Home > Αθλητικά > Ερασιτέχνης: Μόνο μέσω του Δ. Δράμας μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αδειοδότηση του γηπέδου

Ερασιτέχνης: Μόνο μέσω του Δ. Δράμας μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αδειοδότηση του γηπέδου

Συνέντευξη Τύπου Ερασιτέχνη Δόξας Δράμας

Ερασιτέχνης: Μόνο μέσω του Δ. Δράμας

μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση

για την αδειοδότηση του γηπέδου

 

 

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Επιβεβαιώθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ του «Πρωινού Τύπου» σχετικά με την αίτηση του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξας Δράμας προς το Δήμο Δράμας για παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου στον Δήμο, δια της υπογραφής συμβάσεως χρησιδανείου.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξα Δράμας, κ. Δημήτρης Δεβρίκης, στην οποία αναφέρθηκε στην αίτηση που κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη, για την παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου στο Δήμο Δράμας, διά της υπογραφής συμβάσεως χρησιδανείου.

Όπως τόνισε ο κ. Δεβρίκης «Όπως ασφαλώς γνωρίζετε στην ιδιοκτησία του ΓΣ Δόξα Δράμας ανήκει κατά κυριότητα το γήπεδο της ιστορικής Δόξας, της ποδοσφαιρικής ομάδας που δόξασε και δοξάζει την Δράμα και έκανε γνωστή την περιοχή μας στο πανελλήνιο. Επί του γηπέδου επιβάλλεται να γίνουν κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την αρμόδια τεχνική επιτροπή της ΠΕ Δράμας, ώστε το γήπεδο να λάβει την σχετική αδειοδότηση λειτουργίας του. Είναι γνωστό ότι το γήπεδο της Δόξας, όπως και πολλές άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια και με παρατάσεις που προβλέπονται από κοινές υπουργικές αποφάσεις που κατά καιρούς εκδίδονται. Επειδή η διοίκηση του ΓΣ αδυνατεί να προβεί τόσο στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών όσο και στην χρηματοδότηση των αναγκαίων δαπανών, έθεσε το θέμα στην Γενική του Συνέλευση και ελήφθη ομόφωνη απόφαση περί παραχωρήσεως του γηπέδου και των γηπεδικών εγκαταστάσεων κατά χρήση στον Δήμο Δράμας, με την υπογραφή συμβάσεως χρησιδανείου όπως έγινε και με το βοηθητικό γήπεδο. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη και αναγκαία διότι μόνο με την χρηματοδότηση του Δήμου Δράμας ο οποίος ως δημόσιος φορέας μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και από άλλες πηγές (Υπουργείο Αθλητισμού, Περιφέρεια ΑΜΘ κ.λ.π.), μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, πράγμα που δεν μπορεί να πετύχει ο Σύλλογός μας.

DOXA (1)

Είναι προφανές ότι η απόκτηση κατά χρήση του γηπέδου και των γηπεδικών εγκαταστάσεων από τον Δήμο Δράμας και η ανακατασκευή του με τη συμβολή του ιδίου και των λοιπών φορέων εκτός από την απόκτηση νομίμου αδειοδοτήσεως α) θα συμβάλει έτι περαιτέρω στην προβολή της Δράμας αφού οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της ιστορικής Δόξας προβάλλονται τηλεοπτικά και δεν μπορεί να παρουσιάζεται πανελλαδικά η απαρχαιομένη εικόνα που εμφανίζει σήμερα, β) θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αθλήματος στην περιοχή μας και γ) θα βοηθήσει στην άθληση περισσότερων παιδιών του Δήμου Δράμας που θα ασχοληθούν με το λαοφιλέστερο των αθλημάτων το ποδόσφαιρο, για το οποίο η περιοχή μας φημίζεται και όχι άδικα, ως ποδοσφαιρομάνα χαρακτηρίσθηκε.

Όλα τα παραπάνω θυμίζουμε ότι επιτεύχθηκαν με την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου δια της υπογραφής συμβάσεως χρησιδανείου με τον Δήμο Δράμας η συμβολή και η βοήθεια του οποίου αναγνωρίσθηκε από ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Κατόπιν τούτων παρακαλούμε να εισαχθεί το θέμα της παραχωρήσεως του γηπέδου και των γηπεδικών εγκαταστάσεων της Δόξας κατά χρήση στο Δημοτικό Συμβούλιο δια της υπογραφής συμβάσεως χρησιδανείου. Κατά τη συζήτηση του θέματος παρακαλούμε να κληθούν εκπρόσωποι της διοίκησης του ΓΣ, που θα εκθέσουν τις απόψεις τους ώστε με κοινή συμφωνία να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της παραχώρησης που θα περιληφθούν στην σχετική συμβολαιογραφική πράξη συμβάσεως χρησιδανείου που θα συναφθεί, καθώς και ο χρόνος της γενόμενης κατά χρήση παραχώρησης.

Με την βεβαιότητα και την πεποίθηση ότι άμεσα θα εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι σε συνεργασία μαζί μας θα ληφθεί η σχετική απόφαση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας προαίρεση που θα χαροποιήσει όλους τους Δραμινούς φιλάθλους».

Όπως εξήγησε ο κ. Δεβρίκης, μόνο ο Δήμος Δράμας, ως δημόσιος φορέας, μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και από άλλες πηγές όπως υπουργείο Αθλητισμού, Περιφέρεια ΑΜΘ κ.α. Επεσήμανε δε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ότι έτσι το γήπεδο της Δόξας θα αποκτήσει νόμιμη αδειοδότηση, κάτι που θα συμβάλει στην προβολή της Δράμας, δεδομένου ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της ομάδας προβάλλονται τηλεοπτικά, στην αναβάθμιση του αθλήματος στην περιοχή μας, αλλά θα επιτευχθεί έτσι η άθληση περισσότερων παιδιών που θα ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Από την πλευράς της, η Δέσποινα Παπαδοπούλου, μέλος του Γ.Σ. τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν και να συνδράμουν στην προσπάθεια του Γ.Σ. , ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και οι εργασίες που απαιτούνται στο γήπεδο της Δόξας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η στεγανοποίηση των κερκίδων είναι μία από τις βασικές εργασίες που απαιτούνται, ενώ υπάρχει και άδεια δόμησης για στέγαστρο. Επίσης, χρειάζεται να τοποθετηθούν τα απαραίτητα κιγκλιδώματα και ράμπες, όπως επίσης να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την πυρασφάλεια του γηπέδου. Όλα αυτά και κάποιες άλλες εργασίες θα βοηθήσουν ώστε το γήπεδο της Δόξας να λάβει την πολυπόθητη άδεια. Να επισημάνουμε σ’ αυτό το σημείο, ότι το γήπεδο της Δόξας λειτουργεί με προσωρινή άδεια, όπως και άλλα γήπεδα σε όλη τη χώρα.