Home > Πρώτο Θέμα > Οι δύο σταθμοί μπορούν να καλύψουν περιστατικά τροχαία από τη Δράμα μέχρι και την περιοχή της Καβάλας!

Οι δύο σταθμοί μπορούν να καλύψουν περιστατικά τροχαία από τη Δράμα μέχρι και την περιοχή της Καβάλας!

Εγκαινιάστηκαν οι δύο εκ περιτροπής σταθμοί ΕΚΑΒ στον Αγ. Αθανάσιο και στο Δοξάτο

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Δουλειά του ΕΚΑΒ

είναι να ανταποκρίνεται και να απαντά

στις ανάγκες της κοινωνίας»

► Οι δύο σταθμοί μπορούν να καλύψουν περιστατικά τροχαία από τη Δράμα

μέχρι και την περιοχή της Καβάλας!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΩΙ του περασμένου Σαββάτου 5 Μαΐου, εγκαινιάστηκαν οι δύο εκ περιτροπής σταθμοί ΕΚΑΒ, που άρχισαν πλέον να λειτουργούν και επίσημα, στον Άγιο Αθανάσιο και στο Δοξάτο, του Δήμου Δοξάτου. Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, ο ένας σταθμός στεγάζεται σε χώρο της Κοινότητας Αγίου Αθανασίου και ο άλλος στο ιστορικό δημαρχείο του Δοξάτου. Οι δυο σταθμοί θα λειτουργούν εκ περιτροπής κάποιες μέρες της εβδομάδας, με σκοπό να καλύπτουν κυρίως τον οδικό άξονα Δράμας – Καβάλας, αλλά και όλη την περιοχή του Δήμου Δοξάτου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, που είναι και Δραμινός, ο Διευθυντής Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Θωμάς Αγγελόπουλος, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, ο υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Δράμας κ. Παναγιώτης Αγάογλου, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο κ. Δαλακάκης, «για την άοκνη προσπάθειά του με την οποία συνέβαλε στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος», στελέχη του ΕΚΑΒ Δράμας που θα πλαισιώνουν τους δύο σταθμούς και άλλοι.

Καρακατσιανόπουλος: «Πρωτοβουλία του ΕΚΑΒ»

Karakatsianopoulos

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδας κ. Κ. Καρακατσιανόπουλος.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδας κ. Καρακατσιανόπουλος, σημείωσε ότι η δημιουργία των δύο εκ περιτροπής σταθμών στον Αγ. Αθανάσιο και στο Δοξάτο, αποτελεί πρωτοβουλία του ΕΚΑΒ, να απλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις υπηρεσίες του προς την κοινωνία. «Η δουλειά του ΕΚΑΒ είναι να ανταποκρίνεται και να απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Για χρόνια υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα, ότι η περιοχή δεν καλυπτόταν ικανοποιητικά από άποψη διασποράς υπηρεσιών. Εκείνο, λοιπόν, το οποίο επιχειρούμε τώρα με τη βοήθεια του Δήμου Δοξάτου, αλλά και της 4ης Υ.ΠΕ., γιατί θα φιλοξενηθούμε αργότερα και στο Περιφερειακό Ιατρείο, είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε ακόμα ένα ασθενοφόρο στο Δοξάτο και στον Αγ. Αθανάσιο εκ περιτροπής, καλύπτοντας έτσι καλύτερα την περιοχή, και τον άξονα Δράμας – Καβάλας, όπου έχουμε πάρα πολλά τροχαία κατά καιρούς, αλλά και να έχουμε γρηγορότερη πρόσβαση στις απαιτήσεις που υπάρχουν από τα γύρω χωριά που είναι λίγο μακρύτερα από τη Δράμα».

