Home > νέα > Αφαιρέθηκαν οι μπάρες από τους χώρους στάθμευσης του Διοικητηρίου Δράμας – Παπαεμμανουήλ: Η τοποθέτηση των μπαρών ήταν παράνομη όλα αυτά τα χρόνια

Αφαιρέθηκαν οι μπάρες από τους χώρους στάθμευσης του Διοικητηρίου Δράμας – Παπαεμμανουήλ: Η τοποθέτηση των μπαρών ήταν παράνομη όλα αυτά τα χρόνια

Μετά από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Αφαιρέθηκαν οι μπάρες

από τους χώρους στάθμευσης

του Διοικητηρίου Δράμας

Παπαεμμανουήλ: Η τοποθέτηση των μπαρών ήταν παράνομη όλα αυτά τα χρόνια

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕΤΑ από παράπονα που έγιναν από συμπολίτες μας κατά την περίοδο λειτουργίας της Ονειρούπολης, για τους κλειστούς χώρους στάθμευσης του Διοικητηρίου Δράμας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, τις καθαίρεσε τελικά, προκειμένου να ανοίξει ο χώρος και να μπορεί ο κάθε πολίτης να σταθμεύει εκεί.

Το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης στην πόλη της Δράμας έχει πάρει μια δύσκολη τροπή και είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Κατά της διάρκεια της τελευταίας Ονειρούπολης, δημιουργήθηκε έντονο πρόβλημα από την μεγάλη επισκεψιμότητα. Μετά από σχόλια που έγιναν στα social media, τελικά ο αντιπεριφερειάρχης αποφάσισε να αφήσει ανοικτές τις μπάρες όλο το διάστημα πριν από τα Χριστούγεννα μέχρι και χθες, οπότε τελικά αφαιρέθηκαν, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καταιγίδα και προκύψει επικινδυνότητα.

Κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης των μπαρών, ο κ. Παπαεμμανουήλ έκανε δηλώσεις μπροστά από τους χώρους στάθμευσης, αναφέροντας τα εξής: «Από το 1975 που κατασκευάστηκε το Διοικητήριο της Δράμας, ο χώρος του πάρκινγκ του Διοικητηρίου, ήταν ελεύθερος για όλους τους Δραμινούς και τους επισκέπτες της Δράμας. Αυτό το δικαίωμα έγινε σεβαστό και κατά τη διαδικασία της αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Δράμας και ο συγκεκριμένος χώρος, καθορίστηκε ως χώρος ελεύθερης στάθμευσης. Επιπλέον, με το Νόμο 1337/1983, το άρθρο 26, ο χώρος αυτός καθιερώθηκε ως κοινόχρηστος χώρος. Ανεξάρτητα μάλιστα από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Όπως αναφέρθηκε στη συνέχεια ο ίδιος, «κάποια στιγμή επί προεδρίας Στέργιου Ηλιόπουλου στο Σύλλογο των Υπαλλήλων της Νομαρχίας Δράμας το 2008, αυτό το καθεστώς άλλαξε και μπήκαν αυτές οι μπάρες, που σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, με απόφασή μου και μετά από συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου των Εργαζομένων της Π.Ε. Δράμας, ουσιαστικά καθαιρούμε και βγάζουμε από το χώρο του Διοικητηρίου».

Αναφέρθηκε ακόμα ο ο κ. Παπαεμμανουήλ και στα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας στα διάφορα social media κατά του ονόματός του, επισημαίνοντας σχετικά: «Στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας βρίσκομαι ένα χρόνο περίπου. Πριν από ένα μήνα και με αφορμή τη λειτουργία της Ονειρούπολης, έγιναν κάποια σχόλια από συμπολίτες μας για τις μπάρες στα δύο πάρκινγκ του Διοικητηρίου. Κάποιοι μίλησαν για πατρίκιους και πληβείους, κάποιοι έκαναν σχόλια ειρωνικά και χλευαστικά και για το πρόσωπό μου και για τους υπαλλήλους μας, που για εμάς είναι οικογένειά μας. Τέτοιες αντιλήψεις είναι μακριά από εμάς».

«Εμείς υπηρετούμε το γενικό καλό, το συμφέρον των πολιτών  της Δράμας και του Δραμινού λαού», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Αποδίδουμε σήμερα αυτούς τους δύο χώρους όπως είναι από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, με σηκωμένες μπάρες. Επειδή όμως έχουμε χειμώνα και μπορεί να υπάρξει κάποια θεομηνία, κάποιος δυνατός άνεμος που ενδεχόμενα να έριχνε τις σηκωμένες μπάρες, ολοκληρώνουμε πλέον αυτή την ελευθερία που υπάρχει από εκείνη την μέρα, και με την αποβολή των δύο μπαρών, ώστε το πάρκινγκ του Διοικητηρίου να είναι ανοικτό».

Συμπλήρωσε τέλος, ότι, «το πάρκινγκ στις μεγάλες και μεσαίες πόλεις όπως θεωρείται η Δράμα, είναι ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την καθημερινότητά μας. Εδώ το Διοικητήριο έχει μια αυξημένη ροή λόγω των υπηρεσιών που στεγάζει, όχι μόνο της Αντιπεριφέρειας Δράμας αλλά και άλλων υπηρεσιών και σίγουρα πιστεύω ότι θα διευκολύνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό».

Τέλος, ο κ. Παπαεμμανουήλ, ευχαρίστησε για τη συνεργασία το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Π.Ε. Δράμας γιατί κι αυτοί δεν επιθυμούσαν περαιτέρω αυτή την πράξη.

Ανταπάντηση Στ. Ηλιόπουλου

Τα λεγόμενα του κ. Παπαεμμανουήλ, αντέκρουσε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, όσον αφορά για το όνομά του, επισημαίνοντας ότι το 2008 δεν ήταν  πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε., αλλά από το 2013 και έπειτα.  O κ.  Ηλιόπουλος προσλήφθηκε ως δημόσιος υπάλληλος το 2007, υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου από το 2013, ενώ σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και δεν δραστηριοποιείται στο Σύλλογο πλέον, ενώ παραμένει δημόσιος υπάλληλος της Π.Ε. Δράμας.

Ο κ. Ηλιόπουλος μάλιστα επικοινώνησε με τον «Π.Τ.» δηλώνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε σ’ εμένα λέγοντας ότι οι μπάρες έκλεισαν τον χώρο το 2008, επί δικής μου προεδρίας στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Π.Ε. Δράμας. Είναι τουλάχιστον ανενημέρωτος. Εγώ έγινα δημόσιος υπάλληλος στο τέλη του 2007 και πρωτοέγινα πρόεδρος του Συλλόγου το 2013. Μάλιστα, από το 2013 και μετά που ανέλαβα πρόεδρος, σταμάτησε η διαχείριση του πάρκινγκ να γίνεται από το Σύλλογο Υπαλλήλων της Π.Ε. Δράμας, γιατί γνωρίζαμε ότι οι μπάρες εκεί δεν ήταν νόμιμες. Αυτό που ζητάω από τον αντιπεριφερειάρχη, είναι να βγει δημόσια και να ανακαλέσει τα όσα είπε και να ζητήσει μια συγγνώμη».