Home > νέα > Διαγωνισμός μαγειρικής στο παντοπωλείο, καφέ – μεζεδοπωλείο «Με…νού» στη Δράμα

Διαγωνισμός μαγειρικής στο παντοπωλείο, καφέ – μεζεδοπωλείο «Με…νού» στη Δράμα

Ξεκίνησαν ήδη εκπαίδευση δυο ΑμεΑ

Διαγωνισμός μαγειρικής

στο παντοπωλείο, καφέ –

μεζεδοπωλείο «Με…νού» στη Δράμα

► Παράδειγμα προς μίμηση η Κοιν.Σ.Επ. ένταξης περιορισμένης ευθύνης για την απασχόληση ΑμεΑ

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Διαγωνισμό μαγειρικής, διοργανώνει η Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης) «Αλληλέγγυα Συν – Εργασία», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον χώρο του παντοπωλείου, καφέ – μεζεδοπωλείου «Με…νού», στη Δράμα.

Το θέμα του διαγωνισμού, είναι «Στον κόσμο των γεύσεων του Με..νού», και μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας.

Με δηλώσεις του στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ., κ. Δημήτρης Μπόσκος, μίλησε για τον διαγωνισμό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, καθώς και για την αφορμή αυτού του εγχειρήματος.

«Θέλοντας να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην προσπάθειά μας αυτή μέσω του καταστήματος «Με..νού», αποφασίσαμε να διοργανώσουμε έναν διαγωνισμό μαγειρικής με θέμα: «Στον κόσμο των γεύσεων του Με..νού». Οι πελάτες μας, με πολλή χαρά μας λένε καθημερινά τις συνταγές που φτιάχνουν με τα τοπικά αγνά υλικά που αγοράζουν από το κατάστημά μας».

Ο νικητής του διαγωνισμού, θα λάβει ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παράγουν Δραμινές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους.

Ο διαγωνισμός, είναι ανοιχτός προς όλους, ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα μαγειρέψουν το φαγητό που επιθυμούν και θα παρουσιάσουν τα διαγωνιζόμενα πιάτα, στην πενταμελή κριτική επιτροπή που θα βρίσκεται στο παντοπωλείο, καφέ – μεζεδοπωλείο «Με…νού».

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία του μαγαζιού. Είναι συγκινητική η αγάπη και η στήριξη που δείχνει ο κόσμος στην προσπάθειά μας.

Στόχος μας είναι να προωθούμε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, και να ενισχύουμε τις Δραμινές επιχειρήσεις. Ο νομός μας παράγει πολλά και εκλεκτά προϊόντα, και ο κόσμος στηρίζει αυτή την επιλογή μας και προτιμάει τα Δραμινά προϊόντα.

Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε μεγάλο αγώνα, καθώς είναι ειλικρινής ο αγώνας μας. Το κατάστημα αυτό δεν έχει ως σκοπό του, το κέρδος, αλλά την εξωστρέφεια των ατόμων με αναπηρία», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μπόσκος.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί το «Με…νού», καθώς όπως μας εξήγησε ο κ. Μπόσκος, είναι αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι και από άλλες πόλεις για τη δημιουργία παρόμοιων Κοιν.Σ.Επ.

«Εγώ παροτρύνω όσους ενδιαφέρονται να το τολμήσουν. Είναι μεν αρκετά δύσκολο λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Αυτή τη στιγμή, στο «Με..νού» εκπαιδεύονται δυο άτομα με αναπηρία».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 6970927757.

Το «Με…νού» στη Δράμα που απασχολεί ΑμεΑ

Πριν από ένα μήνα περίπου, στις 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παντοπωλείου, καφέ – μεζεδοπωλείου «Με…νού», της Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης) «Αλληλέγγυα Συν – Εργασία», που απασχολεί κατά πλειοψηφία άτομα με αναπηρία. Το «Με..νού», βρίσκεται στην οδό 1ης Ιουλίου και Δημοκρίτου 1, στη Δράμα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ιδρύθηκε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης περιορισμένης ευθύνης για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, με τον διακριτικό τίτλο: «Αλληλέγγυα Συν-Εργασία».

Η πλειοψηφία των μελών της Κον.Σ.Επ., αποτελείται από άτομα με αναπηρία. Ο σκοπός της Κοιν.Σ.Επ., είναι η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, μέσω της απασχόλησης. Μια από τις δράσεις της Κοιν.Σ.Επ. ένταξης «Αλληλέγγυα Συν-Εργασία», είναι και το «Με…νού» παντοπωλείο, καφέ – μεζεδοπωλείο.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Με…νού», ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να κάνει τις αγορές του για το καθημερινό του τραπέζι, ενώ παράλληλα μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και κάθε είδους ρόφημα, καθώς και τσίπουρο, μπύρα και κρασί με εκλεκτούς μεζέδες.

Μια από τις φιλοσοφίες του «Με…νού», είναι η συνεργασία και η στήριξη της τοπικής αγοράς. Δηλαδή, να υπάρχει συνεργασία με άλλες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, με Συνεταιρισμούς, με οικογενειακές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του νομού μας.