Home > Πρώτο Θέμα > Διαμαρτύρονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Δράμας για επαναλειτουργία κλινικής Covid

Διαμαρτύρονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Δράμας για επαναλειτουργία κλινικής Covid

Διαμαρτύρονται οι γιατροί

του Νοσοκομείου Δράμας

για επαναλειτουργία κλινικής Covid

► Επιστολή των 3 Παθολόγων γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Δράμας

► Δηλώσεις της προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας κα. Κιόρτεβε στον «Π.Τ.»

► Αρνούνται να φιλοξενήσουν Δραμινούς με Covid τα Νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ αντιδράσεις τους εκφράζουν οι μοναδικοί 3 Παθολόγοι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, στην προοπτική να επαναλειτουργήσει η κλινική Covid όπως το περασμένο φθινόπωρο του 2020.

Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και ο διοικητής κ. Τσαλικάκης, έδωσαν εντολή προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, να επαναλειτουργήσει η κλινική Covid στο Νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνουν με την επιστολή τους οι 3 Παθολόγοι της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Δράμας, αυτό καθίσταται αδύνατο, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της εντολής αυτής, φαίνεται να είναι οι αντιδράσεις από τα Νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών, να μην δεχθούν πλέον άλλους ασθενείς από το Νομό Δράμας, καθώς δηλώνουν ότι έχουν γεμίσει.

Την «εξαιρετικά επείγουσα» επιστολή τους, οι Παθολόγοι του Γ.Ν. Δράμας, την αποστέλλουν προς τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και την κοινοποιούν προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Τομεάρχη, Επιστημονικό Συμβούλιο Γ.Ν. Δράμας, Διοικητικό Συμβούλιο, Ένωση Ιατρών, Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας, Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και ΟΕΝΓΕ.

NOSOKOMEIO DRAMAS (10)

Η επιστολή των Παθολόγων

Στην επιστολή τους, οι 3 Παθολόγοι της Παθολογικής Κλινικής επισημαίνουν σχετικά:

[Με αφορμή τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας όπου παρατηρείται άρνηση των νοσοκομείων Καβάλας και Σερρών να δεχτούν ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται από την πληρότητα την οποία δηλώνουν και τον ορισμό τους ως Covid Νοσοκομεία, σας ενημερώνουμε ότι:

Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας ήταν και παραμένει σε τραγική κατάσταση δεδομένου ότι από τους πέντε υπηρετούντες ειδικούς ιατρούς η μία τελεί υπό παραίτηση και ένας πάσχει από σοβαρό νόσημα. Αυτή η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα οι εφημερίες (ας υπενθυμίσουμε καθημερινές) της παθολογικής κλινικής (ας υπενθυμίσουμε 52 κλινών δύναμης) εκτελούνται από έναν ειδικό ιατρό, ο οποίος «μπαινοβγαίνει» στα ΤΕΠ Covid και ΤΕΠ Παθολογικής με ότι αυτό συνεπάγεται , ενώ παράλληλα έχει υπό την ευθύνη του την παθολογική κλινική και την κλινική ύποπτων Covid – 19 και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε διακυβεύεται η ασφάλειά του ιδίου αλλά κυρίως των ασθενών του.

Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε επίσης τις εφιαλτικές «συνθήκες πολέμου» που έζησε η Παθολογική Κλινική κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις οποίες με προθυμία ανταποκριθήκαμε υπερβάλλοντας εαυτώ αν και δεν θα έπρεπε να τις υποστεί κανένας εργαζόμενος σε ένα κράτος που διέπεται από νόμους και κανόνες.

Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι ειδικοί ιατροί της κλινικής μας δεν παίρνουν τα ρεπό που ορίζει ο νόμος, όχι μόνο τώρα αλλά και από την αρχή της θητείας των περισσότερων, και ούτε λόγος γίνεται φυσικά λόγω των ειδικών συνθηκών για τις κανονικές άδειες του έτους 2020 και 2021.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία Covid Κλινικής με ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά για τους Δραμινούς πολίτες.

Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και σας ενημερώνουμε ότι επιφυλλασόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργειά μας.]

KIORTEVE PARTHENA

Κιόρτεβε: Αποφασίζουν χωρίς να συζητήσουν

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της κλινικής Covid στο Νοσοκομείο Δράμας, έκανε στον «Πρωινό Τύπο» η  πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παρθένα Κιόρτεβε, η οποία μιλάει για αιφνιδιαστικές αποφάσεις της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ, η οποία αποφασίζει χωρίς πρώτα να συζητήσει πως έχουν τα πράγματα.

Όπως τονίζει η ίδια, υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο, και μάλιστα την ώρα που αυτό λειτουργεί πλήρως, ενώ ήδη 4 γιατροί τους απασχολούνται καθημερινά και στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αναλυτικότερα στις δηλώσεις της στον «Π.Τ.», η κα. Κιόρτεβε τονίζει: «Τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Δράμας έχουμε αιφνιδιαστικές αποφάσεις, τόσο για μετακινήσεις γιατρών προς γειτονικά Νοσοκομεία, όσο και για την επαναλειτουργία της κλινικής Covid του Νοσοκομείου Δράμας.

Η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και ο κ. Τσαλικάκης, αποφασίζουν χωρίς να συζητήσουν πράγματα, για ένα Νοσοκομείο το οποίο έχει δοκιμαστεί όσο λίγα στη Βόρεια Ελλάδα. Οι αποφάσεις αυτές βρίσκουν αντίθετους τόσο τους γιατρούς, όσο τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, δεδομένου την υποστελέχωση που έχουμε και ότι δεν μπορούμε πλέον να στηρίξουμε την επαναλειτουργεία της κλινικής Covid,και ούτε βέβαια μπορούμε να δίνουμε γιατρούς για εφημερία στα γειτονικά Νοσοκομεία.

Με δεδομένο την πλήρη λειτουργία αυτή την ώρα του Νοσοκομείου Δράμας, όσον αφορά και τα χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία και ας μην ξεχνάμε και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας ως εμβολιαστικό κέντρο με τρεις γραμμές καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, στο οποίο απασχολούνται 4 επιπλέον γιατροί.

Αντιλαμβάνεστε ότι, οι ελάχιστοι γιατροί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Δράμας, σε πόσα πολλαπλά καθήκοντα καλούνται να ανταπεξέλθουν καθημερινά και πόσο μια τέτοια επαναλειτουργία της κλινικής Covid, θα θέσει σε μη ασφαλή λειτουργία το Νοσοκομείο, με δεδομένο ότι οι γιατροί που είναι ήδη στους εμβολιασμούς, θα πρέπει να μπουν και στις κλινικές Covid να κάνουν εφημερίες.

Οι Παθολόγοι μας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν ξανά την κλινική Covid, οπότε δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι γιατροί θα πρέπει να μπουν στις κλινικές Covid για να εφημερεύσουν.

Θεωρούμε ότι αυτές οι αποφάσεις χωρίς προηγούμενη συζήτηση και συναίνεση, τόσο με τους εργαζομένους όσο και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου δεν θα πρέπει να συνεχιστούν.Τουλάχιστον απαιτούμε ένα σεβασμό από το διοικητή της 4ης ΥΠΕ για την προσφορά μας όλο αυτό το διάστημα στο Νοσοκομείο Δράμας».