Home > νέα > Δραμινοί μαθητές κατέκτησαν το 1ο βραβείο με ένα smart home που διευκολύνει ΑμεΑ και όχι μόνο

Δραμινοί μαθητές κατέκτησαν το 1ο βραβείο με ένα smart home που διευκολύνει ΑμεΑ και όχι μόνο

Δραμινοί μαθητές κατέκτησαν

το 1ο βραβείο με ένα smart home

που διευκολύνει ΑμεΑ και όχι μόνο

 Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διακρίθηκαν μαθητές Γυμνασίων από τη Δράμα, του φροντιστηρίου @robots, λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας.

Όπως μας εξηγεί η υπεύθυνη προπονήτρια της ομάδας κα. Μαρία Σαρπότα, το project ήταν ένα smart home, όπου μέσω των αυτοματισμών και της ρομποτικής θα διευκολύνει τον άνθρωπο στην καθημερινή του ζωή και τα Α.Μ.Ε.Α.

Επισημαίνει επίσης η ίδια, ότι, η ομάδα Δημοτικού των Δραμινών μαθητών, διακρίθηκε στην 1η θέση, λαμβάνοντας το βραβείο Εφαρμογής και Χρηστικότητας, παρουσιάζοντας το project Αυτόνομη Οδήγηση (autocar)/Έξυπνα φανάρια, ένα αυτόνομο αυτοκίνητο όπου κινείται χωρίς οδηγό, με ένα σύστημα πλοήγησης gps και ένα φανάρι για πεζούς.

Ο μαθητές που συμμετείχαν είναι οι εξής: Αντωνιάδης Δημήτρης, Γκαμώτσος Μάρκος, Δημητριάδης Νίκος, Καριπίδης Χάρης, Μιχαλακόπουλος Γιώργος, Στεφανίδης Φίλιππος, Συμεωνίδης Γιάννης, Αργυριάδης Γιώργος, Αργυριάδης Θανάσης, Γεμενετζής Στέργιος, Γιαννάκης Πέτρος, Δουβαλίδης Γιάννης, Μοχωρίδης Γιάννης, Μπούσιος Αλέξης, Ναθαναηλίδη Μελίτα και Τρίμης Κωνσταντίνος.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής επέστρεψε στην διά ζώσης μορφή του, μετά από την παύση το 2020 και την διοργάνωσή του σε διαδικτυακή μορφή το 2021 λόγω covid 19. Μάλιστα, εμπλουτίζεται και επεκτείνεται με τη δυνατότητα συμμετοχής σχολείων διαδικτυακά, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των σχολείων ειδικής αγωγής. Επιπλέον, μετά από αιτήματα πολλών εκπαιδευτικών προστέθηκε επίσημα και η συμμετοχή των νηπιαγωγείων. Μπορούν, επίσης, πλέον να συμμετέχουν διαδικτυακά απομακρυσμένα σχολεία, καθώς και σχολεία από άλλες χώρες, όπως το σχολείο του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λευκωσίας από τη  Κύπρο, που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στη συμμετοχή μαθητή από ελληνικό σχολείο στην  Αυστραλία, που εκδήλωσε την μεγάλη του επιθυμία να παρουσιάσει την εργασία του μέσω Webex.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τους 200 μαθητές, με περισσότερα από 40 έργα προερχόμενα από 30 σχολικές μονάδες από όλη τη χώρα.