Home > νέα > Ανεξαρτητοποιήσεις και στοιχήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας !

Ανεξαρτητοποιήσεις και στοιχήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας !

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ

Ανεξαρτητοποιήσεις και στοιχήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας!

Του Θανάση Πολυμενη

 

Την ανεξαρτητοποίησή του…

… από τη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή», ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρη Χρυσοχοΐδης, την οποία μάλιστα κατέθεσε άμεσα και εγγράφως στο προεδρείο του σώματος.

Η ανεξαρτητοποίησή του…

… γίνεται καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί και επίσημα, ότι θα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του «Project Δράμα 2020». Και όπως ο ίδιος δήλωσε με κάθε επισημότητα…

… το κάνει «για λόγους πολιτικής ευθιξίας, τιμιότητας και ηθικής τάξης».

Xrysoxoidis sel 81

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβάζει όρθιος ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη για την ανεξαρτητοποίησή του. Παρακολουθεί ο κ. Μλεκάνης!

Δικαιολογώντας…

… τις επιλογές του, επισήμανε ότι «οι ενεργές πολιτικές εξελίξεις με αναγκάζουν να ανεξαρτητοποιηθώ», ενώ στη συνέχεια διάβασε ένα ποίημα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, αφιερώνοντάς το στον νυν επικεφαλής της πρώην παράταξης κ. Μλεκάνη αλλά και στον νυν αρχηγό και στον εαυτό του, με τίτλο: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος».

[Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε /η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες / κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι / και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες.

Τάχα η θέλησή σου λίγη / τάχα ο πόνος σου μεγάλος / η ζημιά ήτανε στο ζύγι / πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Καλά- καλά ποιο είναι το κέρδος, ποια η ζημιά / ποιος να το πει δεν ξέρει / το βέβαιο ήτανε πως κάτι δεν πήγε καλά / δεν έφτασε όπου ονειρεύτηκε το χέρι.

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε / κι οι άνθρωποι γεμάτοι είναι τώρα απαιτήσεις /
αφού σήμερα δε θά `λεγε το ίδιο το ναι / τώρα περίσσεψαν η σύνεση και η κρίση.]

Πάντως…

… λίγο αργότερα ο πρόεδρος του σώματος κ. Μπαϊρακτάρης, ενημέρωσε το σώμα και τον ίδιο τον κ. Χρυσοχοΐδη, ότι χάνει το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι θα ξαναγίνουν εκλογές εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση.

Είναι η πρώτη φορά…

… πάντως, εδώ και πολλά χρόνια – ίσως και να μην υπάρχει παρόμοιο περιστατικό την τελευταία εικοσαετία, που το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας έχει δύο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Να θυμίσουμε…

… ότι ο πρώτος που ανεξαρτητοποιήθηκε από την συμπολιτευόμενη παράταξη του δημάρχου κ. Μαμσάκου «Ενώνουμε τη Δράμα», ήταν ο κ. Νίκος Ηλιάδης, αφήνοντας έντονη κριτική στη δημοτική αρχή, ότι ήταν μόνος του στην παράταξή του στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας…

… ότι δεν είχε καμιά βοήθεια και ότι δεν ενημερωνόταν για τίποτα απολύτως!

Το στοίχημα για τον Ανέστη Τερζή!

Το στοίχημα…

… για το αν ο Ανέστης Τερζής, δημοτικός σύμβουλος του κ. Μαμσάκου, θα ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) ή όχι, κέρδισε ο Γιάννης Στεφανίδης, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ).

Ο κ. Στεφανίδης…

… είχε στοιχηματίσει ότι ο κ. Τερζής δεν θα ήταν υποψήφιος… τα 100 ευρώ πάντως έχασε ο κ. Μλεκάνης , όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε… ενώ ήδη μπήκε νέο στοίχημα για τις δημοτικές παρατάξεις που θα συμμετέχουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

Πάντως όπως είπε ο κ. Τερζής, «Γιάννη κι εγώ το έχασα το στοίχημα…»

Εμείς το σημειώνουμε…

… εδώ, για να δούμε κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί στη συνέχεια: το στοίχημα λοιπόν είναι 50 ευρώ, και υποστηρίζει ότι, οι Λευτέρης Καλλινικίδης (με την παράταξη που ανακοίνωσε «Δράμα Πρωταγωνίστρια»), ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης (με την παράταξη που ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή «Ενεργοί Πολίτες Δράμας»)…

… τελικά…

… θα ενωθούν σε μία παράταξη με επικεφαλής τον Ανέστη Τερζή… ο οποίος προφανώς θα αποχωρήσει από την παράταξη του νυν δημάρχου Χρ. Μαμσάκου!

