Home > νέα > Αντιπαράθεση Δαλακάκη – Ζεκερίδη στο Δήμο Δοξάτου με φόντο αναθέσεις και μέτρα προστασία από την πανδημία

Αντιπαράθεση Δαλακάκη – Ζεκερίδη στο Δήμο Δοξάτου με φόντο αναθέσεις και μέτρα προστασία από την πανδημία

Αντιπαράθεση Δαλακάκη – Ζεκερίδη

στο Δήμο Δοξάτου με φόντο αναθέσεις

και μέτρα προστασία από την πανδημία

 

 

ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ μεταξύ του πρώην και του νυν δημάρχου του Δήμου Δοξάτου, κ.κ. Δαλακάκη και Ζεκερίδη, έχει αναπτυχθεί για άλλη μια φορά. Η αντιπαράθεση αυτή ξεκινάει από τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία και φτάνουν μέχρι και τον τρόπο που γίνονται αναθέσεις.

Αναλυτικότερα, ο πρώην δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης, μαζί με άλλες δύο παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από κοινού προκάλεσαν κατεπείγουσα συνεδρίαση με θέματα την άμεσα ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας και του Πολυδύναμου Ιατρείου Δοξάτου με εξοπλισμό, την ανακούφιση των δημοτών με μείωση όλων των δημοτικών τελών που αυξήθηκαν υπέρμετρα όπως επισημαίνουν, καθώς και την υιοθέτηση μέτρων για τον υγειονομικό θωρακισμό των κατοίκων του Δήμου Δοξάτου και των υπαλλήλων του.

Dalakakis

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος κ. Δαλακάκης, έχει προτείνει την αγορά ενός Iso Box για το Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου, την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για το Δήμο και για το Νοσοκομείο και την αγορά τεστ κορωνοϊού για τους δημότες.

Όπως τονίζει μάλιστα, «ο Δήμος Δοξάτου ψηφίζει απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ για μελέτες έργων», ενώ ζήτησε μείωση τελών για τα καταστήματα που είναι κλειστά και δεν έχουν κανένα εισόδημα.

ZEKERIDHS 1

Απαντήσεις Ζεκερίδη

Στα λεγόμενα και τα αιτήματα του κ. Δαλακάκη, απαντάει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης, ο οποίος, επισημαίνει αρχικά, ότι, «δεν ασχολήθηκα και δεν θα ασχοληθώ με όσα κατά καιρούς ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συμβούλους ή πρώην δημάρχους του δήμου μας, γιατί θεωρώ ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της θητείας μας, είναι οι καλύτερες απαντήσεις προς όσους αμφισβητούν την παραγωγή έργου από τη διοίκησή μας».

Παρακάτω αναφέρεται αναλυτικά στα όσα έχουν κατατεθεί και επίσημα ως προτάσεις από τον κ. Δαλακάκη και τονίζει: [Σήμερα με το συγκεκριμένο κείμενο θέλω να απαντήσω σε έγγραφα που επίσημα κατατέθηκαν στο δήμο από τον κ. Δαλακάκη και μέλη της παράταξής του.

Θα ήθελα να αναφερθώ αρχικά στο χαρακτηρισμό του δήμου Δοξάτου σαν «αναθεσάκια». Του είναι γνωστό κι αν όχι μπορεί να το πληροφορηθεί από το Τμήμα Προμηθειών, ότι το νόμο που προβλέπει τις απευθείας αναθέσεις τον έχουμε αυστηροποιήσει περαιτέρω, ζητώντας τρεις τουλάχιστον ανεξάρτητες προσφορές για κάθε προκήρυξη κάτω των 24.000,00 Ευρώ, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, όπου σωρεία προφορικών αναθέσεων οδήγησε τους προμηθευτές στα δικαστήρια προκειμένου να πληρωθούν. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιείται επιτέλους για την ανάρτηση των προσκλήσεων ενδιαφέροντος, κάτι που δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που το μεγαλύτερο διάστημα ήταν εκτός λειτουργίας.

