Home > Πρώτο Θέμα > Δήμος Δράμας για προπονητήριο Κορακάκη: Συνεχίζονται οι εργασίες και σύντομο ολοκληρώνονται!

Δήμος Δράμας για προπονητήριο Κορακάκη: Συνεχίζονται οι εργασίες και σύντομο ολοκληρώνονται!

 

Δήμος Δράμας για προπονητήριο Κορακάκη: Συνεχίζονται οι εργασίες και σύντομο ολοκληρώνονται!

(Το πλήρες ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση για το ζήτημα των εργασιών του προπονητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ. για την Άννα Κορακάκη)

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες συνεχίζει να προπονείται η Δραμινή χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη, λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής στο Νέο Δελχί της Ινδίας, στις 25 – 27 Οκτωβρίου 2017.

Η χρυσή (και χάλκινη) Ολυμπιονίκης του Ρίο που βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά στο αεροβόλο πιστόλι 25μ. και στο Νο3 στα 10μ. (το κορυφαίο πλασάρισμα σε συνδυασμό των δύο κατηγοριών), θα αγωνιστεί στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου και στα δύο αγωνίσματα διεκδικώντας φυσικά το χρυσό μετάλλιο.

Παρ’ όλα αυτά, η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να προπονείται κάτω από άθλιες συνθήκες, που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με τις μεγάλες επιτυχίες της, τόσο στους Ολυμπιακούς του Ρίο τον Αύγουστο του 2016, όσο και για τις άλλες επιτυχίες σε Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Το ζήτημα είναι ότι οι εργασίες δυστυχώς έχουν καθυστερήσει και γίνονται με αργά βήματα, όμως όπως δηλώνει στον «Πρωινό Τύπο» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Καραμπατζάκης, σύντομα τις επόμενες ημέρες θα έχουν τοποθετηθεί οι κουρτίνες, ενώ έρχονται και τα υλικά για την ηχομόνωση. Σημειώνει επίσης ο ίδιος, ότι κατανοεί την αγωνία τους και τονίζει ότι οι εργασίες δεν έχουν σταματήσει να γίνονται.

 

Οι παρεμβάσεις στην αποθήκη της ΒΙ.ΠΕ.

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας, ότι πριν από μερικούς μήνες, παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σε συνεννόηση με το Δήμο Δράμας όσο και τον ίδιο τον Τάσο Κορακάκη, πατέρα και προπονητή της Άννας, μία από τις μεγάλες αποθήκες της Π.Ε. Δράμας, στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.). Πρόκειται για μία από τις 4 μεγάλες αποθήκες, στη μία εκ των οποίων στεγάζεται η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων.

Στο ισόγειο της συγκεκριμένης αποθήκης, φυλάσσονται όλα τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, ενώ ο όροφος είναι κενός. Μέρος αυτού του ορόφου παραχωρήθηκε για την προπόνηση της Άννας, παρ’ όλα αυτά όμως, έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι σήμερα ορισμένες παρεμβάσεις.

Το σπουδαίο είναι ότι, αυτές οι παρεμβάσεις – τουλάχιστον κάποιες απ’ αυτές – έπρεπε να γίνουν αρκετά σύντομα, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο κ. Τάσος Κορακάκης.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στα τέλη Αυγούστου 2017, είχε συμφωνηθεί να γίνουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες εργασίες, οι οποίες θα άγγιζαν το κόστος των 5.000 ευρώ. Να κλείσει ένας διάδρομος ο οποίος θα χρησιμοποιείται ως προπονητήριο, να κλείσουν τα παράθυρα με μαύρες κουρτίνες προκειμένου να μην μπαίνει το φως του ήλιου που εμποδίζει στην σωστή προπόνηση και σκόπευση της Ολυμπιονίκη και να καθαριστεί το συγκεκριμένο σημείο μόνο και όχι ολόκληρη η αποθήκη. Επίσης, θα έπρεπε να τοποθετηθεί ένας κατάλληλος φωτισμός.

