Home > Αρθρα > Εμπρηστές, Ελλάδα και Ευρώπη Του Ευάγγελου Χ. Μαρινόπουλου

Εμπρηστές, Ελλάδα και Ευρώπη Του Ευάγγελου Χ. Μαρινόπουλου

   Εμπρηστές, Ελλάδα και Ευρώπη

  Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Η Ελλάδα καίγεται, οι πυροσβέστες μας αγωνίζονται ηρωικώς και οι κυβερνήσεις μας θεώνται αμέριμνες την οικολογική καταστροφή τής χώρας, χωρίς να δακρύζουν και να πονούν για την άμοιρη πατρίδα μας. Και αυτό συμβαίνει κυρίως τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια.

Ανατρέχω στα παλιά και προσπαθώ να θυμηθώ. Από το 1950 μέχρι το 1980 δεν θυμάμαι καμμιά μεγάλη πυρκαγιά. Μετά το 1980 και έως το 2000 αρκετές πυρκαγιές εκδηλώνονταν, αλλά αντιμετωπίζονταν σχετικά εύκολα. Τότε δεν υπήρχαν υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι; Η απάντηση δική σας. Ήταν η εποχή που οι πλούσιοι είχαν αρχίσει να κτίζουν βίλλες μέσα στα δάση, χωρίς καμμιά κυβέρνηση να τολμήσει να τις γκρεμίσει!

Μετά το 2000 το κακό παραέγινε, τα δάση μας καίγονται κάθε χρόνο και οι παράνομες βίλλες αυξάνονται. Κανείς δεν τολμά να τιμωρήσει αυτούς τους θρασείς καταπατητές τής δημόσιας γης. Αλλά ποιος να τιμωρήσει τους κατόχους βιλλών μέσα στα δάση, αφού αυτοί ανήκουν στην άρχουσα τάξη και την τάξη των πλουσίων; Ξέρετε κανέναν φτωχό αγρότη ή εργάτη να έχει κτίσει σπίτι μέσα στο δάσος;

Αν η εκάστοτε κυβέρνηση κατεδάφιζε τα παράνομα σπίτια, που έχουν κτισθεί ή κτίζονται σε δασικές περιοχές και επέβαλλε ταυτόχρονα ένα τσουχτερό πρόστιμο στους παραβάτες, θα τολμούσε κανείς να καταπατήσει γη που ανήκει στο Κράτος; Υποθέτω όχι.

Αλλά δεν είναι μόνο οι καταπατητές· υπάρχουν και οι πυρομανείς που προκαλούν εμπρησμούς και χαίρονται και διασκεδάζουν παρακολουθώντας την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, όπως ομολόγησε ένα διεστραμμένος τύπος πριν από μερικά χρόνια· υπάρχουν και οι φθονεροί και κακεντρεχείς, που βλέπουν τις βίλλες των πλουσίων μέσα στα δάση και λένε: «Θα σας κάψω, παλιοτόμαρα, για να μη χαρείτε την παράνομη βίλλα σας!». Η ταλαιπωρία τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι άδικες δαπάνες τού Κράτους δεν τους  ενδιαφέρουν ούτε τους συγκινούν, αρκεί να τιμωρήσουν τους «πατρικίους» που εκμεταλλεύονται τον λαό και τις ομορφιές τής χώρας ατιμωρητί. Αν τους πυρομανείς τούς τιμωρούσαν με δεκαετή καταναγκαστικά έργα και τους εκ προθέσεως εμπρηστές τούς κρεμούσαν στην κεντρική πλατεία τής πόλης, θα τολμούσε κανείς να βάλει φωτιά στο δάσος; Υποθέτω όχι.