Όσον αφορά την ανάθεση μελετών σε εξωτερικούς μελετητές με την παραπάνω διαδικασία έχουμε προβεί σε μία και μοναδική ανάθεση μελέτης κόστους 10.300,00 Ευρώ πλέον ΦΠΑ, λόγω φόρτου εργασίας των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας που προετοίμαζαν το ίδιο διάστημα άλλες δύο προτάσεις για την ίδια πρόσκληση, προκειμένου να προλάβουμε καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή μελετών. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, όσες φορές χρειαστεί, (εκτιμώ ελάχιστες) εφόσον θα υπάρχει η δυνατότητα, ώστε να αξιοποιήσουμε τις προσκλήσεις χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με δεδομένο ότι δεν παραλάβαμε καμία μελέτη από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Ο Δήμος μας με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας και δαπανώντας  12.772,00 Ευρώ (10.300,00 Ευρώ+ΦΠΑ) εκπόνησε μελέτες που αντιστοιχούν σε έργα που συνολικά αγγίζουν τα 20.000.000,00 Ευρώ κι αυτό περίπου μέσα σε ένα χρόνο από την αρχή της διοίκησής μας.

Όσον αφορά την ύπαρξη μελετών από την προηγούμενη διοίκηση δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τις βρούμε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τεχνικής υπηρεσίας και νομίζω ότι έτσι μπορεί να δικαιολογηθούν και οι μηδενικές δαπάνες για μελέτες που αναφέρει ο κ. Δαλακάκης στη θητεία της προηγούμενης διοίκησης.

Σχετικά με τις προτάσεις για ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας του νομού μας με γιατρούς και νοσηλευτές, θεωρώ ότι ο συντάκτης της πρότασης είναι μακράν νυχτωμένος για τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, τα οποία δεν είναι οικονομικά όπως φαντάζεται, αλλά αφορούν την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα ήθελαν να εργαστούν στις δημόσιες δομές υγείας αυτή την περίοδο με ελαστικές μορφές εργασίας. Δε σχολιάζω την πρόταση για προμήθεια rapid test, δεδομένου ότι η ιχνηλάτηση της νόσου έχει μπει σε μια νέα φάση και ο ΕΟΔΥ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται. Για να ολοκληρώσω τις απαντήσεις μου που αφορούν τα θέματα της υγείας, όσον αφορά την προμήθεια ISO BOX για τις ανάγκες εμβολιασμού στο πολυδύναμο ιατρείο του Δοξάτου, είναι αίτημα το οποίο υπεβλήθη στην υπηρεσία μας από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, με email στις 02-12-2020 ώρα 16:23μ.μ. και θα ακολουθηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία με θετική την πρόθεσή μας για ικανοποίηση του αιτήματος.

Τέλος, στην προσπάθεια του κ. Δαλακάκη λόγω Χριστουγέννων να υποδυθεί τον «Ρομπέν των Δασών» ή τα «Ξωτικά του Άη Βασίλη» και λόγω της ευγένειάς του, χτυπάει ανοιχτές πόρτες ζητώντας να αντιμετωπίσουμε τους επιχειρηματίες αλλά και τους ενοικιαστές ακινήτων του Δήμου μας, με μείωση των υποχρεώσεών τους προς το Δήμο, ενώ γνωρίζει ότι την πρώτη περίοδο της πανδημίας, από το Δήμο μας έγιναν  όλες οι προβλεπόμενες μειώσεις από το νόμο (απόφαση 83/2020 Δημοτικού Συμβουλίου), σε σημείο μάλιστα που όταν τους ζητήθηκε να υποβάλλουν σχετικό αίτημα, κανείς δεν υπέβαλε. Αναλυτικά έγιναν οι προβλεπόμενες από το νόμο μειώσεις μισθωμάτων (40%) για τους μήνες Μάρτιο έως Αύγουστο του 2020 για τους επαγγελματίες που υπέβαλλαν αίτηση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου. Επίσης, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η μείωση είναι προαιρετική και ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα δύο επαγγελματίες, το οποίο θα συζητηθεί στο επόμενο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο.]