Home > Αθλητικά > Η επόμενη ημέρα στη Δόξα Δράμας – Δημήτρης Μαυριάς και Μιχάλης Ηλιάδης μιλάνε στον «Π.Τ.»

Η επόμενη ημέρα στη Δόξα Δράμας – Δημήτρης Μαυριάς και Μιχάλης Ηλιάδης μιλάνε στον «Π.Τ.»

Η επόμενη ημέρα στη Δόξα Δράμας

Δημήτρης Μαυριάς και Μιχάλης Ηλιάδης μιλάνε στον «Π.Τ.»

 

 

Του Γιάννη Κιοσίδη 

Η Δόξα κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να κερδίσει μέσα στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-1 και να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς τερμάτισε στην 10η θέση. Σήμερα, εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της Δόξας για το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 και οι άνθρωποι της ομάδας αισιοδοξούν. Να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι η Δόξα αγωνιζόταν με προσωρινή άδεια στο πρωτάθλημα. Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται η γενική συνέλευση, όπου και θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την επόμενη ημέρα στο διοικητικό κομμάτι. Ονόματα και προτάσεις μπορεί να ακούγονται, όμως εκείνη την ημέρα, οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μπροστά στους μετόχους της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι (αν υπάρξουν) θα πρέπει να καταθέσουν ξεκάθαρες προτάσεις και να είναι συνειδητοποιημένοι για το ποια είναι η Δόξα Δράμας και τι ιστορία κουβαλά. Η ομάδα έφτασε φέτος να αγωνίζεται για την παραμονή της στην τελευταία αγωνιστική, παρά τους αρχικούς της στόχους και σίγουρα ήταν μία χρονιά που κάποιοι θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα.

Ο Δημήτρης Μαυριάς στον «Π.Τ.»

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Δόξας μέσα στην Πάτρα ήταν ο Δημήτρης Μαυριάς, ο οποίος μίλησε στον «Π.Τ.» για τα δύο γκολ που έδωσαν τους τρεις βαθμούς στους Μαυραετούς. «Όταν ήμουν μέσα στον αγώνα και φέραμε το 1-1, το μυαλό μου ήταν συνεχώς στο ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και έτσι στη συνέχεια πετύχαμε 1-2. Το σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα και όχι ότι προσωπικά έβαλα τα δύο γκολ. Θα ήταν πολύ κρίμα μετά απ’ όλη αυτή η προσπάθεια να μην πετύχει η ομάδα τον στόχο της παραμονής. Το τέλος του αγώνα μάς βρήκε πραγματικά ευτυχισμένους».

Ο Δημήτρης Μαυριάς εξήγησε πως τα συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε η Δόξα Δράμας ήταν μία εξαντλητική κατάσταση για τους ποδοσφαιριστές. «Προσωπικά, όπως το έζησα, ήταν εξαντλητικό. Αν έχεις μπροστά σου ημέρες, προλαβαίνεις να ξεκουραστείς και να δεις τον επόμενο αγώνα. Σκεφτείτε λοιπόν ότι σε 2,5 μήνες παίξαμε 24 αγώνες. Το μόνο που θέλουμε πλέον είναι πραγματικά να ξεκουραστούμε και με καθαρό μυαλό να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα».

Ο Μιχάλης Ηλιάδης στον «Π.Τ.»

Ο «Π.Τ.» μίλησε και με τον Δραμινό τερματοφύλακα, Μιχάλη Ηλιάδη, ο οποίος ήταν ο «πρωταγωνιστής» στην προτελευταία αγωνιστική με τη Δόξα να παίρνει την ισοπαλία μέσα στα Τρίκαλα. Ο Ηλιάδης στο 30’ μέσα στα Τρίκαλα συγκρούστηκε με συμπαίκτη του με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του για 2 λεπτά. Μόλις συνήλθε ο Δραμινός τερματοφύλακας εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει το παιχνίδι, όπως και έγινε, παρά την αντίθετη γνώμη του γιατρού. Έτσι, στο τελευταίο παιχνίδι της Δόξας, ο Μιχάλης Ηλιάδης δεν αγωνίστηκε με εντολή γιατρού.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» τόνισε: «Είμαι πολύ καλύτερα στην υγεία μου. Ακολούθησα τις οδηγίες των γιατρών και από αύριο ξεκινάω και πάλι προπόνηση. Όλα πήγαν καλά και για την ομάδα μας και για εμένα».