Είναι όμως και οι ξένοι, που καίνε τα δάση μας. Οι Τούρκοι το ομολόγησαν επίσημα ότι προκαλούν εμπρησμούς στα ελληνικά νησιά. Νομίζω ότι η ομολογία έγινε επί Τανσού Τσιλέρ ή λίγο αργότερα. Ασφαλώς θυμάστε την αισχρή και προκλητική ομολογία. Αλλά και προσφάτως Τούρκος πολίτης υπέβαλε μήνυση κατά της ΜΙΤ (Μυστική Υπηρεσία τής Τουρκίας), διότι δεν του έδωσαν τα χρήματα (την αμοιβή του) για τους εμπρησμούς που προκάλεσε στην Σάμο! Χρειαζόμαστε και άλλες αποδείξεις;

Βέβαια δεν είναι μόνον οι Τούρκοι, που επιδιώκουν την οικονομική καταστροφή μας. Ασφαλώς είναι και οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί, ίσως και οι Βούλγαροι. Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί για λόγους εδαφικών διεκδικήσεων και όλοι μαζί, επειδή επιθυμούν την οικονομική καταστροφή μέσω της μείωσης του τουρισμού μας. Όταν στο ίδιο δάσος, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα εκδηλώνονται 5  ή 6 ή και περισσότερες εστίες φωτιάς ταυτόχρονα, δεν είναι εμπρησμός; Είναι ολοφάνερο. Αλλά εκτός από τους παραπάνω γείτονές μας υπάρχουν και οι μετανάστες που είναι δυσαρεστημένοι, γιατί δεν εγκρίθηκε το άσυλο που ζήτησαν ή η άδεια παραμονής ή η προώθησή τους προς την Βόρεια ή την Κεντρική Ευρώπη. Πριν από ένα μήνα περίπου αυτοί δεν έβαλαν φωτιά στην Λέσβο; Βλέπετε ότι οι μουσουλμάνοι εκδικούνται ακόμα και τους ευεργέτες τους!

Κι εμείς αντί να βάλουμε στρατιώτες ή ειδικούς «ακρίτες» στα σύνορά μας και στην περίμετρο των δασών οπλισμένους με όπλα  μεγάλου βεληνεκούς και με τηλεφακό, αγοράζουμε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ξοδεύοντας εκατομμύρια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Διότι όσα μέσα πυρόσβεσης και αν αγοράσουμε, οι πυρκαγιές θα συνεχίζονται, αφού δεν πατάσσονται ανηλεώς οι εγκληματίες, δικοί μας και ξένοι. Αν όμως μάθουν ότι τους περιμένει η σφαίρα στην προσπάθειά τους να βάλουν φωτιά, τότε όλοι θα εξαφανιστούν σαν τρομαγμένοι ποντικοί.

Αλλά εμείς είμαστε … καλοί άνθρωποι, δημοκρατικοί, πολιτισμένοι, ανεκτικοί. Κάποτε σκύβαμε το κεφάλι στους Οθωμανούς κατακτητές, τώρα σκύβουμε … γενικώς! Μιμούμαστε τους Ευρωπαίους σε όλες τις διαστροφές τους, αντιγράφουμε τους νόμους τους (τις οδηγίες) και υπακούμε τυφλά στις εντολές τους. Ουσιαστικά η συμπεριφορά και η πολιτική μας είναι απομίμηση της ευρωπαϊκής παρακμής. Άρα για το κατάντημά μας ευθύνονται και οι Ευρωπαίοι, εξαιτίας των οποίων απωλέσαμε τις αξίες τής ελληνικής κοινωνίας.

Είναι γνωστό ότι για την κάθε νόσο υπάρχει η πρόληψη και η θεραπεία. Εμείς δεν εφαρμόζουμε ούτε την πρόληψη ούτε την ριζική θεραπεία. Κάθε Έλληνας ή ξένος, που κάνει κακό στην Ελλάδα, πρέπει να χτυπιέται αλύπητα και να δημοσιεύεται το όνομα και η φωτογραφία του. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε απαλλαγεί από όλα τα δεινά, που υποφέρει η πατρίδα μας. Αλλά για να ληφθούν τέτοια μέτρα χρειάζονται κυβερνήτες με … καρύδια, όχι λαπάδες.

 

            Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος