Home > Νέα > Απαγορεύτηκε η χρήση των κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

Απαγορεύτηκε η χρήση των κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

Απαγορεύτηκε η χρήση

των κερκίδων στο Δημοτικό

Στάδιο Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΖΗΤΗΜΑ δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των τοπικών ομάδων Πανδραμαϊκού και Αμεπλοκήπων. Επρόκειτο για τον ημιτελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Ν Δράμας, μεταξύ των δύο παραπάνω Δραμινών ποδοσφαιρικών ομάδων και επρόκειτο για ντέρμπι.

Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους Δραμινούς, η απαγόρευση χρήσης των κερκίδων του Δημοτικού (πρώην Εθνικού) Σταδίου Δράμας, εκδίδεται κάθε χρόνο από το Δήμο Δράμας, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα επικινδυνότητας.

Το θέμα είναι όμως ότι, μέχρι προχθές, δεν υπήρξε κάποια άμεση απαγόρευσης χρήσης των κερκίδων από το κοινό και έτσι, στον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ Πανδραμαϊκού και Αμπελοκήπων, οι φίλαθλοι ενημερώθηκαν ενώ είχαν κόψει εισιτήριο και αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα όρθιοι από τα κάγκελα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο παρατηρητής του αγώνα έδωσε εντολή να μην καθίσουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, καθώς υπάρχει διαρκής απαγόρευση χρήσης τους από το Δήμο και οι αστυνομικοί που παρευρίσκονταν στον αγώνα ως είθισται, ζητούσαν από το κοινό που είχε ανέβει στις κερκίδες να κατεβεί. Κάποια στιγμή μάλιστα υπήρξαν και διαμαρτυρίες των φιλάθλων, οι οποίοι πλήρωσαν εισιτήρια και παρακολούθησαν τον αγώνα όρθιοι πίσω από τα κάγκελα!

Το παράξενο είναι ότι τόσα χρόνια που ισχύει η απαγόρευση χρήσης των γηπέδων, η ομάδα του Πανδραμαϊκού δίνει κανονικά τους αγώνες της εκεί και ποτέ δεν έχει υπάρξει παρόμοιο ζήτημα, να μην κάθονται οι φίλαθλοι στις κερκίδες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας μας, η ομάδα ζήτησε ήδη αλλαγή της έδρας της και θα διεξάγει τους υπόλοιπους αγώνες στο γήπεδο του Ξηροποτάμου.

Η απαγόρευση

Ο «Πρωινός Τύπος» έχει αναφερθεί πολλάκις στο θέμα της αποκαθήλωσης των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου και της κατασκευής νέων. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, έχουμε ασχοληθεί έντονα με το θέμα και είχαμε φιλοξενήσει ακόμα και δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη για την κατασκευή τους και ότι αν δεν γίνει, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Η μελέτη του έργου είναι ευθύνη του Δήμου Δράμας.

Αναφορικά με την απαγόρευση χρήσης τους, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι διαρκής, όμως όπως φαίνεται, τώρα που το θέμα αυτό είναι στην επικαιρότητα, υπήρξε αυστηρότερη τήρηση από τους αρμόδιους.

Η όλη υπόθεση, εντάσσεται στο γνωστό πρόβλημα της μη αδειοδότησης πολλών αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα και κάθε χρόνο, οι Δήμοι δίνουν προσωρινές άδειες λειτουργίας, ορισμένων μόνο σημείων και χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων, που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν.

Η απόφαση του Δήμου Δράμας

Στο μεταξύ, την ώρα που γραφόταν οι γραμμές αυτές, ανέβηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Δράμας, στις 13.57 το μεσημέρι, απόφαση του δημάρχου Δράμας με θέμα: «Χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας έως τις 30/06/2019 στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Δράμας».

Στην συγκεκριμένη απόφαση, αναφέρεται μεταξύ άλλων δύο φορές, η απαγόρευση της χρήσης των κερκίδων:[ Στην αθλητική εγκατάσταση δεν θα χρησιμοποιούνται οι κερκίδες οι οποίες κατά την τέλεση αγώνων θα πρέπει να κλειδώνουν, ώστε να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτές θεατών, και οι θεατές θα παρακολουθούν τους αγώνες μόνο όρθιοι. Η παρούσα άδεια ισχύει έως 30/06/2019, προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι ελλείψεις οι οποίες αναφέρονται στο Υπηρεσιακό Σημείωμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.]

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση του δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου, δίνεται προσωρινή άδεια λειτουργίας για τους εξής χώρους στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας:

[1) Χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού σταδίου Δράμας, υπαίθρια εγκατάσταση με πάνω από 500 θεατές, κατηγορίας Β2, για προπονήσεις και αγώνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

2) Χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού σταδίου Δράμας, υπαίθρια εγκατάσταση με πάνω από 500 θεατές, κατηγορίας Β2, για προπονήσεις στο στάδιο.

3) Χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού σταδίου Δράμας, για προπονήσεις στην αίθουσα ρυθμικής γυμναστικής του νέου κτιρίου.

4) Χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού σταδίου Δράμας, για προπονήσεις στην αίθουσα βαρών του νέου κτιρίου.

5) Χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού σταδίου Δράμας, για προπονήσεις και αγώνες με ελάχιστους φιλάθλους – συνοδούς αθλητών, προπονητών κλπ (άρση βαρών, ρυθμική γυμναστική, πάλη τζούντο χορό) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλαιού κτιρίου.]