Home > Αθλητικά > Αντιδράσεις στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας μετά την αρνητική απόφαση της ΕΕΑ για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα

Αντιδράσεις στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας μετά την αρνητική απόφαση της ΕΕΑ για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα

Αντιδράσεις στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας

μετά την αρνητική απόφαση της ΕΕΑ

για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Super League 2 η Δόξα Δράμας από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού γεμάτη από «εντάσεις», η απόφαση που ελήφθη για τη Δόξα Δράμας ήταν αρνητική, κάτι που έφερε αναστάτωση, αλλά και εξελίξεις στην ομάδα.

Η ΕΕΑ δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό το λόγο της μη χορήγησης της σχετικής άδειας στη Δόξα Δράμας, όμως μετά τις παραπάνω εξελίξεις, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Απόστολος Πετράκης υπέβαλε την παραίτησή του μέσω ανακοίνωσης που ανάρτησε σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Πετράκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Μετά την αναίτια και χωρίς καμία νομική βάση απόφαση της Ε.Ε.Α., που έκρινε ότι εγώ είμαι το πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και μη θέλοντας να προκαλέσω με την παρουσία μου περαιτέρω ζημιά σε αυτή την ιστορική ομάδα, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου και εύχομαι να λυθούν με αυτήν, όλα τα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα παραμείνω ένας ένθερμος φίλος της ΔΟΞΑΣ Δράμας».

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι, ο Απόστολος Πετράκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα τελευταία τεκταινόμενα, όπου τόνισε: «Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνέβησαν πράγματα που καταλύουν κάθε κράτος δικαίου. Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας, είχε συντάξει και καταθέσει έναν άρτιο φάκελο, από όλες τις απόψεις. Όπως έχει τονιστεί από πολλούς, ίσως είναι ο πιο άρτιος φάκελος όλης της κατηγορίας, από οικονομικά στοιχεία, από ξεκάθαρο διοικητικό καθεστώς, από ξεκάθαρο διοικητικό συμβούλιο. Τώρα τι έγινε εκεί μέσα, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρών.

Υπήρχε μια ειλημμένη απόφαση για τους λόγους που δεν γνωρίζω πραγματικά. Μπορεί να υποπτεύομαι, αλλά δεν μπορώ να πάρω θέση γι’ αυτό. Εγώ το μόνο που ξέρω να πω είναι ότι δέχτηκα μια ρατσιστική επίθεση άνευ προηγουμένου μέσα στην Ε.Ε.Α. και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Ότι άνθρωποι σαν κι εμένα, που κάποια στιγμή στη ζωή τους έκαναν κάποια πράγματα, άσχετο αν τα «πλήρωσαν» ή όχι δεν έχουν θέση πια στο ήλιο.

Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που παίρνω αυτό το μήνυμα. Όταν ήμουν κρατούμενος μού έδωσε άδεια η φυλακή να πάω να σπουδάσω και δε με δέχτηκε η Σχολή. Δεύτερη φορά συμβαίνει τώρα. Τρίτη φορά δεν θα υπάρξει στην ζωή μου, δεν θα επιτρέψω να με προσβάλουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν καμία αξία. Είμαι πολύ φορτισμένος από χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ. Δέχτηκα πολλές προσβολές εκεί μέσα. Ειπώθηκαν πράγματα που είναι ποινικά και θα τα πούμε στα δικαστήρια με την κα. Μαρούπα και τους υπόλοιπους. Με κατηγόρησαν ότι με έβαλαν να διαλύσω ομάδα της Μακεδονίας. Η Μακεδονομάχος – Μαρούπα. Αυτή που υποστηρίζει με ένθερμο τρόπο την Μακεδονία και την αγαπάει, γιατί εμείς οι υπόλοιποι είμαστε εχθροί της Μακεδονίας. Εγώ έχω τρία παιδιά και το έχω τονίσει επανειλημμένως, το ένα το έχω βγάλει Γιάννη του πατέρα μου και τα άλλα δυο, Αλέξανδρο και Φίλιππο, χωρίς να έχω κανένα συγγενή που να έχουν τα ονόματά αυτά. Αλλά η Μακεδονομάχος που αγαπάει την Μακεδονία, είναι μόνο η κα. Μαρούπα. Αλλά με την κα. Μαρούπα θα τα πούμε στα δικαστήρια.

Το κακό το μήνυμά τους αυτό δεν το παίρνω μόνο εγώ, το παίρνουν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι σαν κι εμένα κάποια στιγμή στη ζωή τους βρέθηκαν στη θέση που βρέθηκα εγώ˙ ότι πλέον η πολιτεία και η κοινωνία δεν αποδέχεται εμάς τους ανθρώπους. Άρα, δεν έχουμε θέση στην ζωή αυτή, άρα η θέση μας είναι στο σκοτάδι και στο περιθώριο. Μετά όμως λοιπόν μην κατηγορούν τους ανθρώπους αυτούς ότι δεν επανεντάσσονται στην κοινωνία.