Μέχρι σήμερα τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει, και το σπουδαιότερο είναι ότι η Άννα Κορακάκη στις 25 Οκτωβρίου πρέπει να βρίσκεται στο Νέο Δελχί για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Κορακάκης, εκφράζει την αγανάκτησή του, ενώ προσπαθεί να καταλάβει, πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν αρχικά μερικές μαύρες κουρτίνες, να κλείσουν δηλαδή τα παράθυρα για το φως του ήλιου και να τοποθετηθεί ο σωστός φωτισμός.

 

Αρνείται τη βράβευση

Να σημειώσουμε ότι, στα τέλη Αυγούστου, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας είχε αποφασίσει την βράβευση της Ολυμπιονίκη για την 1η Νοεμβρίου 2017, από το προεδρείο του, σε ειδική συνεδρίαση του σώματος. Παρ’ όλα αυτά, και μετά από όλα αυτά και τις παρεμβάσεις που δεν έγιναν στο χώρο, η οικογένεια Κορακάκη δηλώνει στον «Π.Τ.», ότι δεν θα δεχθεί τελικά το βραβείο, «γιατί πλέον δεν έχει κανένα νόημα»!

 

Δηλώσεις αντιδημάρχου Δράμας

Ο «Π.Τ.» έθεσε υπόψη τα παράπονα του κ. Κορακάκη στον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Δήμου Δράμας και αναπληρωτή δημάρχου κ. Καραμπατζάκη, ο οποίος απάντησε ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Δράμας κ. Δ. Καραμπατζάκης
Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Δράμας κ. Δ. Καραμπατζάκης

Αναλυτικότερα, ο κ. Καραμπατζάκης είπε ότι έχει συμφωνηθεί να γίνουν κάποιες εργασίες, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση των κουρτινών. Όπως είπε μάλιστα, πήραν τα μέτρα και τις επόμενες ημέρες αυτές θα έχουν τοποθετηθεί για να εμποδίζεται το φως του ήλιου. Η εργασία αυτή ανήκει στην Π.Ε. Δράμας, ενώ τόνισε ότι έχει τοποθετηθεί ο φωτισμός, επίσης από την Π.Ε. Δράμας.

«Με τις δυνάμεις που έχουμε, προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Άρα, το ένα το κομμάτι ήταν αυτές οι κουρτίνες. Το άλλο είναι ο φωτισμός! Αυτόν τον φωτισμό είχε η Περιφέρεια και αυτόν έβαλε. Στο μπάνιο, αλλάχθηκε η βρύση, μπήκε ένα μικρό θερμοσίφωνο και άλλαξε και το παράθυρο. Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα βαφτεί και το μπάνιο».

Όσον αφορά το ζήτημα του κλωβού για να σταματήσει η αντήχηση από το πυροβόλο όπλο στον χώρο, αυτό ανέλαβε να το κάνει ο Δήμος και ήδη έχει ξεκινήσει ένα τμήμα να γίνεται. «Για να κάνουμε το καλύτερο, ζητήσαμε τη βοήθεια ενός Δραμινού ειδικού για τέτοιες κατασκευές, να μελετήσει το χώρο. Χθες στείλαμε τα χρήματα και τις επόμενες μέρες έρχεται το υλικό για να συνεχιστούν οι εργασίες».

Όσον αφορά τον καθαρισμό του χώρου, «για να καθαριστεί ο χώρος, θα πρέπει να τελειώσουν οι δουλειές πρώτα και στη συνέχεια να γίνει ο καθαρισμός, ο οποίος μάλιστα κοστίζει και αρκετά». Όπως είπε ο κ. Καραμπατζάκης, «καταλαβαίνω ότι πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, καταλαβαίνω ότι αγχώνονται… αλλά δυστυχώς οι εργασίες στο δημόσιο τραβάνε μέρες…».