Home > νέα > Δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» Μ. Μλεκάνη Μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα έμεινε το Μουσικό Σχολείο

Δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» Μ. Μλεκάνη Μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα έμεινε το Μουσικό Σχολείο

Δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» Μ. Μλεκάνη

Μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα

έμεινε το Μουσικό Σχολείο

«Η ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας προηγείται των αναγκών των σχολείων»

 

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε το Μουσικό Σχολείο Δράμας, καθώς είχε παρουσιαστεί μια βλάβη στον υποσταθμό του, η οποία όμως δεν μπορούσε να διορθωθεί, επειδή … κανείς δεν ήταν αρμόδιος από το Δήμο Δράμας!

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα από την περασμένη εβδομάδα η δημοτική παράταξη «Πόλη και Ζωή», ενώ χθες το πρωί, ο επικεφαλής της κ. Μλεκάνης, σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, έδωσε λεπτομέρειες από την άσχημη κατάσταση που υπήρξε στο σχολείο.

Όπως τόνισε ο κ. Μλεκάνης, μια ηλεκτρολογική βλάβη στον υποσταθμό του Μουσικού Σχολείου, οδήγησε στην υπολειτουργία του, με αποτέλεσμα να υπάρξει όμως μια διχογνωμία σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος και ποιος όχι, προς τη διόρθωση της βλάβης.

«Η αρμόδια Σχολική Επιτροπή δήλωνε αδυναμία να καλύψει το κόστος αποκατάστασης της βλάβης και η δημοτική αρχή καθυστερούσε να αναλάβει τις ευθύνες της για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παραπέμποντας το σχολείο από «αν-αρμόδιο» σε «αν-αρμόδιο». Έτσι έφτασε το σχολείο να πραγματοποιήσει την γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με κεριά και χωρίς μικρόφωνα.»

Όπως εξηγεί η δημοτική παράταξη «Πόλη και Ζωή», «η βλάβη, αφού δεν μπόρεσε, ως όφειλε, να προληφθεί με την έγκαιρη συντήρηση των εγκαταστάσεων, έπρεπε να αποκατασταθεί άμεσα και όχι να τρέχουν ασθμαίνοντας, μετά την δημοσιότητα που δώσαμε, για να την αποκαταστήσουν σήμερα στις 7:00 το πρωί. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήταν τα θύματα της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει άμεσα ένα πρόβλημα πρώτης προτεραιότητας. Αλήθεια, τι άλλο θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης στα σχολεία!!!»

 

Μνημόνιο στα σχολεία από το Δήμο

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Μλεκάνης, τονίζει ιδιαίτερα ότι «ο Δήμος Δράμας έχει επιβάλει το δικό του μνημόνιο στα σχολεία του Δήμου μας, απαγορεύοντας να προχωρούν σε οποιαδήποτε δαπάνη χωρίς προέγκριση. Τα σχολεία λειτουργούν με καθεστώς επιτροπείας. Οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αναγκάζονται να καλύπτουν με δικά τους έξοδα διάφορες δαπάνες λειτουργίας (π.χ. προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, γραφικής ύλης κ.ά.). Επιτακτικές επισκευαστικές ανάγκες αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Υπάρχει, όμως, μία εξαίρεση. Στο εδώ και χρόνια κλειστό Δημοτικό Σχολείο Μυλοποτάμου έγινε αντικατάσταση της κεραμοσκεπής και πληρώθηκε το υπέρογκο ποσό των 58.000 € για ένα μικρό σχολείο που δεν λειτουργεί.

Αυτή η δαπάνη είχε προτεραιότητα για τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο, που εντελώς συμπτωματικά κατάγεται από τον Μυλοπόταμο.»

Τέλος,  ο κ. Μλεκάνης, διαπιστώνει ότι, «Λεφτά υπάρχουν για τους ημέτερους, τους κολλητούς και την εκλογική πελατεία. Πρώτα η εκλογική πελατεία και μετά η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Αδιαφορούσαν αν το Μουσικό Σχολείο, με υποδειγματική καθημερινή λειτουργία, παρέμενε μια εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.  Αδιαφορούν που μεγάλο σχολείο της πόλης παρουσιάζει προβλήματα στεγανοποίησης στην οροφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς να αναγκάζονται να ζουν με το πρόβλημα. Αδιαφορούν που διευθυντές, εκπαιδευτικοί και γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν δαπάνες από την τσέπη τους. Καλούμε τον κ. Μαμσάκο να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο ρόλος του δημάρχου δεν περιορίζεται στην παρουσία σε γιορτές και πανηγύρια.»