Home > νέα > Από 56% έως και 66% οι εμβολιασμένοι Δημοτικοί υπάλληλοι στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας – Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΔΕ

Από 56% έως και 66% οι εμβολιασμένοι Δημοτικοί υπάλληλοι στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας – Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΔΕ

Από 56% έως και 66% οι εμβολιασμένοι

Δημοτικοί υπάλληλοι στους Δήμους

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Μ. Τάσσου: Ετοιμάζονται ενημερωτικές δράσεις στους υπαλλήλους του Δήμου Δράμας για τον εμβολιασμό

 

 

 

Του  Θανάση Πολυμένη

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τα ποσοστά των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων υπαλλήλων των Δήμων της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ).

Όπως αναφέρεται μάλιστα στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της κεντρικής ηλεκτρονικής πύλης της ΚΕΔΕ, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας έχει ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της Πολιτείας και τις οδηγίες των επιστημόνων, και έχει εμβολιασθεί απέναντι στον covid-19.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 (ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70%. Σε 125 Δήμου το ποσοστό είναι άνω του 60%, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50%.

Σε μια σύντομη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, σημειώνει ότι, «με λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια και ενημέρωση, ώστε να πειστούν και όσοι εργαζόμενοί μας δεν έχουν μέχρι σήμερα εμβολιασθεί για τα οφέλη του εμβολιασμού, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την υγεία του συνόλου σχεδόν του προσωπικού μας. Στη μάχη με τον covid τους χρειαζόμαστε όλους υγιείς, στο πλευρό των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

Τα ποσοστά στους Δήμους της Π.Ε. Δράμας

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που  παρατίθενται από την ΚΕΔΕ, στους Δήμους της Π.Ε. Δράμας, έχουμε τα παρακάτω ποσοστά:

Βάση των στοιχείων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους της χώρας, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 (ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι ανεμβολίαστοι και συνεπώς υπόχρεοι υποβολής σε rapid test.

– Στο Δήμο Δοξάτου, σε σύνολο 128 εργαζομένων, οι 43 υποχρεούνται σε rapid test, ενώ οι 85 είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει. Ποσοστό 66%.

– Στο Δήμο Δράμας, σε σύνολο 329 εργαζομένων, οι 162 υποχρεούνται σε rapid test, ενώ οι 230 είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει. Ποσοστό 59%.

– Στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου, σε σύνολο 118 εργαζομένων, οι 51 υποχρεούνται σε rapid test, ενώ οι 67 είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει. Ποσοστό 57%.

– Στο Δήμο Παρανεστίου, σε σύνολο 77 εργαζομένων, οι 27 υποχρεούνται σε rapid test, ενώ οι 50 είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει. Ποσοστό 65%.

– Στο Δήμο Προσοτσάνης, σε σύνολο 146 εργαζομένων, οι 64 υποχρεούνται σε rapid test, ενώ οι 82 είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει. Ποσοστό 56%.

Μ. Τάσσου: Δράσεις ενημέρωσης

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε και μίλησε με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού κ. Μιχάλη Τάσσου, ο οποίος αρχικά σημειώνει ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής, είναι να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις υπέρ του εμβολιασμού προς τους εργαζομένους του Δήμου Δράμας.

Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Τάσσου δηλώνει ότι είναι «γνώστης των στοιχείων που έβγαλε η ΚΕΔΕ για το ποσοστό των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμών για το Δήμο Δράμας. Θα πρέπει να πούμε ότι, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους εκτός από συγκεκριμένες δομές να εμβολιαστούν. Η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει ότι αυτό είναι δικαίωμα του καθενός αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο. Αυτό  που κάνουμε, με εντολή δική μου και του δημάρχου, είναι οι υπηρεσίες να ελέγχουν τους υπαλλήλους για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλαδή των τακτικών rapid test».

Όπως εξηγεί ο κ. Τάσσου, «αυτό που κάνουμε από εκεί και πέρα, είναι να ενημερώσουμε τους εργαζομένους στους χώρους εργασίας σε συνεργασία και με άλλους φορείς μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο, για τα θετικά στοιχεία που έχει ο εμβολιασμός. Εγώ προσωπικά έχω τονίσει την άποψή μου πολλές φορές, ότι είναι ο μοναδικός ασφαλής τρόπος, ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους της πλειονότητας του κόσμου».

Ερωτώμενος κατά πόσο όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει τις υπηρεσίες του Δήμου, ο κ. Τάσσου σημειώνει ότι, «αυτό που επηρέαζε, ήταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, οι Παιδικοί Σταθμοί, τέτοιου είδους  υπηρεσίες. Σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες, υπάρχει η εναλλακτική της προσκόμισης rapid test48 ωρών. Ως εκ τούτου δεν φαίνεται να επηρεάζει τη λειτουργία της υπηρεσίας, επηρεάζει όμως τη ζωή των ίδιων των εργαζομένων που με δικές τους δαπάνες αναγκάζονται να προσέρχονται με δύο rapid test την εβδομάδα».

Ερωτώμενος αν γνωρίζει σε ποιο ποσοστό ανέρχονται τα θετικά κρούσματα σε υπαλλήλους του Δήμου Δράμας, ο κ. Τάσσου διευκρινίζει ότι δεν το γνωρίζει, τονίζει όμως, ότι, «είναι και μια μικρογραφία της ίδιας της  κοινωνίας φαντάζομαι ο οποιοσδήποτε δημόσιος  οργανισμός. Σε μια περιοχή η οποία τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, σίγουρα θα υπάρχουν και δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα  θετικά κρούσματα. Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα, όταν κάποιος εμφανιστεί ως θετικό κρούσμα».

Ερωτώμενος σχετικά με την είσοδο πολιτών στο δημαρχείο, ο κ. Τάσσου διευκρινίζει ότι, «προκειμένου να εισέλθει ένας πολίτης στο δημαρχείο, θα πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή rapid test 48 ωρών και στοιχείο να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία του».