Home > Αθλητικά > Με διοικούσα επιτροπή Στράντζαλη συνεχίζει η Δόξα στην Γ’ Εθνική-Προπονητής στους Μαυραετούς ο Σπύρος Φιλίππου

Με διοικούσα επιτροπή Στράντζαλη συνεχίζει η Δόξα στην Γ’ Εθνική-Προπονητής στους Μαυραετούς ο Σπύρος Φιλίππου

Με διοικούσα επιτροπή Στράντζαλη

συνεχίζει η Δόξα στην Γ’ Εθνική

Προπονητής στους Μαυραετούς ο Σπύρος Φιλίππου

 

Τη Δόξα στην Γ’ Εθνική θα την «τρέξει» η ήδη υπάρχουσα Διοίκηση με Πρόεδρο τον κ. Αναστάσιο Στράντζαλη και με την ομάδα του, η οποία αποτελείται από τους Παπαλάμπρου Κωνσταντίνο, Αθανασίου Πάρη, Σιάμπο Ιωάννη και Ιωάννου Νίκο.

Ο Γ.Σ. της Δόξας Δράμας, αποφάσισε πως η διοίκηση Στράντζαλη είναι αυτή που μπορεί να οργανώσει την ομάδα στην Γ’ Εθνική, την οποία όμως θα έχει υπό την πλήρη εποπτεία του. Συντάχθηκε επίσης ιδιωτικό συμφωνητικό με όλες τις νομικές διασφαλίσεις που απαιτούνται για τον Δ. Σ και τις υποχρεώσεις της νέας Διοικούσας επιτροπής για την αξιοπρεπή πορείας της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Η νέα διοικούσα επιτροπή που ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΓΣ Δόξα Δράμας για τη χρονιά 2021-2022 στη Γ΄ Εθνική, ανακοίνωσε τον Σπύρο Φιλίππου για τον πάγκο της δραμινής ομάδας.

Ο Δραμινός τεχνικός ήταν ήδη στο προπονητικό επιτελείο που προετοιμαζόταν το προηγούμενο τρίμηνο και γνωρίζει άριστα το ρόστερ και τις συνθήκες στους Μαυραετούς. Ο Σπύρος Φιλίππου έχει εργαστεί στο Καλαμπάκι (Γ’ Εθνική), τις γυναίκες του ΠΑΟΚ και τις Αμαζόνες Δράμας.

Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν εκ νέου σχεδιασμό για το ρόστερ των Μαυραετών, καθώς υπάρχουν παίκτες (από το ρόστερ του καλοκαιριού) που αποχώρησαν και παίκτες που θέλουν να έρθουν στην Δόξα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δόξα έχει στην διάθεσή της περίπου είκοσι παίκτες, ενώ θέλει να ενισχυθεί μεταγραφικά με 3-4 έμπειρους παίκτες. Ο Αλέξανδρος Κόντος, θα ξαναφορέσει την φανέλα της Δόξας, ενώ θα ανεβούν στην μεγάλη ομάδα παίκτες από την Κ19.

Να θυμίσουμε πως η κλήρωση θα γίνει αύριο Παρασκευή με τη Δόξα να συμμετέχει στον πρώτο Όμιλο όπου βρίσκεται ο Πανδραμαϊκός και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την επόμενη Κυριακή.

Ο νέος Δραμινός τεχνικός των Μαυραετών Σπύρος Φιλίππου, τόνισε: «Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της Δόξας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου αυτή την κρίσιμη στιγμή. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη της θέσης και δεν φοβάμαι την τεράστια πρόκληση να αναλάβω το χρέος για το χτίσιμο της ομάδας από το σημείο μηδέν. Βρισκόμαστε στη στιγμή που πρέπει να τελειώσουμε οτιδήποτε αρνητικό από το παρελθόν και να αρχίσουμε ξανά.

Όλοι εμείς, στο ποδοσφαιρικό τμήμα ,το τελευταίο διάστημα βιώσαμε εκ των έσω αυτή την αβέβαιη κατάσταση και τελικά την στενάχωρη απόφαση για την μη συμμετοχή μας στην SL 2. Ήταν ένα διάστημα με μεγάλη ψυχική επιβάρυνση, που οφείλουμε όμως να το ξεπεράσουμε άμεσα, καθώς έχουμε επίγνωση της κατάστασης.

Πρωταρχικός μου στόχος είναι να γίνουμε ομάδα και να πιστέψουμε σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Μια ομάδα που θα πιστεύει πάντα πως θα μπορεί να κερδίσει κάθε παιχνίδι, αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές που θα τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ιδανικό θα ήταν Δραμινοί ποδοσφαιριστές να αποτελέσουν τους πυλώνες αυτής της προσπάθειας. Αντικειμενικά, υπάρχει η πίεση του χρόνου και των ιδιαίτερων συνθηκών. Αλλά βρισκόμαστε σε μια ομάδα με ιδιαίτερο DNA που απαιτεί πρωταγωνιστικό ρόλο, ανεξαρτήτως της ισχύουσας κατάστασης. Εκ των πραγμάτων οι στόχοι είναι υψηλοί.  Έχω συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία, αλλά στην παρούσα φάση το στυλ παιχνιδιού μας και ο σχηματισμός που θα αγωνιζόμαστε θα εξαρτηθεί από το τελικό ρόστερ μας. Το οποίο πρέπει να κλείσει άμεσα, καθώς απομένουν μόλις 10 μέρες για την έναρξη του πρωταθλήματος. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά αλλά είμαι αισιόδοξος».

Ο Σπύρος Φιλίππου, κάνει κάλεσμα και στον κόσμο των Μαυραετών να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια. «Θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο μας. Τους έχουμε ανάγκη και επιζητούμε την στήριξη τους. Θέλουμε την εποικοδομητική κριτική, απαλλαγμένη από κακόβουλες προθέσεις. Η Δόξα είναι πάνω από όλους μας και από όλα. Η Δόξα είναι ταυτόσημη με την Δράμα και η Δράμα είναι ταυτόσημη με τη Δόξα. Οδηγός μας πρέπει να είναι μόνο το όφελος της ομάδας. Προσωπικά, την έχω ζήσει σε ένδοξες στιγμές και κατανοώ τα συναισθήματα  των φιλάθλων μας για αυτή την αρνητική κατάληξη. Ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος καλώ όλο το φίλαθλο κόσμο, τα media, τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να ενισχύσουν, με την φυσική τους παρουσία στο γήπεδο, τον αγώνα των ποδοσφαιριστών μας.  Βρισκόμαστε σε δυσμενή κατάσταση που όμως είναι ικανή να δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία για τον σύλλογο. Είναι η καταλληλότερη στιγμή να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το τι έκανε ή τι δεν έκανε κάποιος άλλος στο παρελθόν. Η αναφορά στο παρελθόν πρέπει πλέον να γίνεται μόνο για να μνημονεύσουμε τις ένδοξες στιγμές του club. Ας αναλογιστεί ο καθένας μας, τι είναι ικανός να κάνει από δω και στο εξής για να βοηθήσει από το δικό του πόστο στην αναγέννηση του συλλόγου. Μόνο ενωμένοι, και με κοινό όραμα την μεσοπρόθεσμη επιστροφή μας στην Superleague 1, θα πετύχουμε τους στόχους μας».