Home > Πρώτο Θέμα > Αυξάνονται καθημερινά τα θετικά κρούσματα σε σχολεία της Δράμας

Αυξάνονται καθημερινά τα θετικά κρούσματα σε σχολεία της Δράμας

Αυξάνονται καθημερινά τα θετικά

κρούσματα σε σχολεία της Δράμας

Οι νοσηλείες στη Δράμα και στη Βόρεια Ελλάδα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ήδη στο τέταρτο κύμα πανδημίας και σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά καθημερινά, η κατάσταση δεν προοιωνίζεται ιδιαίτερα καλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο ΕΟΔΥ κατά την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τα κρούσμα στην περιοχή της Δράμας ξεπερνούσαν ήδη τα 60.

Όλη αυτή η κατάσταση, δείχνει ότι υπάρχει μια σταθερά ανοδική πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή μας, όσο και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρόβλημα μεταξύ άλλων, είναι ότι τα κρούσματα είναι συνεχώς ανοδικά και στα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια – Λύκεια της Δράμας.

Όπως μας ενημερώνει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κα. Βαμβούρη, καθημερινά έχουμε από 3 έως 5 νέα κρούσματα κυρίως μαθητών, ενώ χθες εμφανίστηκε και ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό, ο οποίος ήταν εμβολιασμένος.

Επίσης, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κα. Χαραλαμπίδου, εκεί έχουμε λιγότερα κρούσματα προς το παρόν, τα οποία ανέρχεται σε 1 έως 2 καθημερινά. Σε εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν άμεσα κρούσματα, παρά μόνο αυτά που χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές κυρίως μέσω των παιδιών.

Έκλεισαν τα πρώτα τμήματα στη Θεσσαλονίκη

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι, ήδη έχουμε το κλείσιμο των πρώτων σχολικών τμημάτων και συγκεκριμένα στο 10ο Δημοτικό σχολείο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Στα εν λόγω σχολεία έκλεισαν ήδη δύο τμήματα, το ένα την Τρίτη και το δεύτερο την Τετάρτη (Β2) και (Γ2), καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από του 23 μαθητές.

Ήδη από χθες στη σελίδα του υπ. Παιδείας υπάρχει η σχετική ενημέρωση για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Β2 του εν λόγω σχολείου, από τις 21/09 έως τις 30 του μήνα.

Σημειώνεται ότι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου. Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα παρόλα αυτά κλείσει το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Νοσηλείες στο Νοσοκομείο Δράμας

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κας Κιόρτεβε, ήδη στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 15 άτομα με Covid σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο στην Παθολογική κλινική.

Όπως μας είπε η κα. Κιόρτεβε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση, «τα κρούσμα αυτά είναι θετικά και θα έπρεπε να έχουν διακομιστεί σε όμορα Νοσοκομεία».

Όπως μάλιστα σημειώνει η ίδια, «ο Σύλλογος Γιατρών του Νοσοκομείου είχε χθες το μεσημέρι γενική συνέλευση, τις αποφάσεις της οποίας θα δώσει στη δημοσιότητα σήμερα με σχετική ανακοίνωση».

Αν και επίσημα το Νοσοκομείο της Δράμας παραμένει ακόμη μη Covid Νοσοκομείο, ότι δηλαδή δεν μπορεί να νοσηλεύει άτομα με Covid παρά μόνο να τα στέλνει σε όμορα Νοσοκομεία, στην πραγματικότητα είναι άγνωστο πού θα οδηγηθεί η κατάσταση, εφόσον τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Οι νοσηλείες στη Βόρεια Ελλάδα

Αναφορικά με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκης, για τα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας, στις 22 Σεπτεμβρίου νοσηλεύονταν 227 ασθενείς σε απλές κλίνες με Covid, εκ των οποίων οι 182 είναι ανεμβολίαστοι (80,2%).

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, έχουμε 21 άτομα, εκ των οποίων όλοι (100%), είναι ανεμβολίαστοι.

Τέλος στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ, νοσηλεύονται 60 άτομα, εκ των οποίων οι 58 (96.7%) είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 2 εμβολιασμένοι.