Home > νέα > Επανέρχεται ο Κανονισμός για τη λαϊκή αγορά της Δράμας Ακριβή οριοθέτηση της λαϊκής και αυτοκίνητα μόνο για συγκεκριμένα βαριά και ευπαθή προϊόντα

Επανέρχεται ο Κανονισμός για τη λαϊκή αγορά της Δράμας Ακριβή οριοθέτηση της λαϊκής και αυτοκίνητα μόνο για συγκεκριμένα βαριά και ευπαθή προϊόντα

Επανέρχεται ο Κανονισμός για τη λαϊκή αγορά της Δράμας

Ακριβή οριοθέτηση της λαϊκής

και αυτοκίνητα μόνο για συγκεκριμένα

βαριά και ευπαθή προϊόντα

 

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ, ουσιαστικά για επικαιροποίηση, ο Κανονισμός της λαϊκής αγοράς της Δράμας που γίνεται κάθε Πέμπτη στο κέντρο της πόλης με κάποιες αλλαγές – διευκρινίσεις που ζητήθηκαν κυρίως από την Αστυνομία.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας στις 13 Δεκεμβρίου, όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σολάκης, εξήγησε ότι ο Κανονισμός είχε εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποσύρθηκε στη συνέχεια, λόγω ελλιπούς διαβούλευσης. Μοναδικές αλλαγές γίνονται στο άρθρο 2, με οποίο οριοθετείται ακριβώς ο χώρος της λαϊκής, ποιες οδούς θα περιλαμβάνει δηλαδή, πόσοι πάγκοι θα είναι κτλ., καθώς και στο άρθρο 6, όπου η Τροχαία επισημαίνει και υπενθυμίζει την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων και των παρόδιων ιδιοκτητών τους, πέραν των πωλητών στο χώρο της λαϊκής αγοράς.

Να επιτραπεί δηλαδή μόνο σε ορισμένα αυτοκίνητα και ημιφορτηγά να είναι πίσω από τους πάγκους, όπως σε βαριά και ευπαθή προϊόντα, όπως φρούτα, ψάρια κτλ.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Σολάκης διευκρίνισε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της αλάνας «Μασούτη» ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, με την οποία έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό, και ότι σ’ αυτό το σημείο, πέραν του τέλους που καταβάλουν στο Δήμο οι εκθέτες, καταβάλουν επίσης 3.000 ευρώ ετησίως στην Κτηματική Υπηρεσία.

Κατά τη συνεδρίαση μειοψήφησε η κα. Συμεωνίδου-Λενικάκη Παναγιώτη, διότι όπως είπε, «στις 11 Ιουνίου 2018 εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποσύρθηκε λόγω ελλιπούς διαβούλευσης, μετά από πρόταση του εισηγητή, ενώ θα έπρεπε να εισαχθεί εμπεριστατωμένα στη Δημοτική Κοινότητα, συνοδευόμενο από όλα τα σχετικά έγγραφα. Αντ’ αυτού, καλείται η ΔΚ να γνωμοδοτήσει επί λέξεων και μόνο διότι, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η αλάνα Μασούτη, που δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου, δεν υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο θεωρεί απαραίτητο για να διαπιστώνεται αν παρεμποδίζει η οριοθέτηση ή όχι την πρόσβαση στις κατοικίες , δεν υπάρχει το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, σχετικό με την προσθήκη στο άρθρο 6».

Η κα. Χαρίσκου-Στυλιανίδου Ευγενία, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, διότι θα έπρεπε «να εξασφαλίζεται το δικαίωμα πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής, όπου πραγματοποιείται η λαϊκή».

Η κα. Αβράμη Αναστασία, αναφέρθηκε στην «μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, στην κακή διαχείριση των απορριμμάτων από τους εκθέτες, λόγος που επιβάλλει την καλύτερη παρακολούθηση αυτής της διαδικασίας και την επιβολή κυρώσεων μετά από σύσταση των εμπλεκομένων. Επίσης ανέφερε πως, ακόμη και αν είναι επικαιροποίηση του κανονισμού, ο οποίος εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποσύρθηκε λόγω ελλιπούς διαβούλευσης, θα έπρεπε το θέμα να συνοδεύεται από το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ και το τοπογραφικό, διότι καλείται η ΔΚ να γνωμοδοτήσει οπότε, θα πρέπει και να ενημερώνεται».

Τελικά, η Δημοτική Κοινότητα αποφάσισε να προτείνει προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας, «τη διατήρηση της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Δήμου Δράμας, με οριοθέτηση όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 2 του επισυναπτόμενου σχεδίου κανονισμού λειτουργίας και με ημέρα λειτουργίας την Πέμπτη».