Home > Πρώτο Θέμα > Ομοφωνία, ομοψυχία και σύμπνοια απ’ όλους για την Ονειρούπολη- Η καλύτερη Ονειρούπολη των τελευταίων χρόνων στα επίπεδα του 2017 – 2018 – 2019

Ομοφωνία, ομοψυχία και σύμπνοια απ’ όλους για την Ονειρούπολη- Η καλύτερη Ονειρούπολη των τελευταίων χρόνων στα επίπεδα του 2017 – 2018 – 2019

Συνέντευξη Τύπου από την Οργανωτική Επιτροπή

Ομοφωνία, ομοψυχία

και σύμπνοια

απ’ όλους για την Ονειρούπολη

Η καλύτερη Ονειρούπολη των τελευταίων χρόνων στα επίπεδα του 2017 – 2018 – 2019

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά μετά από χρόνια, φαίνεται να έχουμε τέτοια ομοφωνία, ομοψυχία και σύμπνοια όλων για την Ονειρούπολη. Τόσο οι δημοτικές παρατάξεις, όσο και οι φορείς, αλλά και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Ονειρούπολης, εξέφρασαν χθες τις καλύτερες απόψεις τους, για τη φετινή διοργάνωση, που ξεκινάει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, μαζί με το δήμαρχο Δράμας και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, εκδήλωσαν την μεγάλη ομοψυχία και σύμπνοιά τους για τη μεγάλη γιορτή της Δράμας και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα είναι η καλύτερη Ονειρούπολη των τελευταίων χρόνων. Φτάνει μάλιστα σε πληρότητα επισκεπτών στα επίπεδα του 2017, του 2018 και του 2019.

Στο πάνελ της συνέντευξης που δόθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καλαϊτζίδης από την παράταξη «πόλη+ζωή», ο κ. Ιωαννίδης από την παράταξη «Project για τη Δράμα» και ο κ. Καλαϊδόπουλος από τη παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα». Επίσης, εκ μέρους των φορέων που συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή, ήταν ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Μαρούσης και εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων ο πρόεδρός της κ. Καλλίας.

Δηλώσεις

Αρχικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος τόνισε ότι «η Ονειρούπολη του 2022 θα είναι πολύ διαφορετική. 19 ολόκληρα χρόνια, η Ονειρούπολη Δράμας ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πολλούς επισκέπτες της. Τα στοιχεία που έχουμε για φέτος, είναι μοναδικά: μεγάλη επισκεψιμότητα, πάρα πολλά κλεισμένα ξενοδοχεία και γενικά η ενημέρωση στα πανελλήνια είναι σε καθημερινή βάση. Φέτος όμως έχουμε και ένα μήνυμα που αγγίζει όλους μας. Την Παγκόσμια Ειρήνη. Γιατί, πάντα, διαχρονικά, η Ονειρούπολη έστελνε μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου».

Από την πλευρά του ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία η οποία θα φανεί σαν αποτέλεσμα. Τα νούμερα από μόνα τους το αναδεικνύουν αυτό. Έχει γίνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και από την Οργανωτική Επιτροπή και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Και φαίνεται ότι φτάνουμε στα προγενέστερα χρόνια το 2018 και το 2019».

Ο κ. Μαρούσης σημείωσε: «Εργαστήκαμε σε κλίμα απόλυτης ομόνοιας και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν. Η φετινή Ονειρούπολη θα είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο αναβαθμισμένη από τις προηγούμενες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή μου ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου. Τα εμπορικά καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες της πόλης μας και ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα επισκεφτούν και την αγορά μας».

Ο κ. Καλαϊτζίδης είπε ότι «η Ονειρούπολη είναι υπόθεση όλων μας, όλων των Δραμινών, όλων των φορέων της πόλης, των επαγγελματιών και όλων των δημοτικών παρατάξεων. Με τη συμμετοχή μας στην Οργανωτική Επιτροπή, στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας, ότι αυτό που μας συνδέει είναι το καλό της πόλης και μια πετυχημένη Ονειρούπολη».

Ο κ. Καλαϊδόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι «για πρώτη φορά όλοι από κοινού, πορευόμαστε σε ένα κοινό πρόγραμμα και μια κοινή πορεία, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τη γιορτή της Δράμας. Τα προβλήματα πιστεύουμε ότι έχουν ξεπεραστεί και πιστεύω ότι ενωμένοι όλα θα πάνε καλύτερα».

Τέλος, ο κ. Καλλίας σημείωσε ότι «η επιτυχία της Ονειρούπολης είναι σήμερα το παν. Με όλη την αυτοδιοίκηση, με μια πλήρη σύμπνοια σε όλες τις αποφάσεις, με συζήτηση και με απώτερο σκοπό να πετύχουμε αυτό που δεν πετυχαίναμε τα προηγούμενα χρόνια. Να υπάρχει μια ομόφωνη διάθεση και πρόθεση η Ονειρούπολη να πάει καλά. Η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι η Ονειρούπολη θα πάει καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια και θα αγγίξουμε επίπεδα του 2017 και του 2018 κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε πάρα πολύ καλά».

Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος κ. Τάσσου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Ονειρούπολης, το οποίο έχει να παρουσιάσει πάρα πολλές εκδηλώσεις και δωρεάν δράσεις για όλους.

