Home > νέα > Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει το Δ.Σ. του Κ.Α.Ο.Δ. την μετακίνησή του στο Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει το Δ.Σ. του Κ.Α.Ο.Δ. την μετακίνησή του στο Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει το Δ.Σ.

του Κ.Α.Ο.Δ. την  μετακίνησή του

στο Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας

Α. Γρηγοριάδης: «Είναι πρωτόγνωρο για τον σύλλογό μας… να μη συμπαραστέκεται η δημοτική αρχή στον Κ.Α.Ο.Δ. Δράμας»

 

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει σύσσωμη η διοίκηση του Κ.Α.Ο.Δ., την μετακίνησή του για χρήση προπονήσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δράμας, έπειτα από απόφαση της δημοτικής αρχής και της αντιδημάρχου Αθλητισμού, κα. Τόλιου – Δάντζερα.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του Κ.Α.Ο.Δ., παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα χθες το πρωί, στα γραφεία της ομάδας, στο γήπεδο «Κραχτίδης».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, προ ημερών η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μέσω της οποίας μίλησε για την χρήση των γηπεδικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Δήμου Δράμας, από τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκαν και οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η μετακίνηση του Κ.Α.Ο.Δ. για τις προπονήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο. Επιπλέον, είχε αναφερθεί από την αντιδήμαρχο, ότι το άθλημα της χειροσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης συνυπάρχουν στον ίδιο προπονητικό χώρο με προβλήματα, καθώς  χρησιμοποιούν από κοινού το γήπεδο «Κραχτίδης» της Δράμας.

Την έναρξη της χθεσινής συνέντευξης τύπου έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Α.Ο.Δ., κ. Άκης Γρηγοριάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Στα 40 χρόνια της εμπειρίας μου, είναι η πρώτη φορά που θα διαχειριστώ ως πρόεδρος του Κ.Α.Ο.Δ. ένα θέμα τελείως διαφορετικό από τις άλλες φορές, δηλαδή το να μη συμπαραστέκεται ενδεχομένως η δημοτική αρχή στον Κ.Α.Ο.Δ. Δράμας. Είναι πρωτόγνωρο για τον σύλλογό μας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κ.Α.Ο.Δ., σημείωσε ο κ. Γρηγοριάδης, έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία στον χώρο των ομαδικών αθλημάτων, μέσα στην διαδρομή των 50 χρόνων που υπάρχει ως ομάδα.

Ακολούθως, έκανε επιγραμματικά μια αναδρομή τόσο στους προέδρους καθώς και στους παράγοντες, τους πολιτικούς και τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι σύσσωμοι συνεισέφεραν στον Καλαθοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Δράμας.

«Σήμερα έρχομαι σε αντιπαράθεση με την κυρία αντιδήμαρχο και τους ισχυρισμούς της που προέρχονται, είτε από άγνοια γιατί είναι αρκετά νέα στον χώρο, είτε από κακή πληροφόρηση, εκτός και αν το κάνει εσκεμμένα, κάτι που δεν θέλω να πιστεύω.

Αρχικά, μετά από 22 χρόνια συνύπαρξης του μπάσκετ με το χάντμπολ, ανακαλύπτει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. 22 χρόνια στο «Κραχτίδης» είμαστε μαζί με το χάντμπολ. Πότε εμείς παίρναμε τις καλύτερες ώρες επειδή ήμασταν στην Α1, και τα τελευταία χρόνια που ο Κ.Α.Ο.Δ. έχει πάει σε πιο χαμηλή κατηγορία, παίρνει τις καλύτερες ώρες και σωστά γίνεται, το χάντμπολ.

KAOD - KRAXTIDHS 5

Από αριστερά, οι κ.κ. Α. Γρηγοριάδης, Στ. Κεραμιτσόπουλος και Τ. Δρασίδης

Ανακάλυψε (σ.σ. η αντιδήμαρχος) ότι το πρόβλημα με τις κόλλες που λερώνουν το δάπεδο, ότι είναι ένας λόγος για να αντιπαρατεθούμε και τελικά να εξοστρακιστούμε από τον χώρο του «Κραχτίδης». Αντί να δώσει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν με τις κόλλες, δημιουργεί θέματα που δεν υπάρχουν. Επίσης, θα μπορούσε να λειτουργήσει τα μηχανήματα που έχει αγοράσει ο δήμος για τον σκοπό αυτό, τα οποία τα τελευταία χρόνια δεν χρησιμοποιούνται.

Μάλιστα, καμία ομάδα χάντμπολ δεν μπαίνει σε μεγάλο Γυμναστήριο στην Ελλάδα, γιατί είναι ένα άθλημα το οποίο δημιουργεί προβλήματα από τα υπολείμματα που αφήνουν οι κόλλες. Άρα το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οι άνθρωποι του χάντμπολ για να το λύσουν εδώ στο «Κραχτίδης», χρησιμοποιούν ένα μηχάνημα που έχουν για τον λόγο αυτό και καθαρίζουν το γήπεδο. Υπεύθυνη για τον καθαρισμό των χώρων, είναι αποκλειστικά και μόνο η δημοτική αρχή».

Στη συνέχεια, ο κ. Γρηγοριάδης, αναφέρθηκε σε ένα ακόμη ζήτημα, το οποίο είχε αναφέρει και η αντιδήμαρχος, ότι δηλαδή ο Δήμος Δράμας, δαπάνησε το ποσό των 15.000 ευρώ για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής του δαπέδου. Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης  «Δαπανήθηκε το ποσό των 15.000 ευρώ για να φτιάξει δυο σανίδια που χάλασε η μπασκέτα που μεταφερόταν στο παρκέ του «Κραχτίδης». Πράγματι χάλασαν δυο σανίδια και ο λόγος είναι ότι η μπασκέτα είχε βλάβη στη μια ρόδα και την αντικατέστησαν με όποια βρήκαν μπροστά τους, και για αυτό ευθύνεται η δημοτική αρχή, δεν την επέλεξε ο Κ.Α.Ο.Δ.. Επίσης, ποιος θα άλλαζε δυο σανίδια για 15.000 ευρώ; Μάλλον πρέπει να αλλάξουμε επάγγελμα».

Επιπλέον, ο κ. Γρηγοριάδης, σχολίασε και την παραχώρηση δυο προπονήσεων την εβδομάδα αλλά και των αγώνων του Κ.Α.Ο.Δ., στο «Κραχτίδης», όπως είχε επισημάνει και η αντιδήμαρχος, λέγοντας ότι έτσι και πάλι προκαλούνται φθορές και δημιουργούνται προβλήματα.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με το σπασμένο ταμπλό μπασκέτας που υπάρχει στο «Κραχτίδης», με τον κ. Γρηγοριάδη να σχολιάζει ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε ήδη να το έχει αντικαταστήσει από τις 2 Αυγούστου που το είδαν. «Μάλιστα τα σπασμένα ταμπλό είναι δυο, τα οποία έχει αγοράσει ο Κ.Α.Ο.Δ. Και τώρα, ο Κ.Α.Ο.Δ., ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες και τις επόμενες ημέρες θα φέρει δικό του ταμπλό το οποίο θα πληρώσει».

Με τις ίδιες απόψεις και επιχειρήματα ως προς την μετακίνηση του Κ.Α.Ο.Δ., στο Κλειστό Γυμναστήριο, τοποθετήθηκαν στη συνέχεια και ο πρώην προπονητής κ. Τάσος Δρασίδης, και ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής κ. Στάθης Κεραμιτσόπουλος.