Και μιας…

… και μιλάμε για εκλογές, ο κ. Στεφανίδης ανακοίνωσε και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια με συνδυασμό του ΚΚΕ με επικεφαλής άτομο που κατάγεται από τη Δράμα! Και αστειευόμενος είπε ότι πρόκειται για κάποιον… τεχνοκράτη! Αν και τεχνοκράτης και ΚΚΕ είναι ασύμβατα… ποτέ δεν ξέρεις!

Εδώ είδαμε…

… κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά» με δεξιόστροφη πολιτική, πιο δεξιά κι από τη Νέα Δημοκρατία και λατρεία στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ! Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα…

Επικεφαλής του ΚΚΕ…

… στη δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Γιώργος Μήτρου, που ήταν επικεφαλής και στην περίοδο επί θητείας Χαρακίδη στο Δήμο!

Γεγονός…

… είναι πάντως, ότι σ’ αυτές τις εκλογές θα δούμε πολλές αλλαγές. Πρόσωπα που επί χρόνια πολιτεύτηκαν στο Δήμο Δράμας, στρέφουν το βλέμμα τους για την Περιφέρεια…  όπως ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Παπαδόπουλος και ο νυν επικεφαλής της «Νέας Εποχής Νέας Δράμας» Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Οι δύο αναμένεται  να συνεργαστούν με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου!

Με το ζόρι απαρτία!

Πάντως…

… τον τελευταίο καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα διάλυσης. Το είχαμε επισημάνει και σε άλλο σημείωμα παλαιότερα, αλλά πλέον προχθές η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Το απόγευμα…

… της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, στις 18.00, ήταν η ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Δράμας για το 2019. Είναι μια από τις σπουδαιότερες συνεδριάσεις γι’ αυτό και ο νομοθέτης ορίζει ειδική συνεδρίαση!

Αν και η συνεδρίαση…

… ήταν να ξεκινήσει στις  6 το απόγευμα, παρ’ όλα αυτά, 15 λεπτά μετά και δεν είχε συμπληρωθεί απαρτία! Ο πρόεδρος μιλούσε για το γνωστό «ακαδημαϊκό τέταρτο», ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έλεγαν ότι θα φύγουν εφόσον δεν έρχονται!

Η αλήθεια…

… είναι ότι, το τελευταίο διάστημα, είναι συγκεκριμένοι εκείνοι που δεν πατάνε το πόδι τους στις συνεδριάσεις. Και δεν είναι ένας και δύο. Είναι αρκετοί και από την συμπολίτευση και από την αντιπολίτευση!  Και κάποιοι άλλοι, πάνε κι έρχονται όποτε θέλουν…

Τελικά…

… 25 λεπτά μετά, εμφανίστηκαν ορισμένοι σύμβουλοι και συμπληρώθηκαν οι 17 που χρειάζονται για την απαρτία! Απαράδεκτο… απολύτως απαράδεκτο… γιατί οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι εκδηλώσεις να αρχίζουν με το «ακαδημαϊκό τέταρτο»!

Με διαφορετικό τρόπο…

.. το επεσήμανε αργότερα και ο κ. Στεφανίδης προς τον κ. Μαμσάκο, λέγοντας ότι, «δεν καταφέρατε να ενώσετε την παράταξη σας κύριε δήμαρχε» – επισημαίνοντας ότι ένας ανεξαρτητοποιήθηκε, άλλοι δεν έρχονται καθόλου και ένας παραιτήθηκε από όλα τα όργανα – «και θα ενώσετε τη Δράμα;»

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά…

… για άλλη μια φορά, αποσύρθηκαν δύο θέματα για επιχορηγήσεις Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς χρειάζονται 22 άτομα, τα 2/3 δηλαδή του σώματος… Πολυτέλειες…