα > Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο-Πάρκο «Οχυρού Λίσσε»

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο-Πάρκο «Οχυρού Λίσσε»

Άνοιξε τις πύλες του

το Μουσείο-Πάρκο «Οχυρού Λίσσε»

 

Την έναρξη λειτουργίας του μουσείου-πάρκου ʺΟχυρού Λίσσεʺ, από χθες Τετάρτη 10-08-2022, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, κ. Γιάννης Κυριακίδης.

Η υπόθεση του Οχυρού Λίσσε να γίνει επισκέψιμο για το κοινό, είναι κάτι για το οποίο εδώ και χρόνια ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου έκανε ιδιαίτερες προσπάθειες. Πλέον, όλες αυτές οι κινήσεις ολοκληρώθηκαν και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε το Οχυρό Λίσσε να ανοίξει τις πύλες του και να μπορεί πλέον ο κόσμος να το επισκέπτεται.

Το μουσείο-πάρκο θα είναι επισκέψιμο τις παρακάτω ημέρες και ώρες :

  • Τετάρτη έως Παρασκευή

09:00-14:00

  • Σάββατο και Κυριακή

10:00-15:00

  • Δευτέρα και Τρίτη

Κλειστά

(*Τελευταία ώρα προσέλευσης 1 ώρα και 15 λεπτά από την αναγραφόμενη ώρα λήξης της λειτουργίας)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2523350102.

Η παραχώρηση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας

Να σημειωθεί ότι, από το φθινόπωρο του 2021, το Οχυρό Λίσσε παραχωρήθηκε στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου για 12 χρόνια. Όπως είναι γνωστό και όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το 2021 αλλά και στις αρχές του 2022 ο «Πρωινός Τύπος», το Οχυρό Λίσσε παραχωρήθηκε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου για 12 χρόνια.

Πρόκειται για μια μοναδική απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να αναπτύξει και να κάνει γνωστό ακόμα περισσότερο το Οχυρό Λίσσε και να το καταστήσει ως ένα σημαντικό σημείο ιστορικού τουρισμού της περιοχής της Δράμας και του Νευροκοπίου. Το κόστος της εκμίσθωσης είναι 10.000 ευρώ το χρόνο.