Home > Πρώτο Θέμα > Ο κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου μιλάει στον «Π.Τ.» για τον ελέφαντα που «κρύβουμε» όλοι μας στο δωμάτιο

Ο κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου μιλάει στον «Π.Τ.» για τον ελέφαντα που «κρύβουμε» όλοι μας στο δωμάτιο

Ο κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου

μιλάει στον «Π.Τ.» για τον ελέφαντα

που «κρύβουμε» όλοι μας στο δωμάτιο

 

 

Ο πετυχημένος Έλληνας stand-up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου παρουσιάζει στη Δράμα την πέμπτη σόλο stand-up comedy του με τίτλο «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο» όπου εμπνέεται από την καθημερινότητα, τις σχέσεις, τα παράδοξα αυτής της ζωής, όσα δεν τολμάμε να πούμε παρότι τα σκεφτόμαστε έντονα, και τα «φωτίζει» με τον δικό του, μοναδικά απολαυστικό τρόπο.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, πρόκειται να μας αναλύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τα μοναδικά 15 λεπτά που ένας άντρας μπορεί να σκεφτεί καθαρά. Το καλύτερο χρονικό σημείο κάθε σχέσης. Τη Monopoly, τα παζλ και τους παραδοσιακούς χορούς. Όσα γράφονται μόνο σε post, γιατί αν τα πεις προφορικά θα γεράσεις μόνος. Το σύμπαν που σε βοηθά να βρεις το άλλο σου μισό, 500 μέτρα μακριά από το σπίτι σου. Όσα μαθαίνεις για τους μπαμπάδες στην παιδική χαρά. Τους life coaches και όσους γράφουν στο προφίλ τους «εραστής του φωτός». Τον τρόπο να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και τι κάνεις, αν βρεις ότι είσαι αντιπαθητικός.

Τον σωστό και τον λάθος τρόπο να μεγαλώνεις και όλα όσα θα έλεγες στον έφηβο εαυτό σου. Όσους σού λένε αριθμούς και ονόματα μετά το φτέρνισμα, θες δεν θες. Τη σχέση ανάμεσα σε ένα ντικ πικ και την ελεύθερη οικονομία. Αλλά και για όλα εκείνα, μικρά ή μεγάλα, για τα οποία αποφεύγουμε να μιλήσουμε παρότι είναι μπροστά μας, σαν ελέφαντας στο δωμάτιο και ακόμη περισσότερα επί σκηνής.

Ο ταλαντούχος κωμικός, έχει αναδειχθεί  ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες stand-up comedians κι όχι άδικα, αφού το πηγαίο χιούμορ του και η αγάπη του για την stand-up comedy τον καθιστούν  αγαπητό στο κοινό και ιδιαίτερα στο νεανικό.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Χατζηπαύλου είναι ο εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας, ο δημιουργός του Comedy Club για παιδιά, της πρώτης stand-up comedy παράστασης ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους και ο κωμικός, ο οποίος έκανε τη μεγαλύτερη περιοδεία ελληνόφωνου stand-up εκτός Ελλάδας που έγινε ποτέ, με sold out παραστάσεις σε 22 πόλεις εκτός Ελλάδας.

Με αφορμή την παρουσίαση της stand-up comedy «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο» την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 20.00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, ο Γιώργος Χατζηπαύλου μίλησε στον «Π.Τ.».

 Γιατί επιλέξατε η έναρξη της καινούριας σας παράστασης να γίνει με μια περιοδεία στην Ελλάδα και όχι με τη φιλοξενία της σε κάποιο κεντρικό αθηναϊκό θέατρο;

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω αλλά ειδικά τώρα, μετά τα τελευταία 3 χρόνια που έμεινα περισσότερο από ότι συνήθως στην Αθήνα, είναι τέλειο που ξεκινά η παράσταση με περιοδεία.

Ο τίτλος της παράστασής σας «Ο Ελέφαντας στο δωμάτιο» παραπέμπει στον αγγλικό ιδιωματισμό που περιγράφει μια συνθήκη την οποία οι άνθρωποι αποφεύγουν να συζητήσουν για ένα υπαρκτό πρόβλημα που επηρεάζει τις ζωές τους, επειδή είτε αισθάνονται άβολα, είτε τους φέρνει αντιμέτωπους με ευθύνες, είτε τους φορτίζει συναισθηματικά. Στη χώρα μας, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο μεγαλύτερος ελέφαντας;

Ότι συνήθως επικεντρωνόμαστε σε όσα μας χωρίζουν κι όχι σε όσα μας ενώνουν. Τα πρώτα είναι πολλά κι εμφανή βέβαια αλλά τα δεύτερα είναι εκείνα που αν τα εντοπίσουμε κρατάνε περισσότερο και είναι πιο ουσιαστικά.

Πείτε μας ένα πράγμα που το σκεφτόμαστε σχεδόν όλοι έντονα αλλά δεν τολμάμε να πούμε;

Κάποιες φορές τη γνώμη μας σε άλλους.

Στην παράστασή σας κάνετε αναφορά και στα social media. Είμαστε άλλοι άνθρωποι πίσω από ένα πληκτρολόγιο ή εκεί φαίνεται ο πραγματικός μας εαυτός;

Και τα δύο ισχύουν. Και πολλές φορές για τον ίδιο άνθρωπο γιατί συνήθως το προφίλ που έχουμε όλοι στα social media είναι μια κοινότητα ανθρώπων με τους οποίους έχουμε συνήθως αρκετά κοινά στοιχεία οπότε αισθάνεσαι πιο ελεύθερος ή πιο σίγουρος να πεις κάτι.

Εσάς ποια είναι η σχέση σας με τα social media;

Σχετικά καλή στο μέτρο που τα χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου.

Υπάρχει σωστός τρόπος να μεγαλώνουμε;

Είμαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου ως μπαμπάς οπότε θα πω ότι το ψάχνω διαρκώς ή τουλάχιστον αυτό προσπαθώ.

Και αν μπορούσατε να δώσετε μια συμβουλή στον έφηβο εαυτό σας, ποια θα ήταν αυτή;

Να επιδιώκει τις αλλαγές. Και δεν μιλάω απαραίτητα για μεγάλες αλλαγές. Και οι μικρές είναι σημαντικές. Μετά από λίγο όσο καλή κι αν είναι η σιγουριά και η σταθερότητα αρχίζεις και βαριέσαι.