Home > Αρθρα > Επιστολές Αναγνωστών-Δήμαρχος Δράμας vs πολιτών; δεν το πιστεύω!!!!! Γράφει ο Νικόλαος Παν. Λατσίσταλης

Επιστολές Αναγνωστών-Δήμαρχος Δράμας vs πολιτών; δεν το πιστεύω!!!!! Γράφει ο Νικόλαος Παν. Λατσίσταλης

Επιστολές Αναγνωστών

Δήμαρχος Δράμας

vs πολιτών; δεν το πιστεύω!!!!!

Γράφει ο Νικόλαος Παν.  Λατσίσταλης

Η αλήθεια είναι πως είναι εύκολο να είσαι Δήμαρχος όπως καλή ώρα τώρα είναι ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος σε μια πόλη σαν τη δική μας, με τους πολίτες να είναι πιο ήμεροι και από αμνοερίφια.

Γνωρίζουμε όμως πως δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταφέρνεις να διοικείς αν διαθέτεις κοινό νου και προσωπικότητα, καθώς τότε δεν χρειάζεσαι τις πολιτικές και κομματικές ισορροπίες για να κάνεις το καλό στους συμπολίτες σου.

Τις  αποφάσεις όμως που αφορούν τους ίδιους τους πολίτες,  δεν πρέπει να τις παίρνουν οι επιτροπές χωρίς να δίνεται λόγος και ενημέρωση, όπως στην περίπτωσή μας όπου το θέμα που μας αφορά ως πολίτες παραπέμφθηκε και αποφασίσθηκε από την επιτροπή ποιότητας ζωής αλλά όχι και από το Δημοτικό συμβούλιο.

Να συμπεράνουμε ότι  ο Δήμαρχος με τόσο φόρτο εργασίας δεν τα προλαβαίνει όλα ο ίδιος, ας έφερνε το θέμα στο δημ. συμβούλιο, αφού και λογικό ακούγεται ως ένα μέρος, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα προλάβει όλα.

Κατ’ εμάς όμως αυτή είναι η κύρια δουλειά ενός ηγέτη, γι’ αυτό ψηφίζεται ηγούμενος προεκλογικά ο ίδιος, ώστε κατόπιν να ενημερώνεται για όλα και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο και να προτείνει τις σωστές λύσεις, όχι ότι έρθει στο μυαλό του κάθε «συνεργάτη – συμβούλου και περιφερόμενοι, γυρνώντας την πόλη ανάποδα.

Και εξηγούμε κ. Δήμαρχε.

Προ μηνός περίπου μέσο της επιτροπής αυτής στην οποία και πλειοψηφείτε, αποφασίσατε να  πεζοδρομήσετε και στην ουσία να κλείσετε την δυτική πλευρά του δρόμου πέριξ της πλατείας, ενώ κατόπιν αποφασίσατε κάθε Κυριακή να κλείνετε από τις 11 π.μ. έως και τις 21 μ.μ. και την ανατολική πλευρά από το ύψος των οδών  Ι.Δραγούμη με Εθν. Αμύνης, απαγορεύοντας την κυκλοφορία στην πιο κεντρική αρτηρία, των οδών αρχή Άρμεν και οδού Λάμπρου Λαμπριανίδη, μέρος της οδού Βεργίνας και Αγίας Σοφίας και όλων τον πλευρικών οδών, αποκόπτοντας μέσω αυτών κυρίως των δυο πρώτων την άμεση πρόσβαση των ασθενοφόρων προς το Νοσοκομείο από την νότια κλπ πλευρά της πόλης και του νομού, όπως και των Πυροσβεστικών οχημάτων προς την βόρεια πλευρά κλπ της πόλης.

Θα μου πείτε τώρα με την σειρά σας κ. Δήμαρχε, αυτό σε έκοψε κ. Ν. Λατσίσταλη ή το προσωπικό σου συμφέρον αφού  αυτό το μέτρο επηρεάζει οικονομικά την επιχείρηση σου.

Βλέπω κ. Δήμαρχε πως τώρα σκεφθήκατε και αυτή την παράμετρο, όταν αποφάσιζε η επιτροπή σας όμως δεν το λάβατε υπ’ όψιν σας παρά μας αγνοήσετε και απλά είπατε δεν βαριέσαι θα φωνάξει και κάποιος.

Δεν είναι έτσι όμως, εάν θέλαμε μπορούσαμε να κινήσουμε το σωματείο μας στο οποίο ηγούμαστε και προεδρεύουμε από την ίδρυσή του το 1985 δηλαδή εδώ και 35 χρόνια, όπως και των υπολοίπων τριών αδελφών σωματείων που εμείς επίσης επανιδρύσαμε το 1997 μαζί με τον σύνδεσμο Ομόνοια όπου επίσης ηγούμαστε και προεδρεύουμε, αλλά δεν το κάνουμε γιατί εμείς είμαστε «οι άλλοι», δεν εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις για προσωπικό όφελος.

Επιτρέψτε μου να σας πω όμως, πως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε και την ξέρουμε καλά την αγορά και μαζί τους άγραφους νόμους και τους κανόνες της, σε ισόγειο δουλεύουμε, τις ζημιές και τα οφέλη τα γνωρίζει ο επαγγελματίας και ο έμπορος καλά, όπως γνωρίζει και πότε πρέπει να «ποιήσει την Νίσσαν».

