Home > Νέα > «Αδιαφορία του Υπουργείου για το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Κ. Νευροκόπι» -Ερώτηση στη Βουλή από την βουλευτή Δράμας Χ. Κεφαλίδου

«Αδιαφορία του Υπουργείου για το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Κ. Νευροκόπι» -Ερώτηση στη Βουλή από την βουλευτή Δράμας Χ. Κεφαλίδου

Ερώτηση στη Βουλή από την βουλευτή Δράμας Χ. Κεφαλίδου

«Αδιαφορία του Υπουργείου

για το νέο Δημοτικό

Σχολείο στο Κ. Νευροκόπι»

Πολιτική απόφαση για την πορεία του έργου ζητάει η Δραμινή βουλευτής

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση στη Βουλή και προς το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα. Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κ. Νευροκόπι.

Στην ερώτησή της η κα. Κεφαλίδου, επισημαίνει την «αδιαφορία του Υπουργείου» και την «παραπομπή στις καλένδες του έργου της ανέγερσης του νέου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο ξεχασμένο από την κυβέρνηση Κάτω Νευροκόπι».

Όπως αναφέρει μάλιστα στην ερώτησή της, «αποδεικνύεται  στην πράξη ότι τα λόγια σας και του Υφυπουργού κ. Καραγιάννη, όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, είναι «έπεα πτερόεντα», στην πραγματικότητα υποσχέσεις χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα, και το ακριτικό Κάτω Νευροκόπι, στην παραμεθόριο με τη Βουλγαρία, θα ονειρεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα την απόκτηση ενός σύγχρονου σχολείου, που από το 2016 είχε ενταχθεί στα ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 4.398.000 Ευρώ, που φευ κινδυνεύουμε τελικά να τα απολέσουμε, λόγω της αδράνειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να δοθεί μια οριστική λύση».

Αναφερόμενη αναλυτικότερα στην πορεία του έργου, αναφέρει αναλυτικά στην ερώτησή της και ζητάει απαντήσεις:

[Σας έχω καταθέσει αναπάντητη μέχρι σήμερα Αναφορά, στις 11-03-2022 με αριθ.: πρωτ.: 1712 και τρεις Ερωτήσεις, στις 30-09-2020 με αριθ. πρωτ.: 10217, στις 27 Μαΐου 2021 με αριθ. πρωτ.: 6899 και στις 22 Νοεμβρίου 2021 με αριθ. πρωτ.: 1394, ζητώντας να λάβετε τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες επιτάχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για ουσιαστική λύση του πολυετούς (από το 2016 η ένταξή του στο ΕΣΠΑ) προβλήματος της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου στο Κ. Νευροκόπι, που αποτελεί ένα ακόμα δείγμα αδιαφορίας της κυβέρνησης για το παραμεθόριο Νευροκόπι.

Αντ’ αυτού, μέχρι σήμερα, μας επισυνάψατε τρεις απαντήσεις της ΚτΥπ ΑΕ, που αρχικά στις 3-11-2020 αναφέρονταν στο πρόβλημα με τον Ανάδοχο του έργου και ότι του δόθηκε παράταση 297 ημερών παράδοσής του μέχρι 10-07-2021, ενώ είχε ήδη εγκαταλείψει το εργοτάξιο αφήνοντας μια τεράστια λακκούβα, και στη δεύτερη απάντηση στις 16-7-2021 ότι θα προχωρούσε η υποκατάστασή του μέσα στον Ιούνιο 2021. Τελικά, στην τρίτη απάντηση τής ΚτΥπ ΑΕ στις 7-12-2021, μας πληροφορεί ότι θα προβεί τελικά σε επαναδημοπράτηση του έργου με σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής. Έκτοτε σιγή ασυρμάτου. Το έργο παραπέμπεται στις καλένδες με κίνδυνο να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια της ανάθεσης (είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 4.398.000 Ευρώ και όφειλε να περατωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020).

Έγκαιρα σας είχα επισημάνει ότι χρειάζεται η δική σας παρέμβαση και πολιτική απόφαση, όπως σε πολλά έργα ανά την Ελλάδα που στην τριετία διακυβέρνησής σας έχετε εγκαινιάσει και περατώσει ήδη.

Ο Υφυπουργός κ. Γ. Καραγιάννης, απαντώντας σε άλλη ερώτησή μου για τους οδικούς άξονες της Δράμας στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά απαντά με τα έργα της», στο συγκεκριμένο όμως έργο έμεινε μόνο στα λόγια και από έργο ουδέν.

Και ενώ την Παρασκευή 24/06/2022 ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κ. Τασούλας, βράβευσε στο εντευκτήριο τους μαθητές του ΓΕΛ Κ. Νευροκοπίου για τη πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν ιστοσελίδα συλλογής υπογραφών για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και τους επεσήμανε ότι η πολιτεία είναι στο πλευρό τους, το Υπουργείο Υποδομών και η πολιτική ηγεσία του σφυρίζει αδιάφορα για το έργο της ανέγερσης του νέου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο κ. Νευροκόπι.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα λόγια σας και του Υφυπουργού κ. Καραγιάννη, όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, είναι «έπεα πτερόεντα», στην πραγματικότητα υποσχέσεις χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα, και το ακριτικό Κάτω Νευροκόπι, στην παραμεθόριο με τη Βουλγαρία, θα ονειρεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα την απόκτηση ενός σύγχρονου σχολείου, που από το 2016 είχε ενταχθεί στα ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 4.398.000 Ευρώ, που φευ κινδυνεύουμε τελικά να τα απολέσουμε, λόγω της αδράνειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να δοθεί μια οριστική λύση.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα λάβετε την πολιτική απόφαση και θα προβείτε στις αναγκαίες και απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες ώστε, πριν τη λήξη της θητείας σας στο Υπουργείο, να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δοθεί επιτέλους λύση στο χρονίζον πρόβλημα (από το 2016) της ανέγερσης του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην παραμεθόριο περιοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και να καθοριστεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης και περάτωσης του έργου;]