Home > Πρώτο Θέμα > Σημαντική κοινωνική προσφορά από τα Φροντιστήρια & Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε οικογένειες της Δράμας

Σημαντική κοινωνική προσφορά από τα Φροντιστήρια & Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε οικογένειες της Δράμας

Ξεκινούν για άλλη μια χρονιά τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στο Δήμο Δράμας

Σημαντική κοινωνική προσφορά

από τα Φροντιστήρια & Κέντρα Ξένων

Γλωσσών σε οικογένειες της Δράμας

Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής υπηρεσίας Δήμους Δράμας κ. Παναγιωτίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών κα. Βραδέλη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσων Εκπαίδευσης κ. Γαζάνης

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΞΕΚΙΝΟΥΝ για άλλη μια χρονιά τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στο Δήμο Δράμας. Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό, που εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεκινήσει ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φροντιστηρίων της πόλης μας.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Δράμας, καθώς και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας.

Μιλώντας χθες Πέμπτη 4 Αυγούστου στον «Π.Τ.» ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, σημειώνει ότι «η άσκηση κοινωνικής πολιτικής για το Δήμο Δράμας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις που στόχο έχουν την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ή απειλούνται απ’ αυτή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παναγιωτίδης, «οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια) θα έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά τους, να παρακολουθήσουν και φέτος δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας, σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, έπειτα από θετική ανταπόκριση και αποκλειστική προσφορά των μελών των δύο Συλλόγων».

Από αριστερά ο κ. Γαζάνης, η κα. Βραδέλη και ο κ. Παναγιωτίδης.

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησαν επίσης και οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων. Αρχικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών κα. Μαρία Βραδέλη, σημειώνει «για μια ακόμα χρονιά συνεχίζουμε το Κοινωνικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών, με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως πάντα. Η υπηρεσία που παρέχουμε στον κάθε ωφελούμενο είναι για δύο χρόνια».

Όπως τονίζει η κα. Βραδέλη, «από πλευρά μας όλο αυτό γίνεται με μεγάλη χαρά και όσο μπορεί ο καθένας μας, ελπίζοντας ότι η δραμινή κοινωνία το αναγνωρίζει. Νομίζω ότι  είμαστε οι μοναδικοί επαγγελματίες που το κάνουμε αυτό οργανωμένα. Θέλουμε να είμαστε σε επαφή με την Κοινωνική Υπηρεσία, θέλουμε να έχουμε τον κοινωνικό ιστό να μας στηρίζει. Εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική του ελέγχου για το ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες είναι αυτές που έχουν το έργο του ελέγχου στην ευθύνη τους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας, είναι να τους παρέχουμε μια ποιοτική παιδεία, χωρίς να γνωρίζει κανένας άλλος εκτός από τον ιδιοκτήτη του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και τον επωφελούμενο».

Η κα. Βραδέλη, ευχαρίστησε επίσης τους συναδέλφους της των Κέντρων Γλωσσών, καθώς προσφέρουν το έργο τους μέσω του Συλλόγου «και έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσων Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης, σημειώνει: «Για μια ακόμα χρονιά, εγώ και οι συνάδελφοί μου, βάζουμε πλάτη και δεχόμαστε τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με πολλή χαρά και με πολλή αγάπη μετά από τόσα χρόνια. Ειδικά φέτος, πιστεύω ότι έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι πολύ πιο σημαντικό, λόγω των δυσκολιών που συναντούμε, με τις αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα, στην ενέργεια γενικότερα,  που είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάθε οικογένεια και πάρα πολύ δύσκολο και για εμάς τους ίδιους».

Ο κ. Γαζάνης τόνισε και αυτός ότι κανένας, πλην από τους ιδιοκτήτες, δεν γνωρίζει ποια είναι αυτά τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι, «τα παιδιά μέσα στην τάξη, έχουν την αίσθηση και την συμπεριφορά από εμάς ότι πληρώνουν κανονικά».

Καταλήγοντας ο κ. Γαζάνης, τόνισε και αυτός ότι, «θα θέλαμε η κοινωνία της Δράμας να μας το αναγνωρίσει αυτό».

Για τους ενδιαφερόμενους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στα Κοινωνικά Φροντιστήρια ξεκινούν ήδη από σήμερα 5 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι και 26 τρέχοντος. Οι αιτήσεις γίνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας στο Διοικητήριο, γραφείο 130, από 08.30 έως 13.30, Τηλέφωνο: 2521351130).