Αρχικά ο κ. Τάσσου μίλησε για την σύμπνοια και τη συμμετοχή των φορέων στην Επιτροπή επισημαίνοντας ότι «όλοι ήταν συμβουλευτικοί προς εμένα, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι κάποιος θα μου έβαζε τρικλοποδιά. Νομίζω ότι δώσαμε χώρο σε κάθε άποψη να εκφραστεί και να πάμε ενωμένοι σε μια Ονειρούπολη που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες όλων των πολιτών».

Όπως είπε ο κ. Τάσσου, το πρόγραμμα «έχει τους εξής στόχους: να γεμίσει ευχάριστα το χρόνο των παιδιών με χρήσιμες και εκπαιδευτικές δράσεις, να κάνει ευχάριστη την επίσκεψη και των μεγάλων, να αφήσει ευχάριστες αναμνήσεις στον επισκέπτη της Δράμας και να προσελκύσει κόσμο για τη διοργάνωση».

Όπως είπε, το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο σε έντυπη μορφή την Πέμπτη, ενώ ήδη βρίσκεται στον ιστότοπο της Ονειρούπολης. Θα έχουμε συνολικά 15 δωρεάν δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Το σπιτάκι του Άη Βασίλη, το Ταχυδρομείο, την αγαπημένη ζωγραφική προσώπου, το σαπωνοποιείο του Άη Βασίλη που για πρώτη φορά έρχεται φέτος στην Ονειρούπολη και μέσα από αυτό τα παιδιά θα μαθαίνουν για το σαπούνι αλλά και να κατασκευάζουν το δικό τους σαπουνάκι.

Επίσης, το ξυλουργείο, το σπίτι του παραμυθιού, το ραδιόφωνο όπου τα παιδιά θα μάθουν πως γίνεται μια ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ θα υπάρχει και το σπίτι του Σπηλαίου της Αλιστράτης και θα γίνει ρομποτική ενημέρωση για το Σπήλαιο.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η δράση από τις υπαίθριες δανειστικές  βιβλιοθήκες, μια πρωτοβουλία του συμπολίτη μας κ. Στεφούλη, ο οποίος έχει αναλάβει και το κόστος των βιβλιοθηκών. Επίσης, θα υπάρχει και το τρενάκι της Ονειρούπολης, το οποίο θα ξεκινάει από την πλατεία Ελευθερίας, μια ιδέα του μέλους της Επιτροπής κ. Τοπαλίδη.

Πολυδιάστατη ενημέρωση για τη Δράμα

Όπως εξήγησε ο κ. Τάσσου, στην είσοδο της Ονειρούπολης θα λειτουργεί το Κέντρο Ενημέρωσης. Δεν θα ενημερώνει μόνο για το τι μπορεί να κάνει κάποιος στην Ονειρούπολη, αλλά και το τι μπορεί να κάνει κάποιος στη Δράμα.

«Αντιληφθήκαμε, ότι η Ονειρούπολη δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω ως ένας προορισμός μονοήμερης εκδρομής, αλλά θα πρέπει να τον καταστήσουμε ως πόλο έλξης και ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τη Δράμα πολυδιάστατα», συμπλήρωσε ο κ. Τάσσου και εξήγησε ότι, «για αυτό το λόγο είχε την ιδέα η Ένωση Ξενοδόχων να λειτουργήσει το Κέντρο Ενημέρωσης των επισκεπτών».

Αριθμητικά οι δράσεις

Αναφέρθηκε ακόμα ο κ. Τάσσου και σε αριθμούς για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν που είναι: 49 πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και όχι μόνο της Δράμας, αλλά και από άλλους Νομούς όπως από Θάσο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Επίσης, έχουμε 5 παιδικές θεατρικές παραστάσεις, 14 συναυλίες όπου μεταξύ άλλων συμμετέχει και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας και το Μουσικό σχολείο Δράμας και επίσης 50 και πλέον παράλληλες δράσεις που γίνονται στη Δράμα κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης. Όπως είπε ο κ. Τάσσου, οι μεγάλες συναυλίες με καλλιτέχνες εκτός Δράμας, θα γίνονται κάθε Πέμπτη ώστε να προσελκυστεί ο πελάτης της αγοράς, ο οποίος θα μπορεί να είναι και θεατής αλλά και πελάτης στην αγορά της Δράμας.

Επίσης, στις 27 Δεκεμβρίου, η Π.Ε. Δράμας, στην κεντρική  σκηνή, θα έχει μια εκδήλωση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, με τον γνωστό καλλιτέχνη Τόνι Σφήνο.

Επικοινωνία του προγράμματος

Όπως είπε ο κ. Τάσσου, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται φέτος στον τρόπο επικοινωνίας μέσα των social media, μέσω του Facebook. Το έντυπο πρόγραμμα που θα είναι έτοιμο αύριο, είναι μια χορηγία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΥΚΛΩΨ, ενώ θα υπάρχει και σε ηλεκτρονικό βιβλίο στην ιστοσελίδα του Δήμου είτε σε διαφημιστικά μπάνερ σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, σε όλα τα τοπικά μέσα ανεξαιρέτως καθώς και σε γειτονικούς νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, σε πανελλαδικά και αλλού.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένας QR κώδικας, που έχει ενσωματωθεί σε ένα φυλλάδιο το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 15.000 αντίτυπα και θα μοιραστεί στα διόδια σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό, ενώ θα τυπωθεί σε αυτοκόλλητα και θα δοθεί σε όσα καταστήματα της πόλης μας το επιθυμούν.