Σε ερώτησή μας για το περιστατικό, ο τερματοφύλακας της Δόξας δήλωσε: «Εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί. Έμεινα αναίσθητος για 2-3 λεπτά και μόλις συνήλθα η επιθυμία μου ήταν να συνεχίσω το παιχνίδι. Εκ των υστέρων όταν είδα τη φάση, έκρινα ότι ήταν πολύ ριψοκίνδυνο, αλλά πήρα την ευθύνη και συνέχισα το παιχνίδι. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής κι αν ήταν στη θέση μου θα ήθελε να συνεχίσει το παιχνίδι. Βέβαια, το σωστό θα ήταν να αποχωρούσα από τον αγώνα, τώρα πλέον που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα».

Ζητήσαμε από τον Μιχάλη Ηλιάδη να σχολιάσει την αγωνιστική χρονιά που πέρασε: «Ήταν μια χρονιά γενικά δύσκολη, με τον κορωνοϊό και την όλη κατάσταση που επικρατούσε. Είχαμε καθυστέρηση στο πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε τις προπονήσεις και λίγο μετά διακόπηκαν, ακολούθως έπρεπε να κάνουμε μία μίνι προετοιμασία, έφυγαν από την ομάδα ξένοι παίκτες, οι οποίοι θα βοηθούσαν ˙ όλη αυτή η κατάσταση δυσκόλεψε πολύ το έργο μας. Στο τέλος όμως, κρατάμε μόνο το ότι σωθήκαμε. Βέβαια οι στόχοι της ομάδας ήταν πιο υψηλοί, όμως εφόσον εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα, είμαστε χαρούμενοι έστω που παραμείναμε στην κατηγορία».

Για την επόμενη χρονιά, ο Μιχάλης Ηλιάδης μάς εξήγησε πως το συμβόλαιό του λήγει μεν το καλοκαίρι, όμως είναι ανοιχτός σε πιθανή πρόταση ανανέωσης από την ομάδα στην οποία μεγάλωσε.  «Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι. Περιμένουμε σίγουρα τις εξελίξεις στην ομάδα, διότι δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στη διοίκηση και αναλόγως αν θα έχω πρόταση ανανέωσης θα σκεφτώ αν θα μείνω στην ομάδα. Σίγουρα είναι η ομάδα στην οποία μεγάλωσα, είμαι ήδη τρία χρόνια και βλέπω θετικά την περίπτωση να παραμείνω».

Για το δραμινό «στοιχείο» στην ομάδα της Δόξας, ο τερματοφύλακας της Δόξας δήλωσε στον «Π.Τ.»: «Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό το να υπάρχει το δραμινό «στοιχείο» στην ομάδα. Μπορεί η ομάδα να βασιστεί σε δραμινά παιδιά, να προωθήσει παίκτες και να στηριχτεί σε αυτούς, αλλά μεθοδικά. Να υπάρχουν δηλαδή Δραμινοί παίκτες στην ομάδα, αλλά παράλληλα να έχουν βοήθεια από έμπειρους παίκτες, οι οποίοι θα τους βοηθήσουν στο μέλλον να βελτιωθούν. Έτσι άλλωστε γίνεται σε όλες τις ομάδες. Να υπάρχει δηλαδή ένας κορμός από τη φετινή σεζόν, ο οποίος θα πλαισιωθεί από νεαρά δραμινά παιδιά και με κάποιες μεταγραφές να στηθεί μια καλή ομάδα. Έτσι πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να βρει το δρόμο της και να φτάσει εκεί που της αξίζει».