Εξηγώντας τον σχεδιασμό ο κ. Καρακατσιανόπουλος, τόνισε ιδιαίτερα ότι, «το ΕΚΑΒ θα είναι πιο κοντά στο περιστατικό. Αν τυχόν γίνει ένα τροχαίο κάπου εδώ κοντά, στη Λυδία, στο Πολύστυλο, ακόμα και προς την πλευρά της Καβάλας, αλλά και προς την πλευρά της Δράμας, θα έχουμε γρηγορότερη πρόσβαση και άρα περισσότερες πιθανότητες να έχουμε καλύτερη εξέλιξη στο οποιοδήποτε περιστατικό. Είτε ένα τροχαίο στον οδικό άξονα, είτε κάποιο άλλο περιστατικό το οποίο συμβαίνει στα χωριά εκατέρωθεν του δρόμου Δράμας – Καβάλας».

Για τον στόλο του ΕΚΑΒ

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ, είπε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί στα πόδια του: «Αυτό θεωρούμε ότι το καταφέραμε. Και με τη στελέχωση του προσωπικού του ΕΚΑΒ πανελλαδικά. Μέσα σε δύο χρόνια αναπληρώσαμε πάνω από το 90% των απωλειών που υπέστη το ΕΚΑΒ λόγω μνημονίων. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης. Ήδη το ΕΚΑΒ έχει μια πολύ επαρκή χρηματοδότηση. Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, με την ευγενή βοήθεια και του Ιδρύματος “Στ. Νιάρχος” έχουμε ήδη 147 οχήματα. Και από το ΕΣΠΑ 2013-2020 είχαμε μια πολύ καλή βοήθεια στην περιοχή, λόγω του ότι πήρε ασθενοφόρα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο στόλος θεωρούμε ότι είναι σε ένα καλό επίπεδο, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και για αυτό το λόγο ξεκινάμε και με ίδιους πόρους διαγωνισμούς στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενισχύσουμε την περιφέρεια επιπλέον με οχήματα. Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα INTERREG Ελλάδας – Βουλγαρίας θα εντάξουμε και το Παράρτημα της Καβάλας, που περιλαμβάνει Δράμα, Καβάλα και Σέρρες, στη ψηφιακή διαχείριση των κλήσεων και στη διαχείριση του στόλου οχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνουμε σε μια νέα εποχή».

Νέοι σταθμοί σε άλλους Δήμους

Ερωτώμενος αν υπάρχει προοπτική να στηθούν και άλλοι σταθμοί σε άλλους Δήμους του Νομού Δράμας, είπε ότι, «αυτό θα συναρτηθεί από τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει σε ό,τι αφορά το προσωπικό και τις ανάγκες. Γιατί η ύπαρξη προσωπικού συναρτάται και από τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Βγαίνουμε από το βραχνά του δημοσιονομικού ελέγχου σύντομα, οπότε μετά θα μιλάμε για άλλου είδους σχεδιασμό».

Αγγελόπουλος: Ανάλογος σταθμός στη Χρυσούπολη

Aggelopoulos

Ο διευθυντής της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Θ. Αγγελόπουλος.

Σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο διευθυντής της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ του παραρτήματος Καβάλας κ. Αγγελόπουλος, σημείωσε ότι ο στόλος έχει ενισχυθεί σημαντικά: «Πρόσφατα είχαμε και μια χορηγία από τον ΤΑΡ. Μέλημά μας και σκοπός μας είναι να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Γι’ αυτό η διασπορά όπου χρειάζεται τέτοιων βάσεων στοχευμένα μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε πολύ γρήγορα, άμεσα στο επείγον περιστατικό. Αυτό είναι καθοριστικό στην εξέλιξη ενός περιστατικού. Όπου μπορούμε θα κάνουμε τέτοιες παρεμβάσεις. Με τον Πρόεδρο έχουμε συζητήσει και στην περιοχή της Καβάλας να φτιάξουμε έναν ανάλογο σταθμό στην περιοχή της Χρυσούπολης. Νομίζω ότι σύντομα θα υλοποιηθεί κι αυτό. Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε, γιατί μέλημά μας είναι ο ταλαιπωρημένος πολίτης και ο άνθρωπος που πάσχει».