Home > Πρώτο Θέμα > Ελάχιστοι οι κτηνοτρόφοι της Δράμας στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία! Κτηνοτρόφος: «Οι έμποροι λειτουργούν ασύστολα – Μας έχουν κατακρεουργήσει!»

Ελάχιστοι οι κτηνοτρόφοι της Δράμας στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία! Κτηνοτρόφος: «Οι έμποροι λειτουργούν ασύστολα – Μας έχουν κατακρεουργήσει!»

Ελάχιστοι οι κτηνοτρόφοι της Δράμας στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία!

Κτηνοτρόφος: «Οι έμποροι λειτουργούν

ασύστολα – Μας έχουν κατακρεουργήσει!»

Κιτσουκάκης: Το διαίρει και βασίλευε

το χρησιμοποιούν πολύ καλά αυτοί που μας κυβερνούν!

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, είχε ήδη προαναγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα για το πρωί της Πέμπτης. Το ραντεβού ήταν έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Δράμας, προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα στις τοπικές αρχές, και συγκεκριμένα στον αντιπεριφερειάρχη, για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Σ’ αυτό το ραντεβού όμως, δυστυχώς οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι απείχαν. Βία έφταναν τα δέκα άτομα! Παρ’ όλα αυτά, τελικά, εκδόθηκε ένα ψήφισμα που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ενώ δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας κ. Κιτσουκάκης και άλλοι κτηνοτρόφοι, όπως ο κ. Δημητριάδης.

Κιτσουκάκης: Διαίρει και βασίλευε!

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Κιτσουκάκης, αναφέρθηκε και στην έλλειψη συναδέλφων του:

«Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε μια επιτυχημένη συγκέντρωση στην αίθουσα του Δήμου Δράμας. Σήμερα, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε στις τοπικές αρχές, και έχουμε μια σκέψη να κλιμακώσουμε και τις αντιδράσεις μας στη συνέχεια. Δυστυχώς, όμως, οι κτηνοτρόφοι δεν συγκεντρώνονται εύκολα. Δεν είναι κακό αυτό! Δείχνει όμως ότι οι άνθρωποι αυτοί, έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα και αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται βοήθεια, ούτε χρειάζονται να συσπειρωθούν ώστε να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτά που γίνονται. Πολλές φορές είμαστε άξιοι της τύχης μας!»

Απαντώντας στην ερώτηση και τη διαπίστωση ότι το κίνημά τους είναι διασπασμένο, με την έννοια ότι πολλοί από τους κτηνοτρόφους του Νομού Δράμας είναι σε άλλους Συλλόγους, παραδέχθηκε το πρόβλημα λέγοντας: «Πάντα υπάρχουν ζητήματα. Εδώ και δυο χρόνια έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα, τα οποία διαιωνίζονται, καλώς ή κακώς! Το διαίρει και βασίλευε είναι γνωστό στην Ελλάδα και έχουν μάθει να το χρησιμοποιούν πολύ καλά αυτοί που μας κυβερνούν».

Στο ταμείο ανεργίας!

Στην ερώτηση για το ποιο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Κιτσουκάκης μιλάει για τη διάθεση του αιγοπρόβειου γάλακτος, λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι το θέμα των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και υπάρχει πιθανότητα να στείλει πολλούς από εμάς αν όχι τους μίσους, στα ταμεία ανεργίας του ΟΑΕΔ. Να παρατήσουμε το επάγγελμα, γιατί δεν βγαίνει πλέον ο λογαριασμός».

Δημητριάδης: Μας έχουν κατακρεουργήσει!

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μίλησε επίσης και ο κτηνοτρόφος κ. Πρόδρομος Δημητριάδης, αναφερόμενος και αυτός στην απουσία των συναδέλφων του: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι εμείς οι κτηνοτρόφοι δεν μαζευτήκαμε εδώ σήμερα. Ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Πέρα απ’ αυτό, τα προβλήματά μας είναι γνωστά σε  όλους. Είμαστε ένα παίγνιο των εμπόρων, με την ανοχή της κυβέρνησης και της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν στέκονται στα προβλήματά μας, παρά μόνο γίνονται οι γνωστές βαφτίσεις στο γάλα, κάνουν κάποιες εισαγωγές, το νοθεύουν, το βαφτίζουν και μπορούν και πωλούν.

Εμείς όμως, αυτή τη στιγμή, όπως βλέπετε, δεν μπορούμε να οργανωθούμε αν και στην προηγούμενη συγκέντρωση ήμασταν αρκετοί.

Όλοι επικαλούνται λόγους εργασίας! Κι εμείς αφήσαμε τις δουλειές μας σήμερα και ήρθαμε εδώ να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και να παρουσιάσουμε τα προβλήματά μας.

Και για μια ακόμα φορά θα πω ότι είναι οι κυβερνήσεις που δεν κάνουν αγροτική πολιτική τέτοια, να σταθούν στα προβλήματα και των αγροτών και των κτηνοτρόφων που τους ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια».

Πρόβλημα το γάλα!

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους κτηνοτρόφους αυτή την εποχή, είναι η διάθεση του γάλακτος. Όπως επισημαίνει ο κ. Δημητριάδης, «άλλες χρονιές, τα γάλατα τα δίναμε στους εμπόρους τον Οκτώβριο. Πέρυσι συγκεκριμένα, πήγαμε στο παρά πέντε τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Δεν βρίσκαμε εμπόρους να τα δώσουμε, έγιναν παιχνίδια όπως γίνονται και σήμερα.

Βάλαμε μεγάλη πλάτη εμείς, για να δώσουμε το γάλα μας. Διαφορετικά, έπρεπε να ερχόμαστε εδώ έξω και να το χύνουμε διαμαρτυρόμενοι!

Δεν είναι λύσεις αυτές. Πρέπει η πολιτεία, εδώ και τώρα, να μας δώσει λύσεις! Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους! Δεν μπορούν οι έμποροι, να λειτουργούν ασύστολα. Μας έχουν κατακρεουργήσει. Τα κοστολόγιά μας είναι ακριβά. Η πολιτεία θέλει να πάρει το ΦΠΑ της από το πρωτογενή τομέα, αλλά δεν στέκεται στο πρόβλημά του. Κάθε μέρα γεννιούνται προβλήματα τα οποία δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας!»

Το ψήφισμα

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω ψήφισμα:

[Στα πλαίσια των αποφάσεων που λάβαμε στην γενική συνέλευση της περασμένης Πέμπτης, συμφωνήθηκε συνάντηση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπεριφέρεια Δράμας. Σημαντικότερο θέμα της διαμαρτυρίας μας είναι οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα.

Οι γαλακτοβιομηχανίες ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πολιτική αισχροκέρδειας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ελέγχων εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού οδηγούν τους κτηνοτρόφους στον αφανισμό.

Οι αυξημένες απαιτήσεις του κράτους απέναντι στον κλάδο μας, με τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές εισφορές, με την αύξηση του κόστους παραγωγής, με την  αύξηση της τιμής του πετρελαίου και με την ασυδοσία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας λόγω ελλιπών ελέγχων από την πολιτεία, οδηγούν σε μια ατέρμονη κατάσταση όπου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι μισοί από τους συναδέλφους μας θα πάψουν να ασχολούνται με το επάγγελμα.

Ζητούμε τη βοήθεια και την αλληλεγγύη των τοπικών αρχών, της τοπικής κοινωνίας και των βουλευτών ώστε να ανατραπεί η υφισταμένη κατάσταση.]