Home > Νέα > Χριστουγεννιάτικη αγορά, Κανονισμός «Βοήθειας στο Σπίτι» και μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου-Πέρασαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Χριστουγεννιάτικη αγορά, Κανονισμός «Βοήθειας στο Σπίτι» και μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου-Πέρασαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Πέρασαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Χριστουγεννιάτικη αγορά, Κανονισμός

«Βοήθειας στο Σπίτι» και μετεγκατάσταση

του Ειδικού Νηπιαγωγείου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, τρία σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Τα τρία αυτά θέματα έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, με τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και με τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας.

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Όσον αφορά τη λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς κατά την περίοδο της Ονειρούπολης, αυτή θα λειτουργήσει για 30 ημέρες κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης που θα διεξαχθεί από 4 Δεκεμβρίου 2023 έως και 7 Ιανουαρίου 2024. Ήδη η απόφαση για την εκδήλωση της μεγάλης γιορτής έχει αποφασιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ όλες οι παρατάξεις ψήφισαν ομόφωνα τη λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή και έτσι να προχωρήσουν τα ζητήματα που αφορούν στη δημοπράτηση για τους χώρους των παιχνιδιών και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την γιορτή.

Κανονισμός για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ομόφωνα πέρασε επίσης από το σώμα, η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας, για το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας και υποστήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με την εισήγηση, το μόνιμο πλέον προσωπικό από τις 27 Απριλίου 2023 και εντεύθεν εγκαταστάθηκε και ανέλαβε κανονικά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού / Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, «επειδή παρατηρούνται ασάφειες και κενά ως προς τη λειτουργία αλλά και τις αρμοδιότητες, κρίνεται σκόπιμη η ύπαρξη ενός Κανονισμού για την βέλτιστη αξιοποίηση, τόσο του προσωπικού όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και της διαφάνειας των υπηρεσιών».

Μετεγκατάσταση Ειδικού Νηπιαγωγείου

Το θέμα της μετεγκατάστασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας, πέρασε και αυτό ομόφωνα από το σώμα. Το θέμα είναι ότι, ενωρίτερα το 2023, το σώμα είχε ψηφίσει θετικά την μετεγκατάστασή του από την περιοχή της ανάπλασης όπου συστεγαζόταν με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου, το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί.

Όταν στις αρχές του καλοκαιριού οι γονείς μαζί με τη δημοτική αρχή επισκέφθηκαν τον χώρο δεν τον βρήκαν κατάλληλο. Τελικά, στο χρονικό διάστημα που πέρασε, η δημοτική αρχή προχώρησε στην εύρεση ενός άλλου χώρου, και έτσι βρέθηκε το παλιό Δημοτικό Σχολείο στην Κοινότητα Νικοτσάρα. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα, λειτουργούσε εκεί το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Ο νέος χώρος ανακαινίσθηκε, καθαρίστηκε και βάφτηκε, έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του, με τον αγιασμό του Ειδικού Νηπιαγωγείου για τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως μάλιστα είπε στο σώμα η αρμόδια αντιδήμαρχος κα. Τόλιου, χθες Πέμπτη θα μεταφερόταν και όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για το σχολείο.

Προς το παρόν, πάντως, υπάρχει ένα ζήτημα με τη μεταφορά των παιδιών, καθώς ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των νηπίων με ταξί κρίθηκε άγονος και θα πρέπει να επαναληφθεί, αυτό όμως είναι θέμα που αποφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα κάνει άμεσα αναθέσεις. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, η ίδια και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, προσφέρθηκαν να βάλουν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη μεταφορά των παιδιών.

Το θέμα της μετεγκατάστασης του Ειδικού Νηπιαγωγείο στο Νικοτσάρα, ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.