Home > Πρώτο Θέμα > Δραμινος δικηγόρος διαπρέπει στο εξωτερικό Αναμένει την ορκωμοσία του στον Δικηγορικό Σύλλογο Ν. Υόρκης

Δραμινος δικηγόρος διαπρέπει στο εξωτερικό Αναμένει την ορκωμοσία του στον Δικηγορικό Σύλλογο Ν. Υόρκης

Δραμινος δικηγόρος

διαπρέπει στο εξωτερικό

Αναμένει την ορκωμοσία του στον Δικηγορικό Σύλλογο Ν. Υόρκης

Τάσος Ρεπακης «Η επιδίωξη καριέρας στις ΗΠΑ αποτελεί πρόκληση για εμένα την οποία δεν μπορώ να αγνοήσω».

Όταν μια κοινωνία νιώθει ότι βαλτωνει,  όπως η ελληνική και δη η δραμινη, λαμβάνει περισσή υπερηφάνεια στο άκουσμα και μόνο ότι ένα παιδί της διαπρέπει στο εξωτερικό. Όταν μάλιστα έχει καταφέρει όσα ο 30χρονος δικηγόρος, Τάσος Ρεπακης, γιος του γνωστού δικηγόρου της Δράμας, αντλεί μεγάλη δύναμη και αναπτερωνεται το ηθικό του, κάτι που τόσο έχει ανάγκη.

Ο Τάσος Ρεπακης μπορεί να μην ξεκίνησε τις σπουδές του από τη νομική επιστήμη, όμως ήταν αυτή που τελικά τον κέρδισε. Άλλωστε είναι πολύ πιθανό το “μικρόβιο” της νομικής να το είχε εξαρχής μέσα του, αφού μεγάλωσε δίπλα σ’ έναν εξαίρετο δικηγόρο πατέρα.

Το βιογραφικό του δε συνάδει με την ηλικία του. Ένα τόσο πλούσιο και εντυπωσιακό βιογραφικό το συναντά κανείς σε μεσήλικες που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ανέβουν τόσα “σκαλιά” στην πορεία της καριέρας τους.

Ο Τάσος Ρεπακης αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, άνοιξε τα φτερά του για το Λονδίνο όπου φοίτησε στη Νομική Σχολή του Brunel University. Βέβαια, πριν μεταβεί στην Αγγλία, ολοκλήρωσε πρώτα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, προκειμένου να εκπληρώσει το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα και να συνεχίσει απρόσκοπτα τις σπουδές του.

Από τη Νομική Σχολή του Λονδίνου, ο Τάσος Ρεπάκης αποφοιτά με βαθμό αντίστοιχο του δικού μας “8” (2:1 Upper Second Class).

Στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του τελευταίου έτους, έκανε τη διπλωματική του πάνω στην ενσωμάτωση της “Βασιλείας III” στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η “Βασιλεία ΙΙΙ” αποτελεί ένα σύνολο μέτρων που προτάθηκε από την  Επιτροπής της Βασιλείας (διεθνής επιτροπή απαρτιζόμενη από τους Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών της G20) ως απάντηση στην τραπεζική κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

H εργασία του βραβεύθηκε με άριστα και συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 8 κορυφαίων της σχολής.

Όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για τον Τάσο Ρεπάκη. Συνέχισε λοιπόν τις σπουδές του

στη νομική σχολή του Queen Mary University of London, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2014 με LL.M. in International Business Law (Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο) with Merit (με “έπαινο”).

Κατά το μεταπτυχιακό του εξειδικεύθηκε στο Διεθνές και Κοινοτικό Φορολογικό Δίκαιο, στο Οικονομικό Έγκλημα και έκανε τη διπλωματική του στις Φορολογικές Συνέπειες της 14ης Κοινοτικής Οδηγίας σε σχέση με τη “μετανάστευση” νομικών προσώπων με μεταφορά της έδρας τους μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ, η οποία επίσης βραβεύθηκε με άριστα.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την άσκησή μου στη δικηγορική εταιρεία Αθηνών “Πιστιόλης, Τριαντάφυλλός & Συνεργάτες”, όπου και έμεινε μέχρι την ολοκλήρωσή της το Νοέμβριο του 2015.

Έκτοτε εργάζεται ως νομικός σύμβουλος του ομίλου ΙΝΤΡΑΛΟΤ, για ζητήματα ευρωπαϊκού, αγγλικού και αμερικανικού δικαίου.

Μεταξύ Δεκεμβρίου ’16 και Μαρτίου ’17 εξετάστηκε επιτυχώς και στις τρεις προαπαιτούμενες εξετάσεις για την εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης (New York State Bar Association), η εγγραφή του στον οποίο θα ολοκληρωθεί και επίσημα με την ορκωμοσία του το ερχόμενο καλοκαίρι στο Albany της Νέας Υόρκης, ενώπιον του Τρίτου Δικαστικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας.

Τα μελλοντικά σχέδια

του Τάσου Ρεπάκη

Η εφημερίδα μας είχε τη χαρά και την τιμή να επικοινωνήσει με τον Τάσο Ρεπάκη, κατά την οποία του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια. Όπως μας εξήγησε τα μελλοντικά του σχέδια αφορούν τη μέγιστη δυνατή κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του.

«Δυστυχώς η κατάσταση της χώρας μας δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε αυτό. Γι’ αυτό και στόχος μου είναι η διεθνής αγορά, όπου και προσφέρονται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες, πραγματοποιούνται οι σημαντικότερες συναλλαγές και το επίπεδο υπηρεσιών είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Σίγουρα οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο σημαντικότερος παίκτης της αγοράς αυτής και ως εκ τούτου αποτελούν σημείο αναφοράς και στη δικηγορία. Η επιδίωξη καριέρας στις ΗΠΑ αποτελεί πρόκληση για εμένα την οποία δεν μπορώ να αγνοήσω. Προς το παρόν είμαι επικεντρωμένος εκεί και ευελπιστώ πως η επένδυση που έχω κάνει σύντομα θα δρέψει καρπούς».

Ο «Πρωινός Τύπος» του εύχεται να έχει μια ανοδική, δημιουργική και πετυχημένη πορεία και να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους.