Home > νέα > Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στη Δράμα με την αύξησητων κρουσμάτων Covid-40χρονος έχασε τη ζωή του από επιπλοκές Covid σε χωριό της Δράμας

Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στη Δράμα με την αύξησητων κρουσμάτων Covid-40χρονος έχασε τη ζωή του από επιπλοκές Covid σε χωριό της Δράμας

Άκρως ανησυχητική η κατάσταση

στη Δράμα με την αύξηση

των κρουσμάτων Covid

40χρονος έχασε τη ζωή του από επιπλοκές Covid σε χωριό της Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ συνεχώς τα θετικά κρούσματα στην περιοχή της Δράμας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποια αισιοδοξία για πτώσης τους. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που είχε δώσει πριν από μερικές στον «Πρωινό Τύπο», η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Δράμας κα. Μπουραζάνη, ότι μόνο τις πρώτες έξι μέρες του Νοεμβρίου, ξεπεράσαμε κατά πολύ τα κρούσματα του Οκτωβρίου του 2020.

«Τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε 407 κρούσματα, ενώ το πρώτο εξαήμερο του Νοεμβρίου έχουμε 538 κρούσματα. Αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και όταν ο Οκτώβριος του 2021 έκλεισε με 2.050 κρούσματα, ο αντίστοιχος Οκτώβριος του 2020 ήταν 407 κρούσματα, και ο Νοέμβριος του 2020 ήταν 1952, αυτό τον Οκτώβριο φτάσαμε στα 2.050 και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε κατά πολύ αυτά τα ποσοστά», είχε πει η κα. Μπουραζάνη.

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλο, μας ενημέρωσε ότι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (από 1 ως 7 τρέχοντος), είχαμε 647 κρούσματα, εκ των οποίων τα 60  πήγαν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Δράμας.

Μάλιστα, έχουμε και το κλείσιμο ενός τμήματος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο ξεπέρασε το 50%+1 και όλοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

 

Συνεχίζονται οι θάνατοι στη Δράμα

Αν και τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά θανάτου στη Δράμα, παρ’ όλα αυτά, επιμένουμε και λέμε ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει.

Καμιά ενημέρωση, ούτε για το πόσοι πεθαίνουν στο Νοσοκομείο Δράμας, ούτε και αν πεθαίνουν σε κάποιο άλλο Νοσοκομείο όπου πιθανόν νοσηλεύονται.

Μάλιστα, υπάρχει και ένας ακόμα θάνατος ενός 40χρονου προχθές, σε χωριό του Δήμου Δράμας, με το περιστατικό να επιβεβαιώνεται από τη γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, η οποία μας πληροφόρησε ότι έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, από επιπλοκές  που του προκάλεσε, με οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Όπως επίσης τόνισε στον «Π.Τ.» η κα. Βασιλείου, αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Δράμας, υπάρχει και επίσημα κλινική Covid, στην οποία υπάρχει μια ροή περίπου 35 ατόμων. Διευθυντής της κλινικής είναι ο πνευμονολόγος κ.  Κωνσταντινίδης με μία ακόμα πνευμονολόγο.

«Αυτό που πρέπει να τονιστεί», αναφέρει η κα. Βασιλείου, «είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, κυρίως από τους νεότερους. Το πρόβλημα είναι ότι οι νεότεροι υποτιμούν τα συμπτώματα και αισθάνονται ατρόμητοι, πιστεύοντας ότι είναι μια γρίπη την οποία θα περάσουν εύκολα. Αλλά δεν είναι μια απλή γρίπη».

 

Οι νοσηλείες στην 4η ΥΠΕ

Αναφορικά με τις νοσηλείες στα 14 Νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 11 Νοεμβρίου 2021 ήταν:

454 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 331 είναι ανεμβολίαστοι (72,9%) και οι 123 εμβολιασμένοι. Επίσης, 47 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκας υψηλής ροής οξυγόνου εκ των οποίων οι 40 είναι ανεμβολίαστοι (85,1%) και οι 7 εμβολιασμένοι. Τέλος, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 70 άτομα, εκ των οποίων 58 είναι ανεμβολίαστοι (82,9%) και 12 εμβολιασμένοι.

 

Επίταξη ιδιωτών ιατρών

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του ο υπ. Υγείας κ. Πλεύρης, ξεκαθαρίζει ότι, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η επίταξη ιδιωτών ιατρών, επισημαίνονται ότι θα ισχύσει για ειδικές κατηγορίες και θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, οι ιδιώτες θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα να καλύψουν θέσεις οικειοθελώς, διαφορετικά την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται επίταξη: «Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε τους ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση», σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, ο υπ. Υγείας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, όπου ανάφερε ότι, «ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία έχουμε βοήθεια με 400 κλίνες και στο συνολικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική για όποιον το επιθυμεί. Πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές στην Αττική και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε πλήρη κατάλογο κλινών που τυχόν θα χρειαστούμε στην Αθήνα».