Home > νέα > Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: “Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τη Δράμα “ανοικτή”»

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: “Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τη Δράμα “ανοικτή”»

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: “Στο χέρι μας

είναι να κρατήσουμε τη Δράμα “ανοικτή”»

 

Με την έναρξη λειτουργίας της αγοράς, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, επισημαίνει ότι ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την τοπικές επιχειρήσεις και να τηρήσει όλα τα υγειονομικά μέτρα για να παραμείνει η Δράμα «ανοιχτή».

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας έχει ως εξής: «Το πολυπόθητο άνοιγμα στο λιανεμπόριο είναι πλέον γεγονός από χθες, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσουν και πάλι τα καταστήματα.

Τα κλειστά καταστήματα έχουν “νεκρώσει” τις τοπικές οικονομίες, όπως έγινε και στη Δράμα, με την ελπίδα πλέον να περιοριστούν σε ένα βαθμό οι τεράστιες οικονομικές ζημιές που προκάλεσε η πανδημία.

Υπάρχει όμως μια απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε η τοπική οικονομία να δείξει σημάδια ζωής: Να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα από όλους. Καταστηματάρχες και πελάτες. Αυτό άλλωστε επισήμαναν και οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Αν από σήμερα δείξουμε σημάδια χαλαρότητας και δεν προστατεύσουμε την υγειονομική εικόνα του νομού Δράμας, τότε σύντομα θα ενταχθούμε στις “κόκκινες” περιοχές και θα γυρίσουμε πίσω στο καθεστώς περιορισμών.

Στηρίζουμε όσο περισσότερο γίνεται τις τοπικές επιχειρήσεις και τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα. Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τη Δράμα “ανοικτή”».

Πώς λειτουργεί η αγορά

Για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του λιανεμπορίου, ο επιχειρηματικός κόσμος δηλώνει ικανοποιημένος και καθώς διανύουμε τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι εκπτώσεις που θα γίνουν θα είναι μεγάλες, προκειμένου να μην πάει χαμένη αυτή η περίοδος. Επιπλέον, η ΕΣΕΕ προτείνει στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει για τις αγορές του τα καταστήματα της γειτονιάς του για να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

«Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν από χθες, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια τον Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα «ευεργετήματα» που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση», όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί η απόφαση για την επιδότηση τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ για το επόμενο 9μήνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών από τις επιχειρήσεις.

Τέλος, σημειώνεται ότι από χθες επιτρέπεται και η πώληση εμπορικών βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, όπως έχει γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

 

Το ωράριο των καταστημάτων της αγορά της Δράμας, είναι Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 8-14.00, ενώ Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή είναι 8-14.00 -17.00-20.00.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, είναι προαιρετικό το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 11-15.00.