Home > Νέα > Ερώτηση στη Βουλή από Δ. Κυριαζίδη Φαινόμενα ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων σε βάρος των νόμιμων παραγωγών

Ερώτηση στη Βουλή από Δ. Κυριαζίδη Φαινόμενα ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων σε βάρος των νόμιμων παραγωγών

Ερώτηση στη Βουλή από Δ. Κυριαζίδη και άλλους βουλευτές

Φαινόμενα ελληνοποιήσεων

αγροτικών προϊόντων σε βάρος

των νόμιμων παραγωγών

 

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως έχει ξεφύγει γενικότερα η κατάσταση με τα φαινόμενα ελληνοποιήσεων εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων, σε βάρος των νόμιμων παραγωγών της χώρας και μαζί έχουμε έξαρση της παραοικονομίας στην ελληνική αγορά αγροτικών προϊόντων.

Επειδή το φαινόμενο έχει ξεπεράσει τα όρια, 33 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μαζί και ο Δραμινός βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση, η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατέψει τους παραγωγούς και καταναλωτές.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «δεν έχουν τελειωμό τα φαινόμενα ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων στην αγορά εις βάρος των νόμιμων παραγωγών, οι οποίοι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, σύμφωνα και με δημοσίευμα, αυτό της μαζικής διακίνησης, ως ελληνικής, πατάτας από τη Γαλλία στην εγχώρια αγορά.

Παράδοση πλέον αποτελεί και η ελληνοποίηση αμνοεριφίων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ενώ τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο  έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και στην αγορά του αβγού.  Σύμφωνα και με ανακοινώσεις της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδας,  παρόλο που καταγράφεται μείωση κατά 40% στην εγχώρια παραγωγή, η κατανάλωση αυγών παραμένει ίδια.

Τα ίδια, μαζί με παραπλάνηση των καταναλωτών συμβαίνουν και στον τομέα της αγελαδοτροφίας που κινδυνεύει πλέον να αφανιστεί από τις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις γάλακτος, όπως καταγγέλλουν φορείς των αγελαδοτρόφων της χώρας.

Εκρηκτική είναι και η κατάσταση στον κλάδο του αιγοπρόβειου γάλακτος. Πολλοί παραγωγοί κάνουν λόγο για επιτήδειους που εμπορεύονται εισαγόμενο γάλα και το προωθούν σε μονάδες μεταποίησης. Τα τελικά προϊόντα που προκύπτουν όμως δηλώνονται ως ελληνικά ενώ εγκυμονεί και ο κίνδυνος να γίνεται χρήση του γάλακτος αυτού και σε προϊόντα ονομασίας προέλευσης!!!

Επιπλέον όλο και περισσότερο τείνει να απαξιωθεί το ποιοτικότερο παγκοσμίως ελληνικό μέλι. Αυτό εξαιτίας της νοθείας και αθρόων εισαγωγών φθηνότερων ακόμα και με μεταλλαγμένη γύρη μελιών που σε συνδυασμό με την ελλιπή σήμανση παραπλανούν τον καταναλωτή.

Τέλος, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ΕΦΚ στο κρασί, αυτός αποδεδειγμένα οδήγησε σε έξαρση της παραοικονομίας στην αντίστοιχη κατηγορία, εκτινάσσοντας τη διακίνηση στη μαύρη αγορά το 65% της εγχώριας παραγωγής.

Τα συγκεκριμένα αυτά παραδείγματα αποκαλύπτουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μια κατάσταση αναρχίας στην εγχώρια αγορά και εγκατάλειψης των έντιμων παραγωγών. Προβάλλει περισσότερο από ποτέ επιτακτικά η ανάγκη να επιτελέσει το κράτος με τις υπηρεσίες του το αυτονόητο. Συνεχείς, εντατικούς, στοχευμένους και αποτελεσματικούς ελέγχους. Να δώσει τέλος στην ασυδοσία και την παρανομία που έχει φέρει τις νόμιμες επιχειρήσεις στα όρια της βιωσιμότητάς τους.

Επειδή αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει παραγωγούς και καταναλωτές,

Επειδή η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί σίγουρη οδό αύξησης του παραγόμενου πλούτου, των θέσεων εργασίας και των εσόδων του κράτους που τόσο αναγκαία είναι ιδίως την περίοδο αυτή,

Επειδή η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διαφυλάττει τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά με τους απαραίτητους ελέγχους στα ισοζύγια και κατά τη διακίνηση των αγαθών,

Επειδή με τους ελέγχους αυτούς διαφυλάττονται το εισόδημα και οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας των ελλήνων παραγωγών και των οικογενειών τους που στη δύσκολη αυτή περίοδο αγωνίζονται κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους,

Επειδή με την αδιαφορία σας επί των παράνομων ελληνοποιήσεων και των πρακτικών παραπλάνησης των καταναλωτών συνηγορείτε στην αύξηση της ήδη τεράστιας διατροφικής εξάρτησης της πατρίδας μας από τις εισαγωγές.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *