Home > νέα >  Ασφαλτοστρώθηκε η οδός Παπανδρέου στην πλευρά με τα έργα για το φυσικό αέριο  ► Καμιά σκαπτική εργασία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα παρά μόνο ασφαλτοστρώσεις

 Ασφαλτοστρώθηκε η οδός Παπανδρέου στην πλευρά με τα έργα για το φυσικό αέριο  ► Καμιά σκαπτική εργασία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα παρά μόνο ασφαλτοστρώσεις

Στόχος η αγορά της Δράμας να λειτουργήσει απρόσκοπτα!

 Ασφαλτοστρώθηκε η οδός

Παπανδρέου στην πλευρά

με τα έργα για το φυσικό αέριο

 ► Καμιά σκαπτική εργασία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα παρά μόνο ασφαλτοστρώσεις

► Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Δράμας. Ήδη όπως είναι γνωστό, τα έργα εκτείνονται σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ από τα σπουδαιότερα είναι αυτά που βρίσκονται στο κέντρο της αγοράς.

Ένα απ’ αυτά τα σημεία είναι και η οδός Παπανδρέου, το έργο της οποίας έχει ήδη περάσει σε ένα μικρό σημείο της οδού Βεργίνας και αναμένεται να κατευθυνθεί προς την κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Το έργο μέχρι σήμερα βαδίζει μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί, παρ’ όλα αυτά όμως – όπως έχουμε ήδη γράψει πολλές φορές – αργούν να κλείσουν τα μεγάλα αυλάκια που ανοίγονται.

Ήδη από σήμερα Σάββατο ξεκινάει η αγορά της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα και  αυτό σημαίνει ότι η αγορά της Δράμας θα πρέπει να λειτουργήσει απρόσκοπτα, χωρίς εμπόδια για το καταναλωτικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από χθες έχουν αρχίσει και πέφτουν ασφαλτικά σε όλο το μήκος της οδού Παπανδρέου και από σήμερα ο δρόμος θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία για οχήματα και πεζούς, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο υπεύθυνος του έργου της ΔΕΔΑ κ. Τελκιρίδης, σημειώνει ότι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο εργολάβος θα ρίχνει ασφαλτικά όπου χρειάζεται, ώστε να τελειώσουν όποια ανοικτά μέτωπα υπάρχουν.

Θετικό είναι ακόμα το γεγονός ότι, όπως μας λέει ο ίδιος μετά από σχετική ερώτηση, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα υπάρξει νέο έργο σε κανένα σημείο της πόλης μέχρι και το Πάσχα. Το έργο θα συνεχιστεί από εκεί και πέρα!

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει κλείσει και το μεγάλο χαντάκι πίσω από τον Άγιο Νικόλαο και σήμερα πιθανότατα θα πέσει κι εκεί ασφαλτικό, ενώ ο ίδιος έχει δώσει εντολή να κλείσει και το μεγάλο άνοιγμα επί της οδού Βενιζέλου μπροστά από το ναό της Μητρόπολης. Θα πρέπει όλες αυτές τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ο κόσμος να κυκλοφορεί κανονικά εκεί. Και ακόμα, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να κλείσει και ο δρόμος που κατεβαίνει από την οδό Βενιζέλου προς το ξενοδοχείο AYA επί της Αγίας Βαρβάρας.

Επαναλαμβάνει επίσης ο ίδιος ότι, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν θα ανοίξει κανένα νέο έργο στην πόλη και θα φροντίσουν να κλείσουν διάφορα ανοικτά μέτωπα σε αρκετά σημεία της πόλης.

Γεγονός είναι πάντως, ότι, οι κάτοικοι της πόλης έχουν δυσκολευτεί πάρα πολύ από τα ανοικτά μέτωπα και αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει σε μια σειρά.

Μετά το Πάσχα πάντως, όσον αφορά το κέντρο της πόλης, αναμένεται να ξεκινήσει το έργο γύρω από την περιοχή της πλατείας Ελευθερίας, οπότε οι συμπολίτες μας θα πρέπει  να έχουν υπομονή για όσο καιρό διαρκέσει το έργο.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Στο πλαίσιο του έργου της ασφαλτόστρωσης του έργου επί της οδού Παπανδρέου, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, ο οποίος αρχικά σημειώνει ότι, «το φυσικό αέριο είναι ένα έργο που το περίμενε πολλά χρόνια η πόλη μας και επιτέλους ήρθε. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει φέρει μέχρι σήμερα, αλλά πιστεύουμε πως με σωστή συνεννόηση και την κατάλληλη καθοδήγηση θα τελειώσει μια ώρα νωρίτερα».

Στη συνέχεια, ο Εμπορικός Σύλλογος ευχαριστεί τη διοίκηση της ΔΕΔΑ και, τον υπεύθυνο μηχανικό ΑΠΥΔΕΕ κ. Πιταράκη Ιωάννη, την Έφορο αρχαιοτήτων Δράμας κα Βασιλική Πουλιούδη, καθώς και τον διευθυντή της τροχαίας Δράμας κ. Μηνά Σκάρλιο, για την άριστη συνεργασία, τόσο στην οδό Βενιζέλου, όσο και στην οδό Παπανδρέου.

Όπως αναφέρουν στη συνέχεια «τολμούμε να πούμε ότι, σε ό,τι τους ζητήσαμε είδαμε γρήγορη ανταπόκριση με τελευταίο το σημερινό (σ.σ. χθες), που η ασφαλτόστρωση στην οδό Παπανδρέου σύμφωνα με την δημοτική αρχή ήταν να γίνει αρχές Μαΐου. Σε χθεσινή επικοινωνία του αντιπρόεδρου μας κ. Τσακμάκη Αχιλλέα και εφόσον ενημέρωσε τους αρμόδιους της ΑΠΥΔΕΕ για την αναγκαιότητα να δοθεί η Παπανδρέου σε πλήρη λειτουργία πριν την Μ. Εβδομάδα, μας υποσχέθηκαν πως θα τεθεί σε άμεση προτεραιότητα και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους. Σήμερα κιόλας ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και πάντα στην διάθεση τους. Με υπομονή και συντονισμό όλα μπορούν να επιτευχθούν».