Home > Αθλητικά > Δημήτρης Σπανός: «Ίσως ήταν η νίκη της χρονιάς!»

Δημήτρης Σπανός: «Ίσως ήταν η νίκη της χρονιάς!»

Δημήτρης Σπανός

«Ίσως ήταν η νίκη της χρονιάς!»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Ο Προπονητής Δόξας Δράμας,  Δημήτρης Σπανός τόνισε στη συνέντευξη τύπου ότι η νίκη ίσως είναι από τις πιο σημαντικές της χρονιάς. Αναλυτικά ο τεχνικός των Μαυραετών δήλωσε:  «Θεωρώ ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν το κομβικό της σεζόν, απέναντι σε μία ομάδα, η οποία έχει δείξει δείγματα γραφής, τουλάχιστον από την 7η, 8η αγωνιστική και μετά με καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Εμείς αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι με σοβαρότητα από την αρχή έως το τέλος. Θεωρώ ότι είχαμε μυαλό, είχαμε συγκέντρωση, κρατήσαμε την μπάλα στα πόδια μας απέναντι σε μία ομάδα που θέλει να την έχει. Ευτυχίσαμε να πετύχουμε δύο γρήγορα γκολ μπαίνοντας, όπως πρέπει, πολύ δυνατά στο παιχνίδι και νομίζω ότι – αν εξαιρέσουμε ένα 10λεπτο στο 1ο ημίχρονο – είχαμε τα ηνία του αγώνα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε την κατοχή της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι σταθήκαμε τυχεροί γιατί αντιμετωπίσαμε μία ομάδα με ελλείψεις σε βασικούς παίκτες, κάτι που εκμεταλλευτήκαμε. Θεωρώ ότι ήταν μία δίκαιη νίκη και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, να ευχηθούμε να συνεχίσουν έτσι γιατί έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα πιο δύσκολο αγώνα με τον Κισσαμικό. Άλλωστε χρειαζόμαστε ακόμα μία νίκη, μαθηματικά για να τελειώσουμε την κατηγορία.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για τη στήριξή του, για το ένθερμο χειροκρότημά του και ελπίζουμε ότι θα τον έχουμε μαζί μας ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω κάτι σημαντικό. Θεωρώ ότι αυτή η κόντρα που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ των δύο ομάδων, πρέπει να σταματήσει. Σήμερα η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στην αντίπαλη ομάδα και στον προπονητή της ήταν κόσμια, όπως και από την άλλη πλευρά».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» αν πιστεύει ότι αν η ομάδα θα βρίσκεται στη δεκάδα στο τέλος της χρονιάς κι αν αυτό θα σημάνει και την παραμονή του κ. Μπύρου στη Δόξα, ο κ. Σπανός απάντησε: «Το πρώτο βράδυ που με πήρε τηλέφωνο, όπως ήταν και λογικό, τον ρώτησα. Επειδή όμως είναι ειλικρινής άνθρωπος, μου είπε ξεκάθαρα ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα μείνει του χρόνου στην ομάδα. Αυτό που μου είχε ζητήσει τότε ήταν να έρθω για να βοηθήσω την ομάδα, κάτι που έκανα. Μένω λοιπόν στα λεγόμενά του και μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κρατήσει ή να αφήσει έναν προπονητή, να κρατήσει ή να αφήσει μία ομάδα. Θεωρώ όμως – εκ της λογικής ορμώμενος – ότι σε μια κατηγορία πριμοδοτημένη με αρκετά χρήματα από το κράτος, θα ήταν έγκλημα από έναν άνθρωπο που έχει «ματώσει» για την ομάδα, έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα, έχει δει άσχημα «έργα» στο ποδόσφαιρο, να μη φτάσει μέχρι τέλους να χαρεί, να φτάσει την ομάδα εκεί που θέλει και τέλος να μείνει στην ιστορία της Δόξας. Σκεπτόμενος λοιπόν λογικά, θεωρώ ότι θα υπάρξει συνέχεια…

Η ομάδα της Δόξας σήμερα έβγαλε ενέργεια και πέτυχε 4 γκολ απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα. Ποιο είναι το μυστικό που λειτούργησε ώστε να αποδώσει ωραίο ποδόσφαιρο η ομάδα της Δόξας μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας στον πάγκο της ομάδας και τι έχει αλλάξει;

Η αλήθεια είναι ότι για να δείξεις μια διαφορά στο μέσο της σεζόν, θα πρέπει πρωτίστως να το θέλουν πολύ οι παίκτες. Θα πρέπει δηλαδή να εμπνεύσεις τους παίκτες να καταθέσουν σε πράξη τη σκέψη τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ λοιπόν ότι οι παίκτες προσπάθησαν και ακόμη προσπαθούν. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται το μυστικό. Κυρίως άλλαξε η ψυχολογία τους. Πλέον οι ποδοσφαιριστές της Δόξας μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με την ψυχολογία του νικητή. Σήμερα, όλοι οι προπονητές, λίγο, πολύ, είναι καταρτισμένοι, απλά σε εμάς απέδωσε η συνεργασία μας.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης δήλωσε:  «Μετά την υλοποίηση και μαθηματικά του στόχου μας, εκτίμησή μου είναι ότι η έλλειψη ορατού κινήτρου είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε υψηλό επίπεδο προσπάθειας, να έχουμε έλλειψη συγκέντρωσης και αφοσίωσης στο ρόλο τους και στα βασικά του καθήκοντα. Έτσι όλο αυτό διαμόρφωσε τη γενική μας αγωνιστική παρουσία. Θέλω να καταθέσω κάτι, προς όφελος του ποδοσφαίρου και μόνο. Παρά το γεγονός ότι η γενική μας εικόνα δεν ήταν καλή, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις εκτέλεσης και πετύχαμε ένα τέρμα, το οποίο – η εκτίμηση όλων είναι – ότι ήταν κανονικό. Ο βοηθός όμως το ακύρωσε με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέψει να ανακάμψουμε και να διεκδικήσουμε αποτέλεσμα. Αυτός ο βοηθός κάποτε απολογούμενος μπροστά στους ποδοσφαιριστές ζητάει συγγνώμη, όμως η ελαχιστότητά μου όμως δεν μπορεί να τον συγχωρέσει. Οι μόνοι που μπορούν να τον συγχωρέσουν είναι ο Θεός και η ΚΕΔ. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι άλλωστε. Εκτιμώ όμως ότι είναι μία παράμετρος βασική για τους αγώνες η δικαιοσύνη να τίθεται και να απαιτείται απ’ όλους με οποιαδήποτε κόστος. Ίσως κάποια φορά οι κρατούντες αν επιλέξουν να στείλουν κάποιους απ’ αυτούς στο σπίτι τους, ίσως να αναγκάσουν τους υπολοίπους να αφοσιωθούν σ’ αυτό που κάνουν ώστε να απονέμουν δικαιοσύνη και αφήσουν τις ομάδες, μέσα από την αγωνιστική τους δυναμική, να διεκδικήσουν ότι δικαιούνται σε κάθε αγώνα.

Αυτό δεν έρχεται να περιορίσει ή να αμαυρώσει τη σημερινή καλή παρουσία της Δόξας και ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Απλά φωτίζω μια άλλη παράμετρο όλοι είστε γνώστες γιατί είστε επαγγελματίες του χώρου».