Home > νέα > Η απαράδεκτη κατάσταση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στα Δικαστήρια… Η κόλαση του διπλοπαρκαρίσματος στην οδό Βεργίνας !

Η απαράδεκτη κατάσταση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στα Δικαστήρια… Η κόλαση του διπλοπαρκαρίσματος στην οδό Βεργίνας !

Η απαράδεκτη κατάσταση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στα Δικαστήρια…

Η κόλαση του διπλοπαρκαρίσματος

στην οδό Βεργίνας!

Τα πασαλάκια δεν μπορούν να διορθώσουν πλέον καταστάσεις…

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Ο ΔΗΜΟΣ Δράμας, μετά από υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας κατά καιρούς, έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης τα γνωστά πορτοκαλί πασαλάκια! Σε κάποια σημεία, τα πασαλάκια αυτά μπορούν και διορθώνουν καταστάσεις από διπλοπαρκαρίσματα. Όμως σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, η κατάσταση γίνεται χειρότερη συγκεκριμένες ώρες της ημέρας!

Πλέον, τα πασαλάκια που τοποθετήθηκαν σε τμήματα της οδού Βεργίνας στη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου, σε κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, προκαλούν τεράστια προβλήματα.

Ένα από αυτά, είναι το σταθερό παρκάρισμα από μηχανάκια στα κενά που αφήνουν τα πασαλάκια. Εδώ που τα λέμε, αρχικά αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και ο χώρος παρκαρίσματος για τα μηχανάκια δεν είναι κατάλληλος, γιατί αμέσως μειώνεται ο χώρος για τη διέλευση των οχημάτων, που αναγκάζονται να μπουν ακόμα περισσότερο προς το κέντρο του δρόμου!

Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν και παρκάρουν πίσω από τα πασαλάκια και πίσω από τα μηχανάκια αυτοκίνητα και φορτηγά; Τότε ακολουθεί η πραγματική κόλαση, κυρίως σε ώρες αιχμής! Και έχουμε την απολύτως απαράδεκτη κατάσταση που φαίνεται στη φωτογραφία μας.

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε μεσημέρι πριν από 3 μέρες και μια περιγραφή θα μας δώσει να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Στη δεξιά γωνία, το λευκό όχημα είναι παρκαρισμένο πάνω στη διάβαση της οδού Παπανδρέου και μπροστά μας έχουμε την οδό Βεργίνας. Δεξιά βλέπουμε τα παρκαρισμένα μηχανάκια, ανάμεσα στα πορτοκαλί πασαλάκια. Ακριβώς μπροστά μας, στο κέντρο της φωτογραφίας, τα δύο οχήματα (το ΙΧΕ σε πρώτο πλάνο και το φορτηγάκι μπροστά σε δεύτερο πλάνο) έχουν ανάψει τα αλάρμ και έχουν παρκάρει. Τη φωτογραφία τράβηξε ο υποφαινόμενος μέσα από το αυτοκίνητο. Η κίνηση από την αριστερά πλευρά της Βεργίνας προς την πλατεία Ελευθερίας μεγάλη. Όλοι πάνε σημειωτόν. Τα αυτοκίνητα αριστερά αναγκάζονται να περάσουν στο αριστερό ρεύμα πια για να κατευθυνθούν στην πλατεία.  Και φυσικά, έχουμε και το ρεύμα που έρχεται από την πλατεία προς Βεργίνας και Παπανδρέου!

Συνδημότες, Τροχονόμοι και Δημοτικοί Αστυνόμοι και Δήμος Δράμας, θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι καθημερινά απαράδεκτη! Και επίσης, οφείλετε να παραδεχθείτε, ότι, όταν καθημερινά συμβαίνουν όλα αυτά, όλοι είστε απόντες τις συγκεκριμένες ώρες!

Ούτε ένας τροχονόμος ήταν εκεί να ρυθμίσει την κίνηση. Ούτε ένας δημοτικός αστυνόμος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να διώξει τουλάχιστον τα παρκαρισμένα οχήματα, που ενώ γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει, εντούτοις, κανείς δεν έκανε τίποτα απολύτως, πέρα από την τοποθέτηση των πασάλων!

Το επισημαίνουμε σε κάθε περίπτωση: δεν αμφισβητούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, τα πασαλάκια διόρθωσαν όντως καταστάσεις. Όμως, επιτέλους, όταν όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί απουσιάζουν τα αρμόδια όργανα αντί να ρυθμίζουν την κίνηση και να διώχνουν αυτούς  που, αδιαφορώντας κυριολεκτικά, δημιουργούν συνθήκες κόλασης;

Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού θα πρέπει να πάψει ως δικαιολογία. Το πρόβλημα πρέπει να τεθεί επί τάπητος και να δοθεί λύση.

Επί της Μ. Αλεξάνδρου

Επίσης, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα διπλοπαρκαρίσματα οχήματα επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου. Από τις πλέον απαράδεκτες καταστάσεις, όπου σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας, πέρα από τα οχήματα που παρκάρουν κανονικά στις θέσεις στη μία όχθη του δρόμου, δίπλα παρκάρουν άλλα τόσα. Με αποτέλεσμα, να φτάνουν στο σημείο, τα διερχόμενα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις, να κινούνται εκ περιτροπής, από πάνω προς τα κάτω και το αντίθετο.

Κι όμως. Το πρόβλημα είναι χρόνιο, κι όμως κανένας δεν έχει μπει στον κόπο και στη διαδικασία να το λύσει. Πώς; Με την καθημερινή αστυνόμευση στο σημείο, μόλις κάποιος παρκάρει να διώχνεται και επιτέλους να ασκηθούν οι αρμόδιες πιέσεις προς όλους τους οδηγούς! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη, το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο!