Home > Νέα > Χωρίς προβλήματα ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία του Νομού Δράμας

Χωρίς προβλήματα ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία του Νομού Δράμας

Χωρίς προβλήματα ο αγιασμός

σε όλα τα σχολεία

του Νομού Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Π.Ε. Δράμας.

Οι μαθητές προσήλθαν στα σχολεία τους το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά τον αγιασμό, στα περισσότερα σχολεία, δόθηκαν και τα βιβλία.

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Π.Τ.» σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο φύλλο του Σαββάτου, οι περισσότερες κενές θέσεις αναπληρωτών έχουν καλυφθεί, κυρίως σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει η οργάνωση όσων κενών απομένουν ώστε να καλυφθούν και εκείνα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Σε μήνυμά του που έδωσε στη δημοσιότητα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας κ. Κιουλάνης, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά, με την σκέψη μας στραμμένη στις καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα και στα μελαγχολικά βλέμματα των παιδιών, στις περιοχές που δεν θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Στις δύσκολες αυτές ώρες, όλοι και όλες, από όποια θέση υπηρετούμε ή υπηρετούμε με τις αποφάσεις μας την εκπαίδευση, ας πορευτούμε με βασικές ιδιότητες την γνησιότητα και την συμφωνία με τον εαυτό μας, ώστε να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί και να γίνουμε παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Μπορούμε, όχι μόνο να ευχόμαστε, αλλά και να ελπίζουμε, πως οι σημερινοί μαθητές θα γίνουν στο μέλλον συνειδητοί πολίτες, που θα δημιουργήσουν για να ζήσουν ένα καλύτερο κόσμο, με κυρίαρχα στοιχεία την ανιδιοτελή αγάπη, την αλληλεγγύη και την αυθεντικότητα».

Ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, σε μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τονίζει ότι «η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Καθ’ ότι αυτά που στο παρελθόν ήταν ζητούμενα, σήμερα έχουν γίνει αυτονόητα. Βιβλία και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σχολεία. Οι αίθουσες εξοπλίζονται με νέα μέσα τεχνολογίας για την εφαρμογή σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης. Όμως, για να είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής επιτυχές, πρέπει τρεις, κατά τη γνώμη μου άξονες να συλλειτουργήσουν. Ο από μέρους της Πολιτείας σχεδιασμός (βιβλία, αναλυτικά προγράμματα, καινοτομίες κ.α.), εκπαιδευτικοί με γνώση και όραμα, γονείς συμπαραστάτες των παιδιών τους – υποστηρικτές του έργου των σχολικών μονάδων. Και αυτό γιατί στην εποχή μας η ομαδικότητα οδηγεί στην επιτυχία. Αυτή η συλλειτουργία θα φέρει την επίτευξη των στόχων που δεν είναι άλλοι από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση της νέας γενιάς που ως κοινωνία επιθυμούμε.

Όμως, στη μνήμη των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι κάποιοι Σεπτέμβρηδες που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένοι, όπως εκείνος με τον καταστροφικό σεισμό της Αττικής, ή ο φετινός των πληγών της Θεσσαλίας. Με σύνεση, σωφροσύνη, ευθύνη και διάθεση δημιουργίας, ας ξεκινήσει η σχολική χρονιά ώστε με τη σύμπραξη όλων των φορέων (εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας γενικότερα) να είναι παραγωγική. Σε όλες και όλους εύχομαι εκ βαθέων καλή σχολική χρονιά».

Στον αγιασμό σχολείων της Δράμας για τη νέα σχολική χρονιά παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά και εκφράζοντας την αμέριστή στήριξή του στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στα σχολεία.

Σε δήλωσή του για τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδο για τη χώρα μας εξαιτίας των καταστροφικών πλημμύρων στη Θεσσαλία, ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου. Σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό ταξίδι, προσδοκούμε τα παιδιά να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα όχι μόνο για να αποκομίσουν γνώσεις, αλλά και για να αναπτύξουν τα κοινωνικά τους χαρακτηριστικά τα οποία θα τους χρησιμεύσουν αύριο ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Εύχομαι στους μαθητές να αγαπάνε και να σέβονται τους δασκάλους τους. Να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους με αισθήματα ομόνοιας και ενότητας. Ας φροντίσουν εκτός από γνώσεις να λάβουν και την τόσο απαραίτητη στις μέρες μας παιδεία. Στους γονείς εύχομαι να εμπιστεύονται τα παιδιά και τους δασκάλους τους και να συμβάλλουν από την πλευρά τους στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τέλος σε όλους τους εκπαιδευτικούς εύχομαι να είναι γεροί και δημιουργικοί και να υπηρετούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης το λειτούργημά τους».

Σε μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, σημειώνει: «Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που επέφεραν οι πυρκαγιές στη Θράκη και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Μία σχολική χρονιά που για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα είναι γεμάτη από ελπίδες, από στόχους και από νέες προσδοκίες. Οι μαθητές είναι έτοιμοι για ένα νέο ταξίδι στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί έτοιμοι να τους καθοδηγήσουν και να τους ενθαρρύνουν. Προσωπικά ως γονιός, ως εκπαιδευτικός, αλλά και από τη θέση  του  Αντιπεριφερειάρχη  Δράμας θα εντείνω την προσπάθεια μου για την στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και σε όλη την επικράτεια της ΠΕ Δράμας».