Home > Νέα > Στον παγετώνα Khumbu από τα πιο επικίνδυνα σημεία της ανάβασης ο Δραμινός Μάριος Γιαννάκου► Στο τέλος Μαΐου αναμένεται να πατήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου στα 8.848μ.

Στον παγετώνα Khumbu από τα πιο επικίνδυνα σημεία της ανάβασης ο Δραμινός Μάριος Γιαννάκου► Στο τέλος Μαΐου αναμένεται να πατήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου στα 8.848μ.

Με την ομάδα «Eco Everest Expedition 2023»

Στον παγετώνα Khumbu

από τα πιο επικίνδυνα σημεία

της ανάβασης ο Δραμινός Μάριος Γιαννάκου

► Στο τέλος Μαΐου αναμένεται να πατήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου στα 8.848μ.

 

Όλο και ψηλότερα προς την κορυφή του Έβερεστ, βαδίζει η ομάδα «Eco Everest Expedition 2023» στην οποία συμμετέχει και ο Δραμινός και μοναδικός Έλληνας, αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου.

Ο Γιαννάκου, είναι ο μοναδικός Έλληνας μιας διεθνούς αποστολής με την ονομασία «Eco Everest Expedition 2023», με στόχο να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα στα τέλη Μαΐου.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταφέρει να μιλήσει στον «Π.Τ.» τις τελευταίες ημέρες πριν χαθεί η επικοινωνία, ενώ πλέον πληροφορίες δίνει μόνο αντιπρόσωπος της ομάδας «Eco Everest Expedition 2023», εδώ και μερικές ημέρες.

Ο Μάριος Γιαννάκου, τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε με την ομάδα του να διασχίσει τον παγετώνα Khumbu και στη συνέχεια να επιστρέψουν ξανά στο basecamp. Ο παγετώνας Khumbu είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία της ανάβασης καθώς οι ορειβάτες περνάνε πάνω από κρεβάζ (ρήγματα πάγου) και περπατάνε δίπλα από τεράστιους όγκους πάγου που μετακινούνται διαρκώς. Πριν 10 ημέρες 3 ορειβάτες έχασαν την ζωή τους στο σημείο. Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία μετά από 12 ώρες και γύρισαν όλοι ασφαλείς.

Ο ίδιος με πρόσφατη ανάρτησή του τονίζει: «Η κλιμάκωση της ψηλότερης κορυφής στη γη και το περπάτημα στο πιο σκληρό έδαφος και συνθήκες του κόσμου, απαιτεί κάτι περισσότερο από φυσική δύναμη. Χρειάζεται ψυχικό σθένος και εξοπλισμό που είναι πραγματικά Δοκιμασμένο Σκληρό. Περήφανος που είμαι πρεσβευτής του @Columbiasportswear_gr σε αυτό το ταξίδι».