Εσείς όμως μας αγνοήσατε και αυτό πειράζει, κανείς δεν τα ξέρει όλα και ιδιαίτερα πως λειτουργούν και τι αγώνα δίνουν οι άνθρωποι της αγοράς ακόμη και ο Δήμαρχος, φαντασθείτε την αγορά μας  χωρίς αυτούς τους ανθρώπους κ. Δήμαρχε, μετρήστε τις επιχειρήσεις και δώστε σε όλους αυτούς δουλειά και μεροκάματο, δώστε κοινωνικότητα και ψυχολογία στους πολίτες σας χωρίς αυτούς και με όλους αυτούς, ιδιαίτερα στα χρόνια που ζούμε με την δεκαετή οικονομική κρίση, την πανδημία και τις συνεχείς Ελληνοτουρκικές εντάσεις.

Εσείς όμως τον χαβά σας ,νομίζετε πως προσφέρετε ποιότητα ζωής με άκαιρα και άστοχα μέτρα που επιβαρύνουν τους συμπολίτες σας.

Θα μπορούσα να μην ασχολούμαι με το θέμα ως επαγγελματίας για να μην γίνομαι στόχος και να τα έχω με όλους καλά, να είμαι το καλό παιδί στα μάτια σας.

Δεν είναι όμως έτσι κ. Δήμαρχε, γιατί δεν είμαι παιδί αλλά 65 ετών με προϋπηρεσία σ’ αυτή την αγορά και την πόλη εδώ και 57 χρόνια, πουλώντας λαχεία και τσίχλες στο ΚΤΕΛ και δουλεύοντας στο καρεκλάδικό μας καθημερινά από τα επτά μου, όπως και στην οικοδομή από τα δέκα και με ένσημα από τα δώδεκα παράλληλα με το κεμπαπτζίδικο.

Παραμείναμε όμως στην πόλη μας και παλέψαμε, αλλά δεν παραμείναμε στην πόλη που μας γέννησε για να είμαστε υποχείρια του καθενός, θα μπορούσαμε να την κάνουμε για άλλες πολιτείες όπου ο αγώνας του επαγγελματία αναγνωρίζεται και ανταμείβεται.

Εμείς όμως παραμείναμε εδώ να παλεύουμε με αξιοπρέπεια, δεν δεχόμαστε όμως να μας μεταχειρίζεται κανείς όποιο αξίωμα και αν έχει.

Το ζούμε όλα αυτά τα χρόνια το τοπικό πολίτικο παιχνίδι σε σχέση με τους πολίτες όπου κυριαρχεί το διέρρεε και βασίλευε, οι δικοί μας και οι άλλοι, αυτά μας φάγανε κ. Δήμαρχε, ή στην καλύτερη περίπτωση από πού χάνουμε τους λιγότερους ψήφους.

Γι’ αυτό σας προτρέπω να διορθώσετε το λάθος σας και να πάρετε εσείς τηλέφωνο σε όσες επιχειρήσεις με την απόφασή αυτή προβληματίσατε για να συναποφασίσετε την λύση του θέματος, δεν είμαι μόνον εγώ αλλά πολλοί συνάδελφοι στην ίδια θέση και από παρεμφερή επαγγέλματα οι οποίοι μου ανάφεραν αυτοί πρώτοι το πρόβλημα.

Αν ήταν σωστή η λύση αυτή θα ήμασταν μαζί σας και θα σας προτείναμε να κλείνει ο δρόμος κάθε μέρα, κάτι που πρώτος εσείς θα εφαρμόζατε, γιατί δεν το κάνετε, εδώ όμως ξέρετε, θα είχατε απέναντι τον εμπορικό σύλλογο, έτσι δεν είναι.

κ. Δήμαρχε όλοι επιθυμούμε το καλύτερο τόσο ατομικά όσο και για το σύνολο, η αλήθεια όμως είναι πως στην πράξη δεν γίνονται όλα όπως τα βλέπουμε αλλού, η Ελληνική επαρχία δεν έχει προδιαγραφές Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, πολλές από τις οποίες διαθέτουν τέτοιες εσωτερικές λεωφόρους και πεζόδρομους που είναι πολύ μεγαλύτερες ακόμη από τους δικούς μας αυτοκινητόδρομους.

Είναι ουτοπία λοιπόν να προσπαθείς να δημιουργήσεις Ευρωπαϊκά πρότυπα σε μια πόλη όπου το ρυμοτομικό της εν πολύς ανάγεται σε Οθωμανικούς χρόνους, μια αγορά η οποία προϋπήρξε του σχεδιασμού σας κ. Δήμαρχε και κ. σύμβουλοι γενικότερα που έχετε τέτοιες εμμονές εκ του ασφαλούς, τέτοιες ανέξοδες παρεμβάσεις μόνο ζημία προκαλούν στην επαγγελματική και την εμπορική τάξη ιδιαίτερα αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, σε μια συνομοταξία χωρίς την οποία είναι αδύνατον να υπάρξει μια κοινωνία.

                  

                  Σας ευχαριστώ που με ακούσατε αναμένουμε την παρέμβασή σας.

                         Μετά τιμής Νικόλαος Παν.  Λατσίσταλης, επαγγελματίας. 

Υ.Γ  οι φωτογραφίες  είναι από το κλείσιμο των δρόμων πέριξ της πλατείας την δεύτερη Κυριακή το μεσημέρι που ελήφθησαν αυτά τα μέτρα προκειμένου να κυκλοφορούν  ελεύθερα οι πολίτες, τους οποίους ψάχναμε να βρούμε.

plateia

 

 

Διασταύρωση Γ. Παπανδρέου με Βεργίνας.

plateia2

 

Διασταύρωση Σμύρνης με Κωνσταντινουπόλεως.

 

 

 

plateia1

Διασταύρωση Ι. Δραγούμη με Εθν. Αμύνης και μπρός αριστερά η πλατεία με τους πεζούς να συνωστίζονται.

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com