Home > νέα > Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων Καλλιφύτου Ζητούν να λειτουργήσει σύντομα το κτίριο Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου στην Καλλίφυτο

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων Καλλιφύτου Ζητούν να λειτουργήσει σύντομα το κτίριο Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου στην Καλλίφυτο

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων Καλλιφύτου

 

Ζητούν να λειτουργήσει σύντομα

το κτίριο Παιδικού Σταθμού και

Νηπιαγωγείου στην Καλλίφυτο

 

Σήμερα το Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και δεν υπάρχει Παιδικός Σταθμός

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου, ομάδα γονέων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιφύτου, η οποία ζήτησε από τη δημοτική αρχή, αφενός να δώσει απαντήσεις αλλά και λύσεις, σε ένα θέμα που απασχολεί την Κοινότητα. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο έχει ολοκληρωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου,  με σκοπό να στεγάσει τον Παιδικό Σταθμό του χωριού αλλά και το Νηπιαγωγείο.

Η συζήτηση διεξήχθη στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση της 10ης τακτικής συνεδρίασης του σώματος, και αρχικά τα παρουσίασε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου κ. Διαμαντίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Διαμαντίδης, η Καλλίφυτος είναι το τρίτο μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Δράμας. Αυτή τη στιγμή, το Νηπιαγωγείο Καλλιφύτου στεγάζεται σε μια αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Οι τουαλέτες του Σχολείου βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο και μάλιστα τις χρησιμοποιούν δάσκαλοι, μαθητές και νήπια ταυτόχρονα.

nipiagogeio Kallifitoy2

Όπως είπε ο κ. Διαμαντίδης, «εδώ και λίγο καιρό έχει ολοκληρωθεί δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, ένα κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε για να στεγάσει τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο, τα οποία παλαιότερα στεγάζονταν σε ένα παλιό κτίριο, το οποίο στη συνέχεια έκλεισε ως ακατάλληλο για στέγαση και επικίνδυνο για τα παιδιά.»

Καταλήγοντας ο κ. Διαμαντίδης, τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη λειτουργία του κτιρίου αυτού, το οποίο θεωρούμε κόσμημα του χωριού και θα προσφέρει τα μέγιστα στην εκπαίδευση των παιδιών μας».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η κα. Μαρία Παπουτσιδάκη, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η Καλλίφυτος δεν διαθέτει Παιδικό Σταθμό από τη στιγμή που το παλαιότερο κτίριο είχε κριθεί ως ακατάλληλο και οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης της Δράμας, μπαίνοντας έτσι σε μια διαδικασία να μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά τους αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Αναφερόμενη στο νεόδμητο κτίριο που έχει ολοκληρωθεί, η κα. Παπουτσιδάκη είπε ότι «το κτίριο αυτό ολοκληρώθηκε εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, με σκοπό να συστεγάσει Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο στην Καλλίφυτο, ενώ το δεύτερο φιλοξενείται στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο.»

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «υπάρχει μεγάλη ανάγκη αυτό το κτίριο να λειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με το σκεπτικό της συστέγασης του Νηπιαγωγείου με τον Παιδικό Σταθμό. Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ποτέ δεν έχει λειτουργήσει στην Καλλίφυτο.» Όπως είπε η κα. Παπουτσιδάκη, πολλοί γονείς αναγκάζονται να φύγουν από την Καλλίφυτο, γι’ αυτό το ζήτημα και μόνο, αφού πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους είτε σε Παιδικούς Σταθμούς στην πόλη της Δράμας, είτε σε ολοήμερο Νηπιαγωγείο λόγω της εργασίας τους.

 

Δήμαρχος: Περιμένουμε τον εξοπλισμό

Απαντώντας αργότερα για το  θέμα ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, τόνισε ότι κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες των γονέων της Καλλιφύτου για το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα με τον εξοπλισμό του συγκεκριμένου χώρου: «Περιμένουμε τον πλήρη εξοπλισμό μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο. Είναι αδήριτη ανάγκη να δώσουμε μια λύση σ’ αυτό το ευαίσθητο σημείο που έχει να κάνει με παιδιά και στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τον χώρο, για το πώς θα τον λειτουργήσουμε στη νέα σχολική περίοδο, με τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν, όπως με καθαρίστριες κτλ.»

 

Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου

Επίσης, στα τακτικά θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε και θέμα: «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Δημοτικού Σχολείου Καλλιφύτου» με αρχικό προϋπολογισμό 14.500. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Στις εργασίες της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου, περιλαμβάνεται διαμόρφωση της αυλής, αποξήλωση φυτικής γης, ισοπέδωση και απομάκρυνση των ακατάλληλων υλικών, για την έδραση του θραυστού υλικού 3Α. Επίσης, επίστρωση τμήματος της αυλής με θραυστό υλικό λατομείου 3Α. Τοποθέτηση δύο Υαλόθυρων από αλουμίνιο, σε τουαλέτα που βρίσκεται στην αυλή. Επίστρωση τμήματος της αυλής με πλάκες τσιμέντου πλευράς.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.