Home > Νέα > Εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και του ΟΛΥΜΠΙΑ-Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και του ΟΛΥΜΠΙΑ-Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση

για την αναβάθμιση του Δημοτικού

Ωδείου Δράμας και του ΟΛΥΜΠΙΑ

 

 

ΠΕΡΑΣΕ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για την συνδιοργάνωση και τη συμμετοχή της ΠΑΜΘ-ΠΕ Δράμας στο έργο αναβάθμισης πολιτιστικών  υποδομών Δήμου Δράμας (Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΑ και Δημοτικό Ωδείο Δράμας).

Όπως είναι γνωστό και όπως πολλάκις έχει αναφερθεί ο «Πρωινός Τύπος», το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.461.107,81 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  «Ελλάδα 2.0».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο πέρασε ομόφωνα την Προγραμματική Σύμβαση και ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας ορίστηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικών Πολιτικών ΑΜΘ κ. Μωυσιάδη με αναπληρωτή του τον υπάλληλο του γραφείου του αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ματεντζόγλου.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, ο κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΑ είναι χαρακτηρισμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, ενώ το Δημοτικό Ωδείο συμβάλλει αποφασιστικά και ενεργά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης με την παιδαγωγική του προσφορά, αλλά και με την πραγματοποίηση αξιόλογων εκδηλώσεων και συναυλιών, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι σπουδαστές του και οι καταξιωμένοι στο χώρο της μουσικής καθηγητές του. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται κυρίως στη μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα αλλά όχι μόνο αυτές. Στους χώρους του Ωδείου πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση επιστημονικά και ιατρικά συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, λογοτεχνικά αφιερώματα και κάθε είδους πολιτιστική δράση της πόλης.

Το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους η μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, τελετές έναρξης – λήξης, προβολή διαγωνιστικών προγραμμάτων, τις πρωινές ώρες προβολή κατάλληλου προγράμματος για τις σχολικές μονάδες, ενώ οι υπόλοιποι χώροι για το πρόγραμμα Pinching Lab και το Film Market.

Αποτελεί τον κατ’ εξοχήν χώρο πολιτιστικής δράσης και ανάπτυξης του Νομού Δράμας αλλά λόγω της διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους είναι σημαντικός στα πολιτιστικά δρώμενα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και όλης της χώρας.