Home > νέα > Αισιοδοξία για τις θερινές εκπτώσεις μετά την πετυχημένη Λευκή Νύχτα από το εμπορικό κόσμο της Δράμας Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Τσακμάκης

Αισιοδοξία για τις θερινές εκπτώσεις μετά την πετυχημένη Λευκή Νύχτα από το εμπορικό κόσμο της Δράμας Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Τσακμάκης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη Λευκή Νύχτα στη Δράμα

Αισιοδοξία για τις θερινές εκπτώσεις

μετά την πετυχημένη Λευκή Νύχτα

από το εμπορικό κόσμο της Δράμας

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Τσακμάκης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία σημείωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 7 Ιουλίου, η πρώτη Λευκή Νύχτα που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, σε συνεργασία και χρηματοδότηση του Δήμου Δράμας και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (Π.Ε. Δράμας).

Διοργανώθηκε μια πραγματικά μεγάλη γιορτή, στην οποία παραβρέθηκε μέγα πλήθος κόσμου στο μεγαλύτερο μέρος του εμπορικού και όχι μόνο, κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τα 10.000 άτομα, οι οποίοι πέρα από το πλήθος των εκδηλώσεων, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσικές, παιχνίδια για τα παιδιά, αθλητικές δραστηριότητες, μπαλόνια, χορούς και πολλά άλλα. Ακόμα και τουρνουά σκάκι είχε, για τους πιο απαιτητικούς!

Σε κάθε γωνιά στο εμπορικό κέντρο της πόλης, από την πλατεία Ελευθερίας, στους πεζόδρομους της Ζερβού και της Άρμεν, στην Τουλούμπα, στην Παπανδρέου, Λαμπριανίδη, Σμύρνης, Θ. Αθανασιάδη μέχρι και πέρα στη νέα πλατεία της 19ης Μαΐου, διάχυτη ήταν η μοιρασιά του κόσμου στις διάφορες δραστηριότητες, όπου πραγματικά το χάρηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν εκείνο το βράδυ της Παρασκευής σε όλα αυτά τα σημεία.

Ήταν μια πραγματικά εξαιρετική βραδιά, με την σκέψη ότι ο κόσμος άφησε για λίγο πίσω του τις έγνοιες που έχει στο μυαλό του ο καθένας και διασκέδασε. Και αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν, αν θα μπορούσε ένα τέτοιο βράδυ να επαναλαμβάνεται συχνά ή ακόμα και μια φορά το μήνα ή έστω πιο αραιά, κάτι που βέβαια είναι δύσκολο, αφού τα έξοδα της διοργάνωσης είναι πολλά.

Τσακμάκης: Εκπληκτική επιτυχία

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αχιλλέας Τσακμάκης, εκφράζει τον ενθουσιασμό του, λέγοντας ότι πρόκειται «για μια εκπληκτική επιτυχία και μη αναμενόμενη από τον εμπορικό κόσμο της Δράμας. Οφείλω να πω ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και υπολογίζουμε ότι κατέβηκε στη Δράμα πάνω από 10.000 κόσμος».

Με υπερωρίες οι εργαζόμενοι

Όπως τόνισε μάλιστα ιδιαίτερα, «όλοι οι συνάδελφοι ήταν ενημερωμένοι να τηρήσουν τα νόμιμα όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους. Προβλέπει δηλαδή, ότι, όσοι απασχολούν μόνιμο προσωπικό και ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν από τις 9 έως τις 12 το βράδυ, δεν ήταν υπερεργασία αλλά υπερωρία, ενώ όσοι έχουν προσωπικό με τμηματική ασφάλιση, προσάρμοσαν οι λογιστές το ωράριό τους».

Ερωτώμενος για το τι έγινε τελικά, ο κ. Τσακμάκης σημείωσε ότι «η πλειοψηφία των υπαλλήλων έμεινε να εργαστεί. Άλλα μαγαζιά δούλεψαν πολύ, άλλα μαγαζιά λιγότερο και άλλα καθόλου. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως δούλεψε, ιδιαίτερα από τις 9 και μετά μέχρι τις 12 το βράδυ».

