Home > νέα > Εντάσσεται για χρηματοδότηση  και κατασκευή το έργο του νέου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου

Εντάσσεται για χρηματοδότηση  και κατασκευή το έργο του νέου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου

Επίσκεψη του αν. υπουργού Εσωτερικών στο Δήμο Δοξάτου

Εντάσσεται για χρηματοδότηση  

και κατασκευή το έργο του νέου

Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου

Το σημαντικό έργο: «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στον χώρο και στο χρόνο», ύψους 279.41 ευρώ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΔΗΜΟ Δοξάτου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου, ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με το δήμαρχο Δοξάτου κ. Ζεκερίδη και αντιδημάρχους της δημοτικής αρχής και πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις, προηγήθηκε μια σύντομη σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτο, στο δημαρχείο Καλαμπακίου.

Στο Καλαμπάκι, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ένα από τα σπουδαιότερα και πολυαναμενόμενα έργα για την περιοχή, την κατεδάφιση του παλαιού και την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.950.000 ευρώ.

Άλλα έργα που επίσης εντάσσονται προς υλοποίηση, είναι η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του Κλειστού Γυμναστηρίου Δοξάτου μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2021 ύψους 1.320.000 ευρώ, η βελτίωση της βατότητας του αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Δοξάτου με 6.120.000 ευρώ, η επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δοξάτου με 744.000 ευρώ, καθώς και η κατασκευή ραμπών και χώρων  υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολεία του Δοξάτου με 34.100 ευρώ.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί και το έργο με τον κεντρικό τίτλο: «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στον χώρο και στο χρόνο», ύψους 279.41 ευρώ. Η πράξη αφορά στη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στον Απόστολο Παύλου, όπου με χρήση τεχνολογίας πολυμέσων και σκηνογραφικές αναπαραστάσεις, θα προβάλλεται η πορεία του Αποστόλου Παύλου από την Ταρσό της  Κιλικίας όπου γεννήθηκε, μέχρι τη Ρώμη όπου και θανατώθηκε. Μέσω της προτεινόμενης πράξης, αξιοποιείται ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο υπερτοπικής πολιτισμικής και θρησκευτικής αξίας, ενώ αναδεικνύεται η ιστορία και το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας, με εργαλεία την τεχνολογία των πολυαισθητιριακών προβολών, του διαδικτύου και των εικονικών πολιτιστικών διαδρομών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενίσχυσης του πολιτιστικού, του θρησκευτικού και του εκπαιδευτικού τουρισμού. Η προτεινόμενη δράση θα στεγαστεί σε κτίριο στις Πηγές Κεφαλαρίου.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης, σημείωσε ότι «είναι σημαντική η παρουσία του υπουργού στο Δήμο μας, εξαγγέλλοντες έργα μεγάλης σημασίας για το Δήμο μας. Το Γυμνάσιο βέβαια είναι η ναυαρχίδα των αιτημάτων μας που ικανοποιούνται και θέλω να πω ότι, ήταν μια ευτυχής συγκυρία, που είχαμε μια υπηρεσία η οποία δούλεψε με πάθος για να βγάλει μελέτες, οι οποίες μπορούσαν να επιλεγούν από τα αρμόδια όργανα που έκαναν τις μελέτες».

Τόνισε επίσης ότι, «είχαμε έναν άνθρωπο, ο οποίος μας βοήθησε στο να κάνουμε τις επαφές μας και αυτός είναι ο κ. Μπλούχος, ο οποίος μάλιστα συνηγόρησε επίσης για τα αιτήματά μας, με κορυφαίο την ύπαρξη του υπουργού, που είναι ένας άνθρωπος που θέλει να λύνει προβλήματα, μπορεί να λύνει προβλήματα, δεν περιορίζεται στα λόγια, βάζει το δάχτυλό του στον τύπο των ήλων και μπορεί πραγματικά να δίνει λύσει και είμαστε αποδέκτες αυτών των λύσεων».

Με τη σειρά του, ο κ.  Πέτσας σημείωσε: «Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε ομαδικά και εσείς (σ.σ. προς το δήμαρχο) με τις υπηρεσίες σας και οι δικές μας υπηρεσίες στο Υπ. Εσωτερικών, για να εντάξουμε έργα όπως η αγροτική οδοποιία ύψους 6 εκατ. ευρώ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο 5 εκατ. ευρώ, τα βήματα του Αποστόλου Παύλου που αναδεικνύει τοπόσημα και από την Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το Κλειστό Γυμναστήριο Δοξάτου που έχει ήδη προηγηθεί».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «Αυτό δείχνει ότι Δήμοι, που έχουν μια ομάδα που δουλεύει συστηματικά, όταν έχουν μια εμπνευσμένη δημοτική αρχή, όταν έχουν βουλευτές  που ενδιαφέρονται, καταφέρνουν να δρομολογήσουν κάποια πράγματα τα οποία φτάνουν σε ένα επίπεδο θετικής αξιολόγησης απτό το Υπουργείο Εσωτερικών και τυγχάνουν χρηματοδότησης. Έτσι θα προχωρήσουμε, συνεργαζόμενοι για πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και θα είμαστε πάντα δίπλα σας».