Home > Αθλητικά > Ο Γιάννης Μπύρος στον «Π.Τ.» «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της Δόξας»

Ο Γιάννης Μπύρος στον «Π.Τ.» «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της Δόξας»

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

για το μέλλον της Δόξας»

Ο Γιάννης Μπύρος στον «Π.Τ.»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη 

Το μέλλον στο στρατόπεδο των «Μαυραετών» παραμένει αβέβαιο και κανείς δε γνωρίζει το αύριο για την ομάδα της Δόξας. 15 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2 και στη Δόξα αυτή τη στιγμή διοικητικά όλα είναι ανοιχτά, ενώ αγωνιστικά δεν υπάρχει παίκτης στην ομάδα. Το ζητούμενο είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων και αυτό θα φέρει τις όποιες εξελίξεις στο στρατόπεδο της Δόξας και όχι μόνο. Αυτή την  εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με τους εκπροσώπους τις Super League 2 και εκεί θα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Αυτό που θέλουν οι ομάδες είναι το ποσό των 800.000 ευρώ, όπως είχε συμφωνηθεί με την αναδιάρθρωση.

Μάλιστα στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής αποφασίστηκε οι ομάδες που θα ανεβαίνουν θα είναι δύο, όσες δηλαδή θα πέφτουν, ενώ θα γίνονται πλέι οφ και πλέι άουτ.

Η τελική προκήρυξη της κατηγορίας θα αποσταλεί στην ΕΠΟ μετά από νέο Δ.Σ. που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουλίου, ενώ μέχρι τότε αναμένεται αντιπροσωπεία της να συναντηθεί με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2

«Κατά το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Η έναρξη του Πρωταθλήματος 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Θα διεξαχθεί με πλέι οφ και πλέι άουτ, όπου θα προβιβάζονται στη Super League 1 δυο (2) ομάδες και θα υποβιβάζονται στη Football League ισάριθμες. Η ημερομηνία της κλήρωσης θα ανακοινωθεί προσεχώς. Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης.

2) Στις 24 Ιουλίου 2019 και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο μεταξύ άλλων θα εγκρίνει την Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 καθώς και του Πρωταθλήματος Νέων Κ19, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».

Δηλώσεις Μπύρου στον «Πρωινό Τύπο»

Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον Γιάννη Μπύρο, ο οποίος μας τόνισε ότι όλα είναι ανοιχτά για το αύριο της ομάδας. Χαρακτηριστικά μας είπε πως: «Αν δεν αλλάξει κάτι η Δόξα ίσως γυρίσει στη Γ΄ Εθνική. Όλοι γνωρίζουν πως χρειάζονται 300.000 ευρώ για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω κρύψει, ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο τραπέζι ανοιχτές όλες οι προτάσεις.

Έχω πλησιάσει Δραμινούς επιχειρηματίες για να τους ζητήσω να βοηθήσουν την ομάδα και όχι εμένα, όμως όλοι κρατάνε αποστάσεις. Με πλησίασαν κάποιοι για να δώσω την ομάδα, όμως δεν υπήρξε συνέχεια. Αν βρεθεί σωστός επιχειρηματίας, είμαι διατεθειμένος να παραχωρήσω την ομάδα χωρίς εγγυητική. Έχω ζητήσει από κάποιους προπονητές να μου κάνουν ένα πλάνο, όμως όσο λείπουν τα 300.000 ευρώ, κάνω κατανοητό σε όλους, ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Γιατί πολύ απλά δεν μπορώ πλέον να αντλώ χρήματα από τις επιχειρήσεις μου για να συντηρώ τη Δόξα που έχει πάγια έξοδα 100.000 ευρώ και πλέον τον μήνα.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αδυνατούμε να πληρώσουμε το παράβολο του κυπέλλου που είναι 4.000 ευρώ. Η πρώτη ομάδα που πλήρωσε το παράβολο είμαστε εμείς. Άλλο το δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ομάδα και να βάλουμε 300.000 ευρώ, γιατί έχει 70% κόστος και άλλο δεν βάλαμε το παράβολο.

Το ποσό των 300.000 ευρώ είναι ένα τίποτα για μένα, όταν πάει καλά η δουλειά μου. Όταν δεν πάει όμως, είναι μεγάλο ποσό».

Ανδρέας Οταπασίδης: «Ανακρίβειες είναι όσα γράφονται…»

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Οταπασίδης σε δηλώσεις του στη “Metrosport” τόνισε: “Η ΠΑΕ το προηγούμενο διάστημα είχε συνομιλίες με υποψήφιους που θέλησαν να αναλάβουν την ομάδα. Κάποια από αυτά τα ονόματα έχουν βγει και στη δημοσιότητα. Ουδείς όμως, παρά τις όποιες διαδόσεις υπήρξαν, έχει καταθέσει συγκεκριμένη βιώσιμη πρόταση για να αναλάβει την ΠΑΕ.

Για το καλό της ομάδος έπρεπε και πρέπει να τους ακούσουμε όλους, δεν έχει δοθεί όμως ποτέ εντολή επίσημα να αναλάβει οποιοσδήποτε να «τρέξει» την ομάδα όπως επίσης διαδίδεται τις τελευταίες ημέρες. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, παρόλα αυτά η ομάδα ετοιμάζεται δια παν ενδεχόμενο χωρίς αυτό να σημαίνει οριστική απόφαση για κάποιο συγκεκριμένο πλάνο.

Ευελπιστούμε πως σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, χωρίς όμως να υπάρχει ή να έχει βγει επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ για ονόματα εμπλεκόμενων, είναι χρέος μας να διαψεύσουμε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτή, ατόμων των οποίων τα ονόματα βγήκαν στη δημοσιότητα, όπως των κ.κ Χατζηδημητρίου και Περσίδη.

Οι προσπάθειες για ένα ασφαλές αύριο για την ομάδα της Δόξας συνεχίζονται, και σε περίπτωση που ευοδωθούν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις”.