Home > νέα > Αδιαπραγμάτευτη η κοινωνική πολιτική του Δήμου προς τους συνδημότες μας Πραγματοποιήθηκε η 4η απολογιστική συνάντηση όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου Δράμας

Αδιαπραγμάτευτη η κοινωνική πολιτική του Δήμου προς τους συνδημότες μας Πραγματοποιήθηκε η 4η απολογιστική συνάντηση όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου Δράμας

Πραγματοποιήθηκε η 4η απολογιστική συνάντηση όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου Δράμας

Αδιαπραγμάτευτη η κοινωνική πολιτική του Δήμου

προς τους συνδημότες μας

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΩΙ της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου Δράμας, η 4η απολογιστική συνάντηση των κοινωνικών φορέων, υπηρεσιών και δομών του Δήμου Δράμας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τους χαιρετισμούς, έγινε απονομή στους χορηγούς των κοινωνικών δομών και δράσεων του Δήμου Δράμας και στους εθελοντές του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου Δράμας, ενώ ακολούθησε ο απολογισμός του έργου και των δράσεων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, από την προϊσταμένη κα. Κωνσταντινίδου.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του έργου του Κέντρου Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δράμας από τον διαμεσολαβητή κ. Τσακίρη, όπως και απολογισμός δράσεων του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας από τη νοσηλεύτρια κα. Κωνσταντινίδου.

MAmsakos Moysiadis

Οι κ.κ. Μωυσιάδης και Μαμσάκος

Ακόμη έγινε παρουσίαση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την κοινωνική λειτουργό κα. Δραγομανίδου, απολογισμός και παρουσίαση των δράσεων ΚΔΑΠμεΑ «Το Χαμόγελό μας» από την υπεύθυνη του Κέντρου και Ψυχολόγο κα. Καρακασίδου και παρουσίαση του έργου και απολογισμός του Τμήματος Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και Φροντίδας Οικογένειας του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας από την Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος κα. Ντινάκη. Τέλος, έγινε παρουσίαση του έργου των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας από την κα. Οικονόμου.

Σημαντικό έργο

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος σημείωσε ότι πρόκειται «για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που γίνεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Μέσα απ’ αυτό, δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε, χιλιάδες οικογένειες. Για τη δημοτική μας αρχή, στο κοινωνικό μας πρόσωπο, εκπτώσεις δεν χωράνε».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαμσάκος, «δίνουμε λύσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει εφικτό, αν δεν υπήρχε μια άριστη συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μωυσιάδη».

«Η κοινωνική πολιτική του Δήμου είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι σημαντική και σπουδαία, γιατί όπως λέμε, τι να τους κάνεις τους καλοφωτισμένους δρόμους, όταν σ’ αυτούς τους δρόμους κυκλοφορούν δυστυχισμένοι και λυπημένοι συνάνθρωποί μας».

Επίσης, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μωυσιάδης, τόνισε ότι,  «με την 4η απολογιστική συνάντηση των κοινωνικών δομών, θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος, τι έργο έχει παραχθεί σε κοινωνικό επίπεδο, σε μια Δράμα, που ξέρουμε τι σημαντικό πρόβλημα έχουμε, ως μια πόλη από τις 11 με το πρόγραμμα του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος, την ανεργία που μαστίζει την πόλη μας, γίνονται τεράστιες προσπάθειες να κρατήσουμε το βιοτικό των συνδημοτών μας στο επίπεδο που τους αξίζει».

Όπως είπε μάλιστα, «ο Δήμος Δράμας έχει έρθει 4 φορές πρώτος πανελλαδικά στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων» τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε με μια ξεκάθαρα ανθρωπιστική πολιτική, να είμαστε δίπλα στον πολίτη και κανένας Δραμινός να μην μείνει μόνος του στις δύσκολες μέρες».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εθελοντές και τα σωματεία που ξεπερνούν τα 40 που μετέχουν με τη βοήθειά τους στο κοινωνικό έργο: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα μόνοι μας, αν δεν έχουμε δίπλα μας τους εθελοντές και γενικότερα φορείς όπως σύλλογοι, φυσικά πρόσωπα, αθλητικά σωματεία κτλ. Είναι σημαντικό για εμάς, ότι η Δράμα αγκάλιασε πραγματικά το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, το στήριξε, γι’ αυτό και είχαμε εγγυημένα αποτελέσματα».

Τσιαμούρα: Η συνδρομή της Ένωσης Κυριών

Ένας από τους εθελοντικούς φορείς που βραβεύτηκαν, ήταν και η Ένωση Κυριών Δράμας, και η πρόεδρό της κα. Τσιαμούρα. Σε μια σύντομη δήλωσή της στον «Πρωινό Τύπο», σημείωσε η ίδια:

«Εμείς δεν προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες. Απλά συμβάλουμε γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν την γραφειοκρατία, ενώ η Ένωση Κυριών μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνδράμει σε ένα έκτακτο περιστατικό. Αυτό κάνουμε λοιπόν και δεν το κάνουμε μόνο στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Δράμας, αλλά και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νομού μας».