Home > Νέα > Παρέδωσε φάκελο με αίτημα για ένταξη του Χιονοδρομικού Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης

Παρέδωσε φάκελο με αίτημα για ένταξη του Χιονοδρομικού Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης

Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας στην Αθήνα

Παρέδωσε φάκελο με αίτημα

για ένταξη του Χιονοδρομικού

Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης

Οι επαφές με τους υφυπουργούς Τουρισμού κα. Ζαχαράκη και Περιβάλλοντος – Ενέργειας κ. Αμυρά

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ με κυβερνητικά και υπουργικά στελέχη στην Αθήνα, είχε την Τετάρτη και την Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, για ζητήματα που αφορούν το Νομό Δράμας.

Η επίσκεψη αυτή έγινε μερικές ημέρες μετά από την πρόσφατη επίσκεψη στη Δράμα κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον αν. υπουργό κ. Πέτσα, στον οποίο μάλιστα ο κ. Παπαεμμανουήλ παρέδωσε επιστολή με το αίτημα ένταξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και περαιτέρω ανάπτυξη.

Στην Αθήνα, ο κ. Παπαεμμανουήλ, συναντήθηκε με την  υφυπουργό Τουρισμού κα. Ζαχαράκη καθώς και με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, όπου παρέδωσε φάκελο με το αίτημα της Αντιπεριφέρειας Δράμας για ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις και τα δεδομένα για το Φαλακρό.

Όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, «οι δύο υφυπουργοί στηρίζουν τη Δράμα στο ζήτημα αυτό και έχουν βοηθήσει και έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στη διευθέτηση πολλών εκκρεμοτήτων που αφορούν στο Φαλακρό, δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το αίτημά προς τον πρωθυπουργό».

Επίσης, ο κ. Παπαεμμανουήλ συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη καθώς και με την ομόλογό του αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας κα. Νάνου, με τους οποίους συζήτησε υπηρεσιακά θέματα τεχνικών έργων και δημόσιας υγείας και αποφασίστηκε μια στενότερη συνεργασία το προσεχές διάστημα προς όφελος των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο ίδιος είχε λάβει πρόσκληση από το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο, καθώς τον είχε προσκαλέσει να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος του με την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, όπου βρίσκεται τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, που είχε μεταφέρει ο αείμνηστος Δεσπότης μας.

Με το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Δήμου με το Δήμο Προσοτσάνης και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο κ. Αθανασιάδη. Ο κ. Κωνσταντάνος, όπως σημειώνει ο κ. Παπαεμμανουήλ, έχει μετατρέψει το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε ένα σύγχρονο Δήμο, που μεταξύ άλλων εξελίσσεται στην κιβωτό του Ποντιακού Πολιτισμού μέσω του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σούρμενα.