Εγώ ήρθα εδώ πριν από περίπου 40 ημέρες, δουλεύω 20 ώρες την ημέρα, αλλά δεν θα ξαναεπιτρέψω στην ζωή μου να με προσβάλουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία αξία».

Νωρίτερα, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δόξας, κ. Χατζηελευθερίου, ο οποίος ανάγνωσε την ανακοίνωση παραίτησης του κ. Πετράκη, των μετόχων και του συνδέσμου φιλάθλων.

Η ανακοίνωση 100 μετόχων

«Με έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε την απόφαση της ΕΕΑ, που αποπέμπει και αποκλείει την ιστορική και αγαπημένη μας Δόξας Δράμας από το Πρωτάθλημα Super League 2, με το αιτιολογικό, ότι δεν είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ομάδας, αλλά ο Πετράκης.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία μεταβίβαση του εταιρικού μας μεριδίου έγινε στον κ. Πετράκη ή σε οποιονδήποτε τρίτο.

Είμαστε οι μόνοι μέτοχοι, που σε εμάς παραχώρησε ο κ. Γιάννης Μπύρος τις μετοχές που του ανήκουν και είναι στην διάθεσή του οποιαδήποτε στιγμή. Θεωρούμε ότι η πρόσληψη του κ. Πετράκη ως έμμισθου συμβούλου, είναι όπως φάνηκε μέχρι σήμερα επωφελής για την ομάδα μας και επιθυμούμε να μην γίνει αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Δόξα Δράμας, η υποβληθείσα παραίτησή του που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε την Ε.Ε.Α. να αναιρέσει την άδικη και παράνομη απόφασή της, για μη χορήγηση Πιστοποιητικού συμμετοχής στην Π.Α.Ε. Δόξα Δράμας, αλλιώς επιφυλασσόμαστε προς άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, προς υπεράσπιση των συμφερόντων της ομάδος και ημών προσωπικά και προσβολή των προσωπικοτήτων μας, που απορρέει από την συγκεκριμένη απόφαση».

DOJA

Επίσης, ο κ. Χατζηελευθερίου κατά την τοποθέτησή του διευκρίνισε ότι: «Μετά το ναυάγιο που συνέβη στην ομάδα μας με τους Κύπριους επενδυτές και λόγω του κινδύνου να μην συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα συμφωνήσαμε με τον κύριο Πετράκη, να έρθει στην ομάδα και να την «τρέξει». Προσλήφθηκε και σαν έμμισθος σύμβουλος στην ομάδα, ώστε να προσεγγίσει κάποιον επενδυτή για να προχωρήσει η ομάδα. Οι μετοχές παραμένουν στους 100 που είχαν δοθεί από την κ. Μπύρο».

Αντίδραση και ανακοίνωση από τους οργανωμένους

Την δική του θέση δημοσιοποίησε ο σύνδεσμος των οργανωμένων φιλάθλων της Δόξας με σχετική ανακοίνωση του: «Χθες στο Συμβούλιο της Ε.Ε.Α ο σύμβουλος της ομάδας μας Απόστολος Πετράκης δέχτηκε σφοδρή και χυδαία επίθεση χωρίς καμία βάση από την κ. Μαρούπα, με σκοπό και μόνο να κάνει ανεπανόρθωτο κακό στην ομάδα μας. Προς τιμήν του και στην προσπάθειά του να προστατέψει την ιστορική μας ομάδα ο κ. Πετράκης χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ δήλωσε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του συμβούλου. Σαν Σύνδεσμος αρνούμαστε να δεχθούμε μια τέτοια κίνηση από έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή δουλεύει ασταμάτητα για να προσφέρει στην ΔΟΞΑ όλα αυτά που της αξίζουν. Ο κ. Πετράκης έχει αποδείξει πως είναι ένας αληθινός Δοξαίος. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την ομάδα μας καταδικάζοντας αυτή την ρατσιστική και ξεδιάντροπη επίθεση στο πρόσωπό του και να μην δεχθούμε με κανέναν τρόπο την παραίτησή του.Υ.Γ.1 Περιμένουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση από τους αιρετούς της Δράμας, αλλά και ολόκληρου του Νομού. Ή Μαζί μας ή απέναντι μας.Υ.Γ.2 Όποιος βλάψει ή έστω προσπαθήσει να βλάψει την Δόξα και κατ’επέκταση έναν Νομό θα μας βρει ξεκάθαρα απέναντί του».

 

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» στη συνέντευξη τύπου, για την «επόμενη ημέρα», η απάντηση που δόθηκε είναι η εξής: «Υπάρχει η νομική κάλυψη από την ΠΑΕ. Θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει έτσι ώστε να διεκδικήσουμε σε δεύτερο χρόνο ξανά την χορήγηση του Πιστοποιητικού».