Home > Πρώτο Θέμα >  Στην ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ παραχωρήθηκε η Οικία Παμπούκα στη Δράμα για μακροχρόνια μίσθωση 50 χρόνων  Προκειμένου να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς

 Στην ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ παραχωρήθηκε η Οικία Παμπούκα στη Δράμα για μακροχρόνια μίσθωση 50 χρόνων  Προκειμένου να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς

Με απόφαση του Δ. Σ. του e-ΕΦΚΑ

 Στην ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ παραχωρήθηκε

η Οικία Παμπούκα στη Δράμα για

μακροχρόνια μίσθωση 50 χρόνων

 Προκειμένου να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς

 

 

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της εκμίσθωσης της Οικίας Παμπούκα επί της οδού Περδίκκα, συζητείται εδώ και αρκετό καιρό, εδώ και δύο χρόνια περίπου. Η Οικία Παμπούκα, ή αλλιώς «Αρχοντικό Παμπούκα» ή «Παλατάκι», είναι ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ.

Το ακίνητο είχε ζητήσει να εκμισθώσει η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ (που ίδρυσε ο Δραμινός επιχειρηματίας κ. Άρης Θεοδωρίδης), από τον e-ΕΦΚΑ για 50 χρόνια, παρ’ όλα αυτά αρχικά ο δημόσιος οργανισμός ασφάλισης είχε δεχθεί να το παραχωρήσει μόνο για 30 χρόνια. Ακολούθησε ένας νέας γύρος διαπραγματεύσεων, με την ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ να επιμένει στα 50 χρόνια τουλάχιστον.

Φαίνεται όμως ότι η επιμονή της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ είχε επιτυχία και όπως μας πληροφορεί με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος, αυτό πλέον έγινε κατορθωτό και πλέον η Οικία Παμπούκα παραχωρείται με σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης στην ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ για αποκατάσταση.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 πραγματοποιήθηκε η καθοριστική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ άλλων, ανάμεσα στον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, τον κ. Κωνσταντίνο Αποστολίδη, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Raycap Α.Ε., ως εκπροσώπου του κου Θεοδωρίδη.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ 44/3-2-2023 του ΕΦΚΑ, το Παλατάκι παραχωρείται για μακροχρόνια χρήση έναντι ανταλλάγματος στην Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΚΥΚΛΩΨ». Το κτήριο περιλαμβάνει επιφάνεια 328 τ.μ. κύριων χώρων, 134 τ.μ. βοηθητικών χώρων και 1.400 τ.μ. κήπου – αυλής. Η «ΚΥΚΛΩΨ ΑΜΚΕ» θα αποκαταστήσει το ακίνητο και θα το διατηρήσει στην κατοχή της για 50 χρόνια.

 

Το ιστορικό

Από το Νοέμβριο του 2020, η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, είχε καταθέσει αίτημα προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ώστε να ενοικιάσει το Αρχοντικό Παμπούκα στην οδό Περδίκκα, προκειμένου να το ανακαινίσει και να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς.

Το Αρχοντικό Παμπούκα σήμερα ανήκει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και πρώην ΙΚΑ, στον οποίο η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον να το εκμισθώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ στις 5 Νοεμβρίου 2020, είχε αποφασιστεί από τον Ενιαίο Φορέα, η μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης με εκμίσθωση του κτιρίου για 30 χρόνια και με μηνιαίο μίσθωμα 240 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο κατά Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Στην απόφαση του Νοεμβρίου 2020, αναφερόταν η υποχρέωση του μισθωτή «να εκτελέσει με δικές του δαπάνες απαραίτητες εργασίες επισκευής – ανακαίνισης, εκτιμώμενου ύψους κατ’ ελάχιστον, 796.156 ευρώ χωρίς ΦΠΑ».

Η επίβλεψη ως προς τη διεκπεραίωση των εργασιών, την παραλαβή και τον έλεγχο του κόστους αυτών θα γινόταν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του e-EΦΚΑ.

Στη συνέχεια, η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ απέρριψε την 30χρονη προσφορά του ΕΦΚΑ και ζήτησε νέα απόφαση για παραχώρηση του οικήματος για 50 χρόνια. Έτσι, όπως αναφερόταν σε νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ στις 8 Απριλίου 2021 η οποία δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 19 του ίδιου μήνα, η προηγούμενη απόφαση ανακλήθηκε και άρα το κτίριο δεν εκμισθώνεται στην ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.