Home > νέα > Στις 26 Μαΐου τα εγκαίνια του ανοικτού θεάτρου Καλλιφύτου με παράσταση της Έλενας Μαυρίδου Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου και ο  πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιφύτου κ. Παπαδόπουλος

Στις 26 Μαΐου τα εγκαίνια του ανοικτού θεάτρου Καλλιφύτου με παράσταση της Έλενας Μαυρίδου Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου και ο  πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιφύτου κ. Παπαδόπουλος

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Στις 26 Μαΐου τα εγκαίνια

του ανοικτού θεάτρου Καλλιφύτου

με παράσταση της Έλενας Μαυρίδου

Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου και ο  πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιφύτου κ. Παπαδόπουλος

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου, η πραγματοποίηση των εγκαινίων του ανοικτού θεάτρου Καλλιφύτου που μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε, στις 26 Μαΐου και μάλιστα, με την παρουσίαση της παράστασης «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Δραμινής ηθοποιού και σκηνοθέτιδας κας Έλενας Μαυρίδου.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πήρε την απόφαση για την τέλεση της εκδήλωσης των εγκαινίων. Το ανοικτό θέατρο, ήταν ένα όραμα της Κοινότητας Καλλιφύτου και του προέδρου κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, που υλοποιήθηκε και πλέον είναι πραγματικότητα.

Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, σημείωσε ότι «το ανοιχτό θέατρο Καλλιφύτου, μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα χώρο πολιτισμού για την καλοκαιρινή περίοδο».

Όπως είπε, «άλλωστε δεν είναι πολλοί οι ανοιχτοί χώρο στο Δήμο Δράμας που να φιλοξενούν πολιτιστικά γεγονότα, γι’ αυτό το λόγο το εγκαινιάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την πραγματοποίηση μιας θεατρικής παράστασης, την «Άλκηστις, της Δραμινής Έλενας Μαυρίδου, η οποία διαπρέπει σε καλλιτεχνικό επίπεδο».

Σημείωσε ακόμα ο κ. Τάσσου, ότι, «με την αφορμή των εγκαινίων και της παράστασης αυτής, θέλουμε να κάνουμε γνωστό και στους κατοίκους και στους φορείς της περιοχής, αλλά και σε ιδιώτες που κάνουν θεατρικές παραστάσεις, ότι θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν».

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιφύτου κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, δηλώνει «απόλυτα ικανοποιημένος» από την ολοκλήρωση του έργου του ανοιχτού θεάτρου και τονίζει: «Το ανοιχτό θέατρο Καλλιφύτου, ήταν μια προεκλογική μου δέσμευση και από την πρώτη στιγμή είχα την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου μας κ. Μαμσάκου».

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, «παρά τα προβλήματα που μας δημιούργησαν ορισμένοι, το έργο ολοκληρώθηκε. Κάθε έργο πολιτισμού αναβαθμίζει και δίνει προοπτική σε έναν τόπο. Το ανοικτό θέατρο είναι 300 θέσεων και είναι το μεγαλύτερο στο  Δήμο  μας.

Με την δημιουργία του, μπορούν να φιλοξενηθούν θεατρικές παραστάσεις, διάφορα μουσικά σχήματα και όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι θα έρχονται πολλοί επισκέπτες στην Καλλίφυτο,  με σκοπό την αναψυχή και την πολιτιστική ψυχαγωγία».