Και από όμορους νομούς

Στην ερώτηση σχετικά με τον κόσμο που κατέβηκε στην αγορά, ο κ. Τσακμάκης είπε: «Είχαμε πάρα πολύ κόσμο. Η διαφήμιση που κάναμε στους όμορους νομούς, στην Καβάλα, στις Σέρρες, στην Ξάνθη αλλά και στη Βουλγαρία, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα να έρθει αρκετός κόσμος και από άλλες πόλεις».

Στην ερώτηση αν αυτό το πλήθος κόσμου μπήκε στα καταστήματα, σημειώνει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων είχε κόσμο περισσότερο από μη δραμινό πελατειακό κοινό. Και σ’ αυτή την περίπτωση και επειδή συμμετέχουν και μαγαζιά της εστίασης, νομίζω ότι και αυτοί έμειναν ευχαριστημένοι».

Ιδιαίτερα σημειώνει ο ίδιος, ότι, «το κυριότερο που μας ενδιαφέρει, είναι ότι εμπορικός κόσμος έμεινε ευχαριστημένος και μάλιστα … μακάρι να μπορούσε να γίνει μια Λευκή Νύχτα κάθε μήνα», λέει με διάθεση χιούμορ!

Στην ερώτηση αν όντως υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα, ο ίδιος βέβαια το αποκλείει: «Όχι, γιατί όπως γνωρίζει ο κόσμος, είναι κάτι το οποίο στοιχίζει και δεν είναι τόσο εύκολο και χάνει και την χάρη του».

Θερινές εκπτώσεις

Όπως είναι γνωστό, ήδη από χθες Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου. Ερωτώμενος αν όλη αυτή η μεγάλη γιορτή και η κίνηση μπορούν να κάνουν τους εμπόρους της πόλης να αισιοδοξούν για την καταναλωτική κίνηση κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, ο κ.Τσακμάκης σημειώνει: «Θεωρώ ότι η αρχή της Παρασκευής ήταν ένα καλό κίνητρο, για τις κύριες εκπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από χθες».

Ερωτώμενος για το ποια ήταν η κίνηση μέχρι σήμερα στην αγορά της Δράμας, εξηγεί ότι «τα καταστήματα, και λόγω των διπλών εκλογών, και λόγω  των καιρικών συνθηκών και λόγω της ενέργειας, βγήκαμε από έναν δύσκολο μήνα. Βγήκαμε από έναν Ιούνιο, ο οποίος ήταν αρκετά δύσκολος. Και θα έλεγα ότι ήταν τραγικά δύσκολος και ευτυχώς ήρθε η Λευκή Νύχτα, ήρθαν και οι εκπτώσεις και προσπαθούμε τώρα να αναπληρώσουμε αυτόν τον πραγματικά δύσκολο μήνα».

Στην ερώτηση για το αν μειώθηκαν οι τιμές στην ενέργεια και στους λογαριασμούς ρεύματος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, σημειώνει ότι «για τα εμπορικά καταστήματα, οι τιμές σίγουρα έχουν πέσει, έχουν αποκλιμακωθεί και περιμένουμε να δούμε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τι αφορούν για τον εμπορικό κόσμο από τον Σεπτέμβριο».

Ρωτήθηκε σ’ αυτό το σημείο κ. Τσακμάκης, τι είναι αυτό που περιμένει ο εμπορικός κόσμος να αλλάξει σε γενικό επίπεδο, τι είναι εκείνο που θα ήθελαν να ισχύσει, ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια αναθέρμανση στην αγορά ο ίδιος απαντάει: «Για εμάς το ζήτημα της ενέργειας είναι το πρώτο για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε. Είχαμε ζητήσει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις, για τις οποίες σήμερα υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ενταχθεί και πάλι. Στην ουσία και όπως βλέπουμε απ’ όλους τους φοροτεχνικούς, αυτές έπεσαν στο κενό. Ζητάμε από την κυβέρνηση να θεσπιστεί ένα καθεστώς ρυθμίσεων, ζητάμε να υπάρχει μια ηρεμία στον κόσμο, να υπάρχει μια ηρεμία στην ενέργεια για το οποίο ξέρουμε ότι είναι κάτι δύσκολο και αυτά είναι τα σπουδαιότερα. Επίσης, για να συνεχίσουμε να κάνουμε δράσεις, ζητάμε από τον κόσμο να είναι δίπλα μας σε κάποια πράγματα, γιατί έχουμε όρεξη να κάνουν πράγματα για την αγορά της Δράμας».