Home > νέα > Άμεσος κίνδυνος να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας Τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν δια ζώσης συνεδρίαση και αρνούνται να συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη

Άμεσος κίνδυνος να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας Τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν δια ζώσης συνεδρίαση και αρνούνται να συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη

 

Άμεσος κίνδυνος να αναβληθεί

η συνεδρίαση του Δημοτικού

Συμβουλίου Δράμας

Τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν δια ζώσης συνεδρίαση και αρνούνται να συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, η 27η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Παρ’ όλα αυτά, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιδρούν, ζητώντας η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί είτε δια ζώσης, είτε και με μεικτό τρόπο. Δια ζώσης για τους εμβολιασμένους, και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους ανεμβολίαστους δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο «Πρωινός Τύπος», τόσο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή», όσο και η τρίτη μεγαλύτερη παράταξη «Project Δράμα 2020», καθώς και η παράταξη της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών», έχουν αποστείλει επιστολές προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και ζητούν η συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης, διαφορετικά δεν θα συμμετάσχουν στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του σώματος.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος του σώματος κ. Χαραλαμπίδης, σημειώνει ότι ακολουθεί πιστά τις νομοθετικές οδηγίες και σημειώνει ότι, εφόσον δεν παρουσιαστούν, τότε δεν θα υπάρχει απαρτία και η συνεδρίαση θα αναβληθεί.

«Πόλη+Ζωή»

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Χαρακίδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), δηλώνει την πρόθεση της παράταξης να μην συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του σώματος και τονίζει: «Με αφορμή την πρόθεση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Χαραλαμπίδη, όπως μας δήλωσε τηλεφωνικά, ότι θα εκδοθεί πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ.. με τηλεδιάσκεψη, παρ’ ότι έχει εκδοθεί οδηγία για συνεδριάσεις με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτό και δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, εφόσον επιτρέπεται με φυσική παρουσία».

«Project Δράμα 2020»

Στην ίδια λογική αν και κάπως διαφοροποιημένη, είναι η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Project 2020» κ. Τσιαμπούση. Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.» ο κ. Τσιαμπούσης, τονίζει ότι είχε στείλει στις 3 Σεπτεμβρίου μια πρώτη επιστολή, στην οποία γίνεται λόγος στην σχετική ΚΥΑ που έχει εκδοθεί και ισχύει μέχρι τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, «ορίστηκε ότι επιτρέπονται οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψη, είτε τηρούμενης της απόστασης του ενάμισι μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά ατόμων. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ επιτρέπονται συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους» κτλ.

Με την πρώτη επιστολή της, η παράταξη ζητούσε να εφαρμοστεί η εγκύκλιος «και η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Δράμας, να πραγματοποιηθεί δια ζώσης για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού ή νόσησης και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους υπόλοιπους».

Επίσης, με νεότερη επιστολή στις 7 Σεπτεμβρίου, και μετά από την απόφαση του προέδρου η συνεδρίαση να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Τσιαμπούσης επανέρχεται σημειώνοντας ότι «δεν δεχόμαστε ότι δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος για τη διεξαγωγή της 27ης συνεδρίασης σύμφωνα με όσα ορίζει η νέα εγκύκλιος. Θα έπρεπε ο Δήμος να έχει ήδη επιληφθεί».

Τέλος, σημειώνει ότι «ελπίζουμε να αναιρέσετε την απόφασή σας άμεσα και σας γνωρίζουμε ότι εφόσον γίνει η 27η συνεδρίαση με τον τρόπο που πρέπει, θα εισαγάγουμε στο Δ.Σ. πρόταση ψηφίσματος προς την ΚΕΔΕ και το Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να προστεθεί στην ισχύουσα Εγκύκλιο η δυνατότητα και ανεμβολίαστων συμβούλων να συμμετέχουν δια ζώσης στις επόμενες συνεδριάσεις με την επίδειξη τεστ PCR ή rapid test, όπως άλλωστε ισχύει στις περισσότερες καθημερινές δράσεις».

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χαραλαμπίδη ο οποίος επισημαίνει ότι «η προηγούμενη ΚΥΑ ήταν μέχρι 6 Σεπτεμβρίου και η νέα είναι από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί. Εκεί αναφέρεται ότι γίνονται συσκέψεις με όλα τα μέτρα κτλ. Εμείς όμως έχουν συνεδρίαση στις 6 το απόγευμα, γι’ αυτό και θα περιμένω τη νέα ΚΥΑ που θα εκδοθεί για να δούμε τι θα λέει. Δεν μπορώ να βγάζω αυθαίρετα μόνος μου προσκλήσεις, οι οποίες δεν με καλύπτουν. Η τηλεδιάσκεψη με καλύπτει, γιατί είναι δεδομένο. Το αν μπορούν να γίνουν δια ζώσης, με εμβολιασμένους, νοσήσαντες Covid και άλλοι με τηλεδιάσκεψη, είναι ένα θέμα. Μπορεί να θέλουμε, αλλά είναι και η τεχνολογία που χρειάζεται να έχουμε. Δεν ξέρουμε αν είναι εφικτό. Μπορεί η πρακτικογράφος να μην θέλει να είναι στην αίθουσα».

Ο κ. Χαραλαμπίδης σημειώνει ακόμα ότι, «θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται έλεγχος εμβολιασμένων κτλ., αλλά και να μπορούν να μας καλύπτουν τα τεχνικά μέσα που χρειάζονται. Έχω πει στους αρμόδιος υπαλλήλους να το ψάξουν για να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Αναφορικά με το ζήτημα του τεχνικού εξοπλισμού, μας πληροφορεί ότι αυτός ήρθε στη Δράμα την Τετάρτη και εκτίμησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και από τη Δευτέρα να υπάρχει η δυνατότητα για ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου.

Ερωτώμενος για το τι θα γίνει τη Δευτέρα εφόσον οι παρατάξεις δεν θα συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη και ότι δεν θα υπάρξει απαρτία, ο κ. Χαραλαμπίδης σημειώνει: «Είναι δικό τους θέμα. Αυτή τη στιγμή η ΚΥΑ δεν με καλύπτει ημερολογιακά. Εφόσον δεν συμμετέχουν, δεν θα έχουμε απαρτία. Ο νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να βγει δεύτερη πρόσκληση. Αν και εκεί δεν υπάρχει απαρτία, η συνεδρίαση αναβάλλεται. Στην τρίτη πρόσκληση, ο νόμος δίνει το δικαίωμα να γίνει η συνεδρίαση με όσους είναι παρόντες».

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα το απόγευμα θα φανεί οριστικά αν θα υπάρχει απαρτία